Disney investeert 2,1 miljard in Parijs — Marvel komt naar Studios Park

The Walt Disney Company is voornemens een bedrag van 2,1 miljard euro te investeren in de parken in Parijs. Een groot deel ervan is bestemd voor attracties en entertainment rond Marvel characters in het Walt Disney Studio’s Park. 

Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde stukken rondom de voorgenomen overname van EuroDisney door het Amerikaanse moederbedrijf. Het bedrag staat begroot om over de komende tien jaar uitgegeven te worden.

Dit monsterbedrag is niet alleen voor attracties bedoeld: ook al eerder aangekondigde opknapbeurten voor hotels New York en Disneyland zitten daarbij in.

De stukken komen een dag na de sluiting van de Cinemagique attractie in het Studios Park, waar volgens geruchten volgend jaar zomer een Marvel stuntshow voor in de plaats komt. De komst van meer Marvel-gerelateerde attracties is iets waar al langer geruchten over gaan. Het hele linkerdeel van het park zou volgens die geruchten één groot Marvel-deel worden, waarbij ondermeer de Rock n Rollercoaster een Spiderman-thema zou krijgen en ook attracties als Armageddon en de Stuntshow een superhelden-injectie kunnen verwachten. En wat houdt de komst van Marvel in voor ‘onze’ Tower of Terror, nu de tweelingzus in Anaheim een Guardians of the Galaxy make over krijgt?

Tony Baxter, lead Imagineer voor Disneyland Parijs, is al de hele week op bezoek in Parijs en liet zich volgens fan-account ED92 gisteren het volgende ontvallen:

Baxter refereert hier aan de grote make over die het Disney California Adventure Park enkele jaren geleden onderging ter waarde van een dikke miljard euro. Dit park, gelegen naast het originele Disneyland en een jaar ouder dan het Walt Disney Studios Park, was fans ook altijd een doorn in het oog en had tegenvallende resultaten. De 1 miljard werd onder andere gebruikt voor het volledig opnieuw aankleden van de entree naar Buena Vista Street en de bouw van Carsland. Al jaren kijken Europese Disney-fans halsreikend uit naar de komst van ‘ons’ reddingsplan.

Of dit dan eindelijk HET plan is valt nog te bezien. Maar het wordt wel steeds duidelijker dat The Walt Disney groot durft te denken voor het resort dat wellicht binnenkort volledig in Amerikaanse handen is

4 reacties

  1. Ik houd van Marvel begrijp mij niet verkeerd maar wat ik er voor zou geven dat er een Cars land zou komen in Parijs… Ik denk wel dat dit een goede stap is maar ik had zo graag gewild dat ze meer zouden doen met de Pixar films. Ik ben benieuwd wat het uiteindelijk allemaal gaat worden! Dat het wordt aangepakt is in ieder geval super!

    • Reële kans dat een Pixar land er tzt komt aan de andere kant, waar Toy Story en Ratatouille ten slotte al staan. Maar dat is misschien een fase 2. Laten we eerlijk zijn, de linkerkant naar Marvel herthematiseren is niet goedkoop, maar van 2.1 miljard moeten ze toch wel heel veel kunnen doen, veel meer dan alleen Marvel? Zelfs als mission breakout er komt is dat ook een copy paste uit DCA, dus scheelt veel kosten in design etc lijkt me.
      Natuurlijk gaat niet al het geld naar WDS, maar hoop dat wel het leeuwendeel daarvoor bestemd is, want dit park geeft t hard nodig.

      Zou Studio 1 ooit tegen de vlakte gaan om plaats te maken voor een Main Street/Buena Vista Street oid?

  2. Ik denk zelf dat Disney wat attracties gaat kopieëren vanuit andere parken. Lijkt mij wel slim, want je heb alle tekeningen al dus de kosten zijn laag. Ik hoop ook wel dat ze ook gaan bouwen in de magic kingdom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.