De Grote D-Tales Kookspecial

Een bezoek aan een Disney-Park is ook uitkijken naar die ene, bijzondere, typische Disney-snack! In deze D-Tales Special maken Ralf, Jorn en Michiel vier van de meest beruchte signature snacks zelf, inclusief recepten en stap-voor-stap instructies!

We gaan de keuken in…

Wat als grap begon na onze eerste D-Tales videospecial – de Grote D-Tales Boekenspecial – werd al snel een running gag in onze afleveringen van de podcast. Luisteraars vroegen keer op keer: wanneer komt die veelbelovende D-Tales Kookspecial er nou eens? Daar hadden we zelf ook geen antwoord op. Het oorspronkelijk idee was om ergens heel amateuristisch bij iemand in de keuken te gaan staan, camera erop en kijken hoe ver we komen. Maar luisteraar Mark dacht daar anders over…

Mark Dekkers geeft les op het Summa College in Eindhoven. Hij heeft les op de Summa Horeca opleiding en heeft veel ervaring met het geven van kookles. Hij hoorde ons praten over de kookspecial, maar zag maar weinig gebeuren. Dus trok hij de stoute schoenen aan en nam contact met ons op: “jullie kunnen wel bij mij komen filmen.”

We hadden het niet beter kunnen treffen! Mark had tot in detail vier signature snacks kook-technisch geanalyseerd en met Nederlandse producten proberen na te maken. En dat wilde hij graag aan ons leren. Dus we moesten de keuken in!

Disney Signature Snacks

Op een donkere donderdagavond in Eindhoven hadden we onze fanatiekste luisteraars – en Patreon-sponsoren – uitgenodigd om samen met ons te kijken hoe we een viertal Signature Disney Snacks thuis zelf konden maken.

En dankzij de perfecte uitleg en omschrijving van Mark kan ook jij thuis aan de slag! Klik op één van bovenstaande links voor een korte video (5min) van de snack en het uitgeschreven recept zelf.

Liever alles in één keer? Kijk dan de gehele D-Tales Kookspecial hierboven en download D-Tales Kitchen – een PDF met alle recepten, bereidingswijzen en leuke weetjes.

Rechtsklik en kies ‘Opslaan als…’ of ‘Open in nieuw tabblad’

Met dank aan

Onze grote dank aan Mark Dekkers, Johan Kootkar van Summa Horeca, Summa College in Eindhoven voor het mogelijk maken van deze video!

Productie: Curious Media
www.vimeo.com/curiousshowreel

Camera/Editing: Rik Spitters
Camera assist: Ivo Vos
Camera assist: Quinten de Knegt