Disney onthult Star Wars Land Maquette

Nog voor de opening van de tweejaarlijkse D23 Conferentie heeft Disney, tijdens een preview van de expositie, de maquette onthuld voor de twee Star Wars Land gebieden die in 2019 open zullen gaan in zowel Disneyland Resort in Californie en Walt Disney World in Florida.

De beide ‘landen’ zullen in principe dezelfde layout krijgen, maar zullen – vanwege de liggen in enerzijds Disney Hollywood Studios (Florida) en Disneyland (Californie) anderzijds – iets verschillen in de wijze waarop je het land betreedt. De verwachting is derhalve dat de twee ‘landen’ met name in ‘landscaping’ en omgevingsthematisatie wat anders zullen zijn. Beide landen krijgen wel dezelfde attracties.

In D-Tales zijn we de afgelopen maanden al meerdere malen ‘verticaal gegaan’ (ons jargon voor het op de voet volgen van alle bouwwerkzaamheden), maar nu weten we ‘eindelijk’ waar alle beton- en staalconstructies toe moeten gaan leiden.

Foto’s: Blogmickey.com

Naast de maquette is ook het ‘ride vehicle’, zeg maar het wagentje waarmee je door de attractie gaat, onthuld. Het betreft hier de ‘First order attractie’ waarbij je als bezoeker de strijd aangaat met de duistere krachten van het Star wars universum. Het betreft een zogenaamd ‘trackless’ systeem, wat zoveel inhoudt dat het voertuig niet over een rails beweegt, maar vrij in de ruimte. Aangezien het een attractie belooft te worden met veel actie, moet je hierbij denken de mogelijkheden die bijvoorbeeld ook bij Spiderman in Universal’s Islands of Adventure worden gebruikt (al maakt die attractie wel gebruik van een rails, waarover de wagentjes zich bewegen).

Foto’s: wdwnt.com

Inside the Magic, maakte een mooie video van de maquette:

 

4 reacties

  1. Ja wat moet je hier nu van zeggen…..Ik kan er alleen maar met open mond naar kijken. De voertuigen van Spiderman zitten toch wel op een rails? In Universal Japan reden ze over een rails in ieder geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.