Ook Parijs krijgt MyMagic+

Disneyland Parijs krijgt, net als Walt Disney World in Florida, het MyMagic+ programma. Hiermee kunnen bezoekers met 1 smartcard meerdere zaken regelen, zoals toegang tot de parken en hotelkamer, aankopen in het resort, FastPasses en meal-plans. Dat heeft Eric Cosset, directeur Product & Development van Disneyland Parijs vandaag nader uiteengezet op pretpark-beurs EAS in Berlijn.

Parijs zal voor MyMagic+ geen gebruik maken van speciale armbanden zoals in Orlando, maar met een speciale smartcard. Het gebruik van armbanden is volgens Cosset te duur. Eerder gaf Disney-CEO Bob Iger ook al eens aan dat de toekomst van MyMagic+ niet per se in verdere ontwikkeling van armbanden zit.

In voorjaar 2016 werd er voor sommige hotelgasten al geëxperimenteerd met de Smartcard in Parijs, maar de functionaliteit hiervan was wel beperkt. Vooral de toevoeging van Fastpass-functionaliteit voor Parijs is interessant; gaat dat hier net zo werken als in Orlando, waar resortgasten al weken van tevoren toegang tot attracties kunnen boeken, of krijgen we de variant die momenteel onder de MaxPass in Disneyland Anaheim wordt getest, waarbij parkgasten in het park met hun smartphone toegang kunnen regelen?

Wat de uitkomst zal zijn is nog even afwachten. Cosset heeft in zijn toespraak geen lanceerdatum genoemd. Wel zijn er de laatste tijd al wel steeds vaker RFID-zuilen bijgebouwd in Parijs: ondermeer de Fastpass-toegang van Star Tours 2 en de ingang van het Disneyland-park zijn al klaar voor deze draadloze techniek.

Disney's MagicBand
Je MagicBand is in Walt Disney World je sleutel tot de magie

Meer weten over MyMagicPlus? Al in 2013 werd het uitgebreid getest door D-Log lezer Sebastiaan en ook in D-Tales aflevering is de techniek uitgebreid besproken.

4 reacties

 1. Interessant. Uitgaande van hetzelfde systeem, betekend dat je als jaarpas houder dan 30 dagen van te voren je fastpass tickets moet (kan) boeken. Is dus iets wat meer planning.
  Ik hou wel van het huidige systeem dat je zelf kan bepalen wat je op een dag doet (als het regent pak ik liever een fastpass voor Buzz dan voor Big Thunder Mountain).

 2. Ondanks dat het misschien duurder is zou ik toch liever een armband kopen dan een kaart. Een armbad voelt denk ik toch specialer en die raak je niet zo snel kwijt?.

  Ik ben benieuwd waar ze naar toe willen met (ONS) mooie park.

  THNX voor de update

  GR Mark uit Zaaidam

 3. Top dat ze eindelijk met dit nieuws uit de ‘Cosset’ komen… Sorry, kon het niet laten. Flauwe woordgrappen daargelaten lijkt dit mij een mooie stap vooruit voor het resort, het is nogal een Quality of Life verbetering om alles op 1 kaartje te hebben. Toch blijf ik het een groot gemis vinden dat de Magic Bands niet ook over komen. Want voor zover ik begrijp zit daar een extra tracking chip ingebouwd die o.a. gebruikt wordt voor Guest Flow én de personalisatie van attracties. (denk aan de End scenes van WDW Haunted Mansion & It’s a Small World) Juist op die laatste functie hadden ze in Parijs fantastisch door kunnen bouwen door bepaalde attracties in meerdere talen aan te bieden. (de 6 hoofdtalen van het resort) Als ze in Florida met dezelfde techniek individuele gasten kunnen tracken naar een ride vehicle en in real time persoonlijke informatie kunnen verwerken in de betreffende attractie moet het in Parijs zeker mogelijk zijn om met die techniek een andere audiotrack per karretje af te spelen. Hoe magisch zou het niet zijn als je met je gezin in – bijvoorbeeld – Peter Pans flight stapt en je de Nederlandse Peter Pan “Daar gaan we!” hoort zeggen in plaats van het huidige Franse gebrabbel waar de kids (net als de gemiddelde Nederlander) geen bal van snappen? Niet alle attracties zullen zich ervoor lenen, maar in ieder geval bij de volgende attracties zie ik het wel werken:
  Snow white
  Pinocchio
  Peter Pan’s Flight
  Buzz Lightyear Laser Blast (omnimover, dus de audio wordt dan een mix van jouw taal en de taal van je buurkarretjes)
  Phantom Manor (idem)
  Ratatouille (Geen omnimover, maar ook hier een mix van de talen uit de 3 karretjes)
  Crush (idem)
  ToT (gewoon automatisch de Engelse versie als je met meer internationals bent)
  +nieuw te bouwen attracties kunnen hierdoor meer met story doen omdat het verhaal voor iedereen beter te volgen is.

  Wat mij betreft écht een gemiste kans waar ze hopelijk in een volgende fase nog op terug komen. In ieder geval bedankt voor deze nieuwsflash mannen, mijn andere nieuwskanalen waren gisteren te druk bezig met de nieuwe aankondigingen van Toverland dus ik had het bijna gemist. Veel plezier bij de opening van de Expo donderdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.