Het is officieel: Star Wars komt naar de Studios!

Van 14 januari tot en met 26 maart 2017 staat Disneyland Paris helemaal in het teken van ‘Seasons of the Force’: een exclusief Star Wars seizoen, in Het Walt Disney Studios Park, vol characters en live entertainment!20160822_seasonoftheforce_01

De line up:

 • Een groot avondspektakel, dat speciaal voor Disneyland Paris is gecreëerd, combineert live entertainment, spectaculaire speciale effecten en een licht- en geluidshow die geprojecteerd wordt op iconische gebouwen in het Park.
 • Stormtroopers patrouille door het park
 • Ontmoetingen met de machtigste leden van de Dark Side
 • Bezoekers krijgen de mogelijkheid ‘in opstand te komen’ tegen de Dark Side, samen met Chewbacca

Met de officiële aankondiging van Season of the Force komt er een einde aan een periode van geruchten, gissen en raden, waar we in D-Tales al uitgebreid aan mee deden 🙂

De komst van dit event is om meerdere redenen belangrijk: ten eerste is dit het eerste seizoen waar de Studio’s niet alleen aan meedoen, sterker nog: het vindt er (zoals het er nu naar uitziet) volledig exclusief in plaats. Waar het op een kerstboom en wat lampjes na nauwelijks meedoet aan het kerstseizoen en al helemaal geen liefde ontvangt bij Swing into Spring, Frozen Summer Fun en Halloween, is het nu het stralende middelpunt. Of er niks in het Disneyland Park te zien is? Wel, de Star Tours attractie is daar nog tot eind maart gesloten in verband met de ombouw naar verse 2, dus dan blijft daar alleen nog de Jedi Training Academy over in Videopolis.

Verder lijkt Parijs hiermee de event-kalender voor het volledige jaar eindelijk volwaardig te hebben ingepland. Januari tot en maart Season of the Force, april tot en met juni Swing into Spring (wat dan weer niet doorgaat in 2017 omdat de 25e verjaardag dan van start gaat met alle toeters en bellen van dien), juli tot en met september Frozen Summer Fun, Halloween in oktober en tot slot het Kerstseizoen in november en december.

Met andere woorden: van ons mag Season of the Force een blijvertje worden. Zeker ook omdat het de komende jaren – met elk jaar in december een nieuwe Star Wars film in de bioscoop – ideaal geplaatst zit rond de filmreleases. En als dan in 2018 ook Star Tours 2 weer meedoet, inclusief de dan geopende dedicated Star Wars character meet & greet in Discoveryland. Het feest zou dan echt volwaardig over beide parken verspreid kunnen worden.

Nog een noemenswaardig gerucht over de avondshow in het Studios Park: deze zou tijdens Season of the Force als vervanger gelden van Disney Dreams in het Disneyland Park. Deze show krijgt volgens meerdere bronnen een paar flinke upgrades voor de 25e verjaardag, die in de luwe wintermaanden met een tijdig sluitend park geinstalleerd en getest kunnen worden, terwijl het publiek ondertussen avondentertainment kan ervaren in het Studios Park.

Als regelrechte Star Wars liefhebbers worden we hier meer dan enthousiast van en kunnen we het niet helpen gelijk een whishlist te ‘droppen’.

 • Kom maar door met de exclusieve Star Wars snacks uit Orlando! We hebben al een poosje de zwarte Darth Vader burger in Discoveryland, maar er zijn in Walt Disney World ook Star Wars cupcakes, wafels en drankjes te krijgen. Hier ook, graag?
 • Kunnen we de karakters uit meerdere Star wars films ontmoeten? Darth Vader, C3PO, R2D2, Chewbacca, Kylo Ren, BB8… ze zijn allemaal welkom voor een fotomomentje!
 • Epische filmmuziek in het park! Nu al is het Studios Park de plek waar de hele dag filmmuziek te horen is, maar tijdens dit seizoen mogen de soundtracks van episode 1 tot en met 7 op repeat!
 • Nieuwe merchandise, yes please! Star Wars is een wereld waar niet alleen kinderen maar ook hun ouders zich sterk tot aangetrokken voelen, benieuwd welke toffe kleding we kunnen verwachten in de winkels.

Kijk je uit naar Season of the Force? Zo ja, wat zou jij graag nog zien in de line-up?

Eén reactie

 1. Klinkt allemaal heel leuk, maar…
  Het seizoen valt op een redelijk slechte timing vind ik.
  Er staan heel wat renovatie werken in de planning voor het voorjaar.
  En attracties zoals: Star Tours (en HyperSpace Mountain) gaan pas open in maart.

  Ik denk dat dit meer een test is om te zien hoe veel succes het heeft en dat ze het seizoen verder te kunnen uitbreiden.

  Ik ga wachten tot 2018 en met een beetje geluk hebben we dan Disney Dreams 2.0 en de Star Wars show tegelijkertijd. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.