25 jaar Disneyland Paris: wat te verwachten

In april 2017 viert Disneyland Paris haar 25e verjaardag en we kunnen er van uit gaan dat dit flink gevierd gaat worden, minstens een jaar lang. Veel zaken zijn of lijken al zeker en die zaken zijn vandaag nog eens mooi opgesomd door de over het algemeen betrouwbare site ED92.

Vooropgesteld: verwacht geen nieuwe attractie. Deze is niet aangekondigd en ook wordt er momenteel nergens aan gebouwd. Wat je WEL kunt verwachten: veel attracties met nieuwe elementen, volledig opgeknapte rides en flink wat entertainment. Sommige zaken zijn zeker, anderen wat minder. Niks is nog officieel, maar dit wordt momenteel allemaal genoemd:

De decoraties

Stijlvol blauw en wit, dat worden de kleuren. Verwacht ze terug te zien op Town Square, Main Street en Central Plaza. Een mooie en ook logische keuze: momenteel viert Disneyland Anaheim haar 60e verjaardag in dezelfde kleurstelling.

maxresdefault

Een nieuwe parade

Deze is zo goed als zeker: de makers er van lieten op Facebook al weten er druk bezig mee te zijn. Volgens ED92 zal de nieuwe parade uit 8 floats bestaan met daarop onder andere Frozen, Finding Dory, The Lion King en Peter Pan. Er zouden veel steampunk-elementen in te zien zijn, waaronder de indrukwekkende draak die ook in Orlando meerijdt!

Show: Forest of Enchantment

Deze show, die begin dit jaar enkele maanden te zien was in het Chaparral Theatre (waar nu de Frozen Singalong te zien is), keert terug. Goed nieuws, want hij werd razend enthousiast door fans ontvangen.

Show: nieuwe show op Castle Stage

Deze show, op het podium aan de zijkant van het kasteel te zien, zal een Royal Celebration met verschillende prinsessen zijn.

Show: Happy Birthday Disneyland Paris

Een volledig nieuwe show middenin het park met veel characters, waaronder, aldus ED92, enkele nieuwe karakters die nog niet eerder in Parijs te zien zijn geweest. Wordt meerdere malen per dag uitgevoerd.

Disney Dreams

Deze was te verwachten, maar bij deze nog een bron die er over begint. Dreams, de imposante show die met de 20e verjaardag van Disneyland Paris begon, wordt volledig vernieuwd. Niet langer met Peter Pan maar nu Mickey Mouse als gastheer. De nieuwe Dreams krijgt veel elementen van Iginite the Dream!, de avondshow uit Shanghai. Deze show, net als Dreams een combinatie van projecties, vuurwerk en fonteinen, was zelf weer opvolger van onze Dreams. Verwacht ondermeer scenes met Pirates of the Caribbean en Star Wars.

Kiss Goodnight

Dit is een kleine, maar leuke toevoeging: bij het verlaten van het park zwart Mickey je uit vanaf het balkon bij het Main Street Station. Grappig, want dit is in 2008 een poosje gedaan bij gebrek aan avondentertainment bij sluitingstijd.

2008-06-08-20h49m37

Verder belooft het artikel meer verrassingen, zoals verdere ride-upgrades, nieuwe (super-)helden in het Walt Disney Studios Park en nieuwigheden op het vlak van merchandise en eten.

Een mooi rijtje, zeker in combinatie met alle ride-upgrades die nu al plaatsvinden. We hebben deze al uitgebreid besproken in D-Tales Podcast #003, maar in het kort hier een overzicht van de meest in het oog springende zaken:

 • Nieuwe eindscene in Big Thunder Mountain met projectie-effecten in de berg, zoals ook al te zien in Anaheim
 • Star Tours wordt Star Tours 2, nieuwe steeds wisselende ritverloop en in 3D
 • Nieuwe scenes in de Studio Tram Tour: Cars, Star Wars en Marvel
 • Nieuwe treinen op Space Mountain
 • De toevoeging van onder andere Jack Sparrow animatronics aan Pirates of the Caribbean
 • Animagique wordt vervangen door de nieuwe show Mickey & the Magician

Een volledig overzicht van alle aangekondigde upgrades en opknapbeurten onder het “Reinvent the Magic”-programma vind je hier.

10 reacties

 1. Er gaan nu de geruchten dat Space Mountain misschien Hyperspace Mountain gaat worden. Wat vinden jullie van dit gerucht?

  Ps. Ik vind jullie podcast echt geweldig! Ga zo door!
  1 klein dingetje, bij de laatste podcast hoorde je een soort van achtergrond geluiden. Dit werd in een loop afgespeeld. Ik vond dit eigenlijk een beetje storend. Ik weet niet of dit bewust erin zat?

  In ieder geval ben ik groot fan van jullie!

 2. Wow! Dit klinkt als muziek in mijn oren.

  Zoals als verwacht wordt dit spectaculairder dan de 20ste verjaardag.

  Hopelijk gaan ze de Forest show ook in aparte talen doen zoals bij de Sing Alone.

  En voor de toekomst hopelijk:
  -De uitvoering van het Masterplan van de Studio’s.
  -Een eigen Disneyland Park (Paris) Ride die nergens anders ter wereld staat.
  -en later terug een avond parade.

  Hopelijk komt er snel een bevestiging van DLP zelf.

  • Oorspronkelijk stond die in de planning voor 2018, maar het lijkt voorlopig van de baan. Ik denk dat we ons na de 25e verjaardag kunnen gaan richten op een Marvel gebied in de studios en een nieuwe ride in adventureland naast Indiana Jones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.