Nieuwe details over de heropening van het Disneyland Hotel

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 13 september 2023.

Heropening Disneyland Hotel

Gisteren braken we het nieuws over de heropening van het Disneyland Hotel in Disneyland Parijs. Via de livestream, die in de Daily van gisteren nog te bekijken is, was al het onderstaande ook te zien. We zetten de belangrijke zaken nog even wat uitgebreider uiteen. Exact weten waarom je in dit hotel moet boeken of juist niet moet boeken? Lees dit overzicht er maar eens op na.

 • We beginnen in de lobby, dat een boekenkast thema heeft. In de boekenkasten zijn klassieke Disney verhalen te vinden. De kroonluchter heeft het prachtige kasteel in het midden.
 • Het sit down restaurant, voorheen California Grill, is in de nieuwe opzet La Table de Lumière. Je kunt daar elke avond een ander royaal koppel ontmoeten. In de concept art zien we echter alleen Belle. Een diner kost je in dit restaurant 120 euro, voor de kinderen betaal je de helft. Dit wordt wel een ervaring die alleen voor hotelgasten beschikbaar is: tijdens de lunch is het restaurant wel open voor andere gasten.
 • Het oude Invensions restaurant wordt omgedoopt tot Royal Banquet Hall, een gloednieuw buffetrestaurant waar Mickey, Minnie en hun vrienden de restaurantbezoekers zullen ontmoeten. Een bezoekje kost je 100 euro. Dezelfde voorwaarden als voor het sit down restaurant gelden ook voor dit restaurant.
 • De bar op de begaande grond, die voor de herinrichting bekend stond als Café Fantasia, gaat Fleur de Lys heten. Hiervoor is geen concept art. Voor de Castle Club Lounge is wel concept art.
 • Het zwembad (of eerder: spa) gaat Crystal Pool & Health Club heten. Er is ook onderstaande concept art van verschenen.
 • De kamers zijn aangekleed in de stijl van 11 verschillende Royale verhalen uit de Disney geschiedenis. De superior kamers zijn in blauw uitgevoerd, inclusief een bijzondere juwelenkist waar de koffie- en theefaciliteiten in verstopt zitten. De Deluxe kamers zijn uitgevoerd in roze en goud. Overigens hebben de gasten die in een Deluxe kamer verblijven ook nog toegang tot een speciale lounge.
 • De vijf Suites zijn gebaseerd of vier verschillende klassieke prinsessen en één minder klassieke: de Royal Suite in de stijl van Frozen, een suite in de stijl van Cinderella, één in Tangled stijl en één in de klassieke Beauty and the Beast stijl, die overigens ook een enorm zitgedeelte heeft. Er zijn maar liefst twee suites in BatB stijl, want er is ook een suite gethematiseerd naar de live action variant.
 • Tot slot is er ook het één en ander te beleven in het hotel: er komt een speciale ‘Royal Encounter’. De ervaring is vergelijkbaar met het Super Hero Station in Hotel New York – The Art of Marvel, maar dan uiteraard met prinsessen. Er is ook een speciale Royal Kids Club en in het hotel zal een Bibbidi Bobbidi Boutique komen.

Nieuws uit de parken

 • Ook vanuit Hong Kong Disneyland blijft het nieuws over het nieuwe Frozen gebied maar binnenstromen. Na de openingsdatum en de eerste merchandise brengt Disney in de ABC ontbijtshow Good Morning America de eerste beelden van het nieuwe themagebied. Een uitgebreidere video werd later op de dag op YouTube gedeeld, met natuurlijk Nederlands’ trots Michel den Dulk in een hoofdrol
 • Er kwam ook een video naar buiten van een walkthrough door het nieuwe themagebied. Bijna tien minuten genieten!
 • Het videomateriaal van de sliding van Figment is ook opgevallen op de burelen in EPCOT, want er is nu een anti-slipmat aangelegd.
 • Er is een Encanto fotospot verschenen in het Animal Kingdom, dit is een mogelijke eerste stap naar een Tropical Americas-geïnspireerd themagebied wat Dinoland USA zal vervangen.
 • Het Disneyland Resort heeft een casting call online gezet voor performers die de boy band 4*Town uit Pixar’s Turning Red kunnen gaan vormen. Volgens deze casting call zal dit “for upcoming special events and appearances at the Disneyland Resort in Anaheim” zijn.

Bioscoop en Disney+

 • Marvel Studios heeft vandaag een nieuwe IMAX trailer en poster uitgebracht voor de aankomende The Marvels film. Deze film met Captain Marvel, Captain Monica Rambeau en Ms. Marvel kan je vanaf 10 november zien in de bioscoop.
 • Ook nieuws van een Marvel film die niet van Disney is. Er gingen al even geruchten en nu is het ook bevestigd: Bad Bunny is geen El Muerto meer. Aangezien de film het idee van de rapper was, zal de film er hoogstwaarschijnlijk ook niet meer komen.

Disney Cruise Line

 • Het Disney Parks Blog heeft 10 geheimen onthuld van de Disney Treasure waar menig Disney Parks fan verliefd op zal zijn.

Overig nieuws

 • LEGO kondigt opnieuw een nieuwe toffe LEGO Star Wars set aan: de UCS Venator-Class Republic Attack Cruiser, één van de grootste schepen uit de vloot van de Galactic Republic.
 • Disney Lorcana (een Trading Card Game van Disney) heeft de eerste details bekend gemaakt van de tweede set aan trading cards. De tweede set zal Disney Lorcana: Rise of the Floodborn gaan heten, bevat meer dan 200 cards en zal voor het eerst onder andere Winnie the Pooh en Tiana bevatten.
 • De D23: The Ultimate Disney Fan Event zal in augustus 2024 niet alleen in het Anaheim Convention Center gaan plaatsvinden, maar zal onder andere ook evenementen gaan organiseren in het Disneyland Resort en op 4 augustus worden D23 fans uitgenodigd om de MLB game tussen de Los Angeles Angels vs. New York Mets te komen bezoeken.
 • Het Marvel Training Program voor aankomende comic artiesten, dat gehouden werd in Hotel New York – The Art of Marvel, heeft zijn eerste officiële Marvel Comics Artist opgebracht. Federica Mancin heeft na diverse gethematiseerde opdrachten, o.a. een 24-uur durende opdracht om een complete comic pagina te tekenen, deze wedstrijd gewonnen. Haar eerste werk zal te zien zijn in Miles Morales: Spider-Man #11 die verschijnt op 18 oktober aanstaande.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.