Disneyland Hotel heropent op 25 januari

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 12 september 2023.

Nieuws uit de parken

 • De langverwachte datum van heropening van het volledig gerenoveerde Disneyland Hotel is bekend: op 25 januari 2024 opent het vijfsterrenhotel de deuren weer voor gasten, zo heeft Disneyland Paris vandaag bekend gemaakt. Het hotel is dan helemaal in een nieuw Royal thema gestoken, vol prinsen en prinsessen. Het voormalige Innoventions buffet-restaurant heet vanaf nu Restaurant Royal Banquet, met nog steeds character meet & greets, gekleed in nieuwe kasteel-geïnspireerde kostuums. Het a la carte restaurant gaat door onder de naam La table du Lumiere en voor een drankje kun je terecht in de Fleur de Lys bar.
 • Disneyland Parijs is op de verjaardag van de Company ‘langer open’: het kasteelpark van half 9 (dus zonder Extra Magic Time) tot 10 uur, de Studios het klokje rond, van half 10 tot half 10. Daar blijft de Extra Magic Time wel.
 • De eerste Halloween pompoen decoraties zijn gespot in Frontierland in het Disneyland Park in Parijs.
 • Sinds deze week is Figment een character waarmee je op de foto kunt in Epcot. Nu gaat dat niet altijd goed, zoals te zien in onderstaande video…
 • Nadat Mirabel en Bruno al eerder in de parken van Walt Disney World verschenen is inmiddels een casting call uitgegaan om ook Luisa in een vorm naar voren te laten komen. Het is nog onduidelijk in welke vorm dat is, we weten alleen dat het om ‘future special events’ gaat.
 • Walt Disney Imagineering heeft ons exclusief kijkje gegeven in de Audio-Animatronics workshop waar het werk plaatsvindt voor Tiana’s Bayou Adventure, die zowel in Disneyland Anaheim als in Walt Disney World komt.
 • De eerste avond van Mickey’s Very Merry Christmas Party, 9 november 2023, is uitverkocht. De ‘party’ vind plaats in Magic Kingdom. Er zijn nog 24 avonden beschikbaar.
 • Zoals gisteren al vermeld in de Daily, General Hera Syndulla en droid Chopper hebben hun opwachting gemaakt in Star Wars: Galaxy’s Edge in Disneyland.
 • De eerste merchandise voor World of Frozen in Hong Kong Disneyland is gearriveerd in het park. De onderstaande foto’s geven een mooie impressie.

Bioscoop en Disney+

 • Op 3 november verschijnt de nieuwe film Quiz Lady, met Awkwafina en Sandra Oh in de hoofdrollen, op Disney+. De Hulu Original heeft nu een trailer gekregen.
 • Nog deze maand verschijnt The Creator in de bioscopen. Bij de LA Chargers wedstrijd zijn de AI robots uit de film in het publiek gespot
 • Op het X-account van ESPN is gisteren de eerste editie van Funday Football aangekondigd. Het duel tussen de Jaguars en de Falcons op 1 oktober aanstaande in Londen zal de Pixar treatment krijgen. Dit betekent dat elke run, pass en score in real time geanimeerd wordt en live te zien zal zijn op Disney+ en ESPN+.

Overig nieuws

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.