Honderd animatiefilms in één collectie

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 11 september 2023.

Nieuws uit de parken

 • Afgelopen zaterdag vond het Disney Parks panel plaats tijdens Destination D23. De belangrijkste aankondigingen staan al voor je op een rijtje in dit artikel dat gisteren verscheen.
 • De aankondiging van de vernieuwing van de Country Bear Jamboree had al veel eerder kunnen plaatsvinden. Volgens oud-Imagineer Ethan Reed werd het idee voor deze wijziging in 2004 al gepitcht en net voor de uitbraak van de pandemie lag het idee opnieuw op tafel.
 • Tijdens Star Wars Celebration in april werd aangekondigd dat Star Tours een update zou krijgen in Walt Disney World, Disneyland Resort en Disneyland Parijs. Nu is ook bekend gemaakt dat met deze update Ahsoka Tano wordt toegevoegd aan de attractie.
 • En over Ahsoka gesproken, na Ahsoka zelf zijn nu ook Hera Syndulla en de droid Chopper tijdelijk te zien in Galaxy’s Edge in Disneyland.
 • De nieuwe meet and greet met Figment in EPCOT is direct een groot succes. Gisteren liep de rij om met de populaire draak op de foto te gaan op tot vijf uur.
 • Een ander karakter dat binnenkort te zien zal zijn in de parken (ook Disneyland Parijs) is Asha uit de Walt Disney Animation Studios film Wish. Bezoekers van Destination D23 kregen alvast een voorproefje.
 • Het duurt nog even, maar de eerste avond van Mickey’s Very Merry Christmas Party is inmiddels uitverkocht. In totaal zullen er 25 avonden plaatsvinden dit jaar, waarbij de eerste avond op 9 november is.
 • In Disneyland Parijs zijn er nu ook geanimeerde Magic Shots. De eerste versie vind je bij het Partners Statue in het Walt Disney Studios Park. Je foto zal in een geanimeerd storybook te zien zijn.

Bioscoop en Disney+

 • Disney brengt ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan een collectie uit met daarin maar liefst honderd animatiefilms van Disney en Pixar. Deze gaat Disney Legacy: Animated Film Collection heten en bevat dus honderd films op blu-ray. Van Snow White and the Seven Dwarfs tot Elemental. Het lijkt erop dat deze exclusief verkrijgbaar zal zijn bij Walmart in de Verenigde Staten.
 • Wat veel fans al dachten blijkt te kloppen: Haunted Mansion komt op tijd voor Halloween al naar Disney+. De film is vanaf 4 oktober te streamen.
 • Later deze maand zal The Creator van 20th Century Studios gaan draaien in de bioscoop. Gisteren verscheen een nieuwe promo van de film.

Overig nieuws

 • Disney heeft de data voor D23 in 2024 bekendgemaakt. Het evenement zal plaatsvinden op 9, 10 en 11 augustus in Anaheim. Op X (voorheen Twitter) laat Disney weten dat het niet langer slechts een Expo is, maar “een Disney fan evenement als geen ander”.
 • Disney 100: The Exhibition komt naar Chicago, de geboorteplaats van Walt Disney. Op 18 november is de tentoonstelling daar te zien in het Exhibition Hub Art Center.
 • Het Chrysler Building zal geen onderdeel uitmaken van New York City in de PlayStation 5 game Marvel’s Spider-Man 2. Dit is omdat de makers van de game geen overeenkomst hebben kunnen sluiten met de copyright eigenaars van het gebouw. Het gebouw was wel te zien in de eerste game uit 2018, maar was vanwege dezelfde copyright kwestie ook al niet te zien in Marvel’s Spider-Man: Miles Morales uit 2020.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.