Disneyland Hand-dipped Corndogs

Of je hem nu haalt bij The Little Red Wagon in Disneyland of bij het Corndog Castle in Disneyworld, deze gloeiendhete all-American specialiteit is een must-taste voor iedere zichzelf respecterende Disney (snack) fan. Een hotdogworstje met de hand gedoopt in een simpel maar bijzonder beslag en daarna goedbruin gefrituurd en geserveerd met ketchup en mosterd. Zo Disney als Walt zelf!

Ingrediënten

  • 10 Frankfurters, hotdogs of knakworsten
  • 150 gram bloem
  • 100 gram maïsbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 350 ml karnemelk
  • peper en zout (voor variatie zijn BBQ of Cajun kruiden in plaats van peper en zout ook lekker)

Klaarzetten

  • mengkom
  • garde
  • houten lepel en eetlepel
  • weegschaal en litermaat
  • 10 houten lollystokjes of satéprikkers
  • keukenpapier
  • mosterd 
  • ketchup
  • frituurpan met frituurolie (180 graden Celsius)

Bereidingswijze

  1. Spies de lollystokjes in de lengte in de worstjes.
  2. Wentel de worstjes door de bloem
  3. Meng in een kom de bloem, de maïsbloem, het bakpoeder en een snufje peper en zout.
  4. Breng al roerend de karnemelk bij het droge mengsel.
  5. Voeg als laatste de eieren toe en roer het geheel goed door.
  6. Verhit de olie tot 180 graden Celsius.
  7. Zet een bord klaar met daarop wat keukenpapier.
  8. Doop de worstjes helemaal onder in het beslag. Zorg voor een zo gelijkmatig mogelijke laag. 
  9. Houdt de Corndog in het vet heel even vast tot het beslag een beetje gestold is.
  10. “Let it go” en bak ze in een minuutje of vier onder regelmatig draaien goudbruin.
  11. Laat de Corndogs even uitlekken op keukenpapier.
  12. Serveren met ketchup en mosterd voor de liefhebbers.