Tokyo en Parijs – oktober 2019

Sinds de 99ste aflevering luister ik wekelijks naar jullie Podcast en ben natuurlijk al de vorige ook gaan ter luisteren. Leuk om jullie nieuwtjes, ervaringen en meningen te horen over de verschillende kanten van Disney. 
Zelf ben ik al heel lang groot Disneyfan en heb in 2016 ook de Disney Cruise mogen maken met mijn  ouders en toenmalige vriend. Dat was toch wel een van onze grootste wensen om een keer mee te maken en had toen zeker onze verwachtingen overtroffen! 

Het andere wat hoog op mijn bucketlist stond, was een bezoek aan Tokyo Disney Sea, volgens vele het ultieme en mooiste pretpark ter wereld. Die droom kwam vorige maand uit, om samen met een goede vriend af te reizen naar Japan en het resort te mogen bezoeken. En ik was bang dat de hoge verwachtingen misschien te hoog waren maar de beleving en sfeer van Disney Sea waren zelfs nog mooier dan verwacht. De afwerking is daar gewoon tot in de puntjes, de vriendelijkheid van de Castmembers is niet te beschrijven en het aanbod aan attracties is mooi in balans.

Een van de meest bijzondere momenten was ontruimd worden uit Journey to the center of theEarth vanuit de derde scene. Met een stukje trackwalk en een kijkje achter het decor en het gangenstelsel wat door de hele attractie loopt. Daarnaast ook de ultieme wachtrij gezien voor Soaring: 360 minuten wachten! (gelukkig hadden wij een fastpass in de ochtend kunnen bemachtigen). Ook deze attractie is qua voorshow en wachtruimtes weer uniek in zijn soort. 

Leukste was dat onze hotelkamer in Tokyo Vay Maihama Hotek Club Resort uitkeek op de grote bouwput van het nieuwe gebied wat ze nu aan het bouwen zijn. Het ideale hotel voor Verticaal gaan Met Ralf. Speciaal voor Ralf een uitzichtfotos toegevoegd waarop het kasteel van Belle staat en het nieuwe theater en natuurlijk de grondwerkzaamheden van het Spring gebied!

Toch  mogen we in Parijs ook trots zijn op een aantal van onze attracties. Zo hebben wij denk ik wel de mooiste Phantom Manor, Pirates of the Caribbean en Big Thunder Mountain. Op andere vlakken hebben wij in Parijs helaas nog wel flink wat stappen te maken op attractie aanbod en sfeer. Maar om te kijken hoe het ervoor staat in Parijs ben ik dit weekend met twee goede vrienden naar Disneyland Parijs geweest om daar halloween mee te maken en de verandering van de Tower of Terror te bekijken.

Halloween Parijs
We wisten vooraf dat het show aanbod minimaal zou zijn aangezien de Lion King en Mickey and the Magician deze periode niet zouden draaien dus hadden onze verwachtingen op entertainment gebied wat lager gezet. Toch moeten wij toegeven dat de Mickey Halloween Celebration en the Are you Brave show met Ursula echt twee leuke shows zijn. Het concept van Mickey Halloween Celebration lijkt erg op de vorige shows op het plein, maar het pakkende muziekje en de hoeveelheid aan parade wagens en characters zorgen toch voor een mooie 360 graden beleving! Helaas hadden we een dag last van regen waardoor de showstop niet doorging maar op zondag hebben we gelukkig deze toch kunnen zien.

De Are you Brave show met Ursula in de hoofdrol is echt een top showtje met een mooie opbouw en live zang van Ursula. We hadden geluk dat in onze versie bijna niet Frans gesproken werd door Ursula (wat schijnbaar op andere dagen wel is als ik de filmpjes op internet moet geloven) Helaas las ik dat ze de show willen inkorten en het playback van de andere slechteriken eruit willen halen maar dat zou de show helaas niet goed doen, dus hopelijk zijn die geruchten niet waar. Wel echt top dat Disney voortaan gaat voor Livezang, hopelijk houden ze dit vol in toekomstige shows.

De aankleding in Frontierland rondom de film Coco is echt sfeervol gedaan! Dit mogen ze van ons zeker nog verder uitbreiden qua entertainment maar het past perfect in dat gebied! Ondanks dat we genoeg entertainment en foto plekken gezien hebben zou een grote show echt wel bij het totale entertainment erbij horen in een van de theaters, maar ondanks dat hebben we een mooie Halloween sfeer gevoeld in het DisneyPark

Tower of Terror

Het studio gebied (park mag je het niet noemen met dit beperkte aanbod) draait vooral om de Tower of Terror. De mooie reclame spot draait op het grote podium voor de Tower Of Terror, verder valt er in die hoek van het park weinig te beleven. Op zaterdag heeft er de hele dag een wachtrij van 60 minuten gestaan voor de Tower die nog altijd zonder fastpassen draait. Ook was maar een Bibliotheek open en draaide hij op halve capaciteit wat het wachten echt lang maakte! 
In de wachtrij en voorshow geen veranderingen gezien verder. Dus de normale bezoeker zal helemaal niet doorhebben dat er iets anders is geworden. De eerste keer hadden wij de middelste lift.

Spoiler: Tijdens de rit zijn wat projecties toegevoegd als je met de lift achteruitgaat van het meisje. Het is tweetalig waardoor het soms heel lastig te verstaan is wat ze zegt. Daarna volgt een rit die echt wel onvoorspelbaar is en je de verschillende scenes door elkaar tegenkomt waarbij elke keer het meisje verschijnt en je toespreekt. 
Wij vonden de verschillen tussen de drie liften qua projectie minimaal. Dat komt vooral omdat het twee talig is en voor menig bezoeker het meisje erg random is en men niet de link legt dat dit het meisje is vanuit de voorshow. De rit zelf is wel echt divers en een verbetering van de oude rit. 

Overal hebben we alledrie een ander gevoel over of het een verbetering is of niet. Voor de gewone bezoeker is het zeker iets nieuws, onvoorspelbaar en enger. Maar voor de liefhebbers van de oude sfeer en het verhaal, is de vraag of die sfeer nog behouden is met dit meisje. Misschien een duidelijke verwijzing in de voorshow dat het meisje een prominente rol heeft zou hierin kunnen helpen.

Kortom: De drops zeker een verbetering, het totaalplaatje is spectaculairder maar door het soms lastig verstaan van het meisje (terug naar Franse en Engesle versie gaan), het random aanwezig zijn van haar en het beetje afwijken van het oorspronkelijke verhaal voelt het nog niet helemaal af. Maar menig gewone bezoeker zal dit zeker als verbetering ervaren en vooral als een stuk enger! Dat is denk ik het doel wat ze hadden en daarin zijn ze geslaagd.

Ik wens jullie nog veel mooie Podcasts!
Groetjes Robert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.