Olaf – Disneyland Paris

We hadden het weekend gepland om de Jaarpasavond mee te maken, en dan nog 2 daagjes parken te doen. Afijn de Jaarpasavond werd afgeblazen, maar ons verblijf bij Campanille kon niet worden geannuleerd, dus we besloten toch maar te gaan.

Vrijdagochtend hadden we afgewacht of het park nog dicht zou gaan, maar bij het horen van het nieuws dat dat pas maandag zou zijn hadden we toch nog 2 dagen park voor de boeg, en misschien wel redelijk rustig. Tevens was er voor het weekend ook extra korting in de shops aangekondigd van de 2 parken voor jaarpashouders (10% extra), dus dat is toch nog leuk als je iets tegenkomt.

Vrijdagavond reden we naar het park, en het vreemde was dat de poortjes van het parkeerterrein allemaal gesloten waren. Het was 19:30, en het park sloot om 19:00, maar ik dacht dat je dan toch nog kon parkeren voor Disney Village. Afijn, doorgereden naar de Disney Village parking en een kaartje gepakt. In Disney Village was het erg rustig en we hebben een rondje shops gedaan, nog geen Corona perikelen te bekennen.

Zaterdagochtend zagen we het nieuws via de fankanalen dat het park al gesloten was. Niet verbazend, wel jammer.  Dit keer was de site van Disney wel al voorzien van de juiste info, iets wat ons bij het afblazen van de fanavond erg tegenviel. Dat duurde namelijk tot d onderdag 14:30 voordat we officiele berichtgeving kregen. De openingstijden op de Disneyland-app waren overigens nog niet aangepast.

Toch maar besloten om nog een Disney shot te nemen. We hadden ons al voorgenomen te gaan ontbijten bij Annette’s, maar het diner bij Cape Cod hebben we geannuleerd. We kwamen rond 10:00 aan, en ik probeerde te gaan parkeren op de grote parkeer plaats, die is namelijk gratis voor jaarpashouders. Voor de kaartjes poortjes voor de parkeerplaats was echter alles afgezet en stonden zo’n 20 werknemers te gebaren dat we weg moesten rijden, of hielpen een tiental auto’s met verdere instructies.

Doorrijden maar weer naar de Disney Village parkeergarage en maar betalen voor mijn parkeerkaartje. Overigens , bij wegrijden nog geprobeerd een restitutie te krijgen maar dat lukte niet bij de garage zelf, die hebben geen overeenkomst met Disney. Raar maar waar. Nog voor de ingang stonden al een aantal castmembers van Disney, en een daarvan sprak ons aan. Weten we dat het park gesloten is ? Ja, dat wisten we, maar we willen nog shoppen. Dat kan zei hij, maar… het is erg druk, en de capaciteit van de winkels is omlaag geschroefd. Dat wilden we wel eens zien.

Al bij World of Disney stonden enorme rijen voor de deur, allemaal netjes geordend in kleinere groepjes. En veel castmembers op de been om alles in goede banen te leiden.  Doorgelopen, en bij de andere winkels was hetzelfde beeld.

We gingen maar eerst eten bij Annette. De rij leek mee te vallen. Zo’n 10 mensen voor ons, en binnen leek het erg rustig. Ik denk nog geen 50 man, en de bovenverdieping leeg. Tussen elke tafel die bezet was, was een lege tafel, dus mensen werden echt wel gespreid neergezet.

Dat konden we niet zeggen van de rij. We bevonden ons midden in een groep van 14 Engelse gasten, die al hoestend en snotterend om ons heen stonden. Dat was toch geen fijne plek. En ik was toen ook wel blij dat we gewoon weer naar huis gingen, en dit niet in 15 attracties nog eens moesten meemaken.

Na een half uurtje wachten waarbij we de 2 managers van het restaurant heel druk hebben zien doen met niks, en we ons ontbijt op hadden gingen we weer naar buiten. De rij van Annette hadden ze inmiddels naar buiten verplaatst, zodat de rij niet meetelde voor het aantal mensen binnen, en ze deelden gratis koffie uit. Het personeel was overigens super aardig, en we hebben heel veel sorry’s gehoord, en bedankt voor het begrip.

Daarna zijn we in de rij gestaan voor de LEGO store, en na een half uurtje was ik binnen. Mijn vrouw was bij de Disney Store gaan staan, en toen ik weer naar buiten liep van de LEGO Store (met de nieuwe Batmobile doos, grinnik grinnik) ben ik samen met haar in de rij gaan staan. Dus na een klein uur kon ook mijn vrouw naar binnen. Meteen maar even een castmember aangesproken of de korting voor jaarpashouders die eigenlijk alleen voor de parken gold nu naar Disney Village was verplaatst. Er werd een manager bijgehaald en die bood ons direct 25% korting aan (ipv de eigenlijke 20% die we normaal zouden krijgen), met nogmaals de duizend maal excuses.

Glunderend met de extra korting op zak hebben we natuurlijk weer allerlei dingen gekocht die we wel leuk vonden , maar eigenlijk niet nodig hadden, maar met 25% korting lijkt ineens alles gratis ?

Rond 13:00 liepen we Disney Village weer uit, en hadden we eigenlijk toch weer een lekker klein shotje Disney gehad. Als bonus ook nog het nieuws dat onze jaarpassen worden verlengd met het aantal dagen dat het park gesloten blijft, dus nu kunnen we toch naar het Disneyrun weekend in September, want onze jaarpassen verliepen net de week daarvoor.

Ik hoop dat Disney gebruik gaat maken van deze sluiting en meer werkzaamheden gaat doen in het park. Werkzaamheden waar ze normaal attracties voor moeten sluiten kunnen nu natuurlijk geweldig doorgang vinden, zoals opknapbeurten. Of andere werkzaamheden die normaal in het zicht moeten gebeuren, en waar ze delen van het park voor moeten afzetten zouden nu ook beter doorgang kunnen vinden. Dus laat de werkzaamheden van WDS die nu achterin of buiten het park plaatsvinden voor wat ze zijn, en pak de werkzaamheden aan die normaliter gasthinder veroorzaken.
Dan kunnen we als de parken weer opengaan misschien wel weer genieten van een tip top park waarbij alles het weer doet.

Wishful thinking, maar dat mag toch ?

Gegroet maar weer, en keep up the good work.

Eén reactie

  1. Wij zijn die vrijdagochtend juist terug gereden naar nederland, we hadden al geruchten gehoord dat grenzen dicht zouden gaan en waarschijnlijk ook de parken. Toen we op zaterdag arriveerden in village nature en in disney was er niets aan de hand. Op maandag werd het nieuwe design van de toeganskaartjes geintroduceerd maar ook sloeg de sfeer om, geen facecharacters meer, de princessen float, beperkte aantallen bij shows en in restaurants tot hele strenge beperkingen op donderdag, geen parade, geen vuurwerk.
    De CEO Natasha Rafalsky op donderdag mogen ontmoeten en mee op de foto geweest, ze was zeer belangstellend naar ons doen en laten maar zag er erg bezorgt uit. Even later zat ze met een groep managers aan de koffie in cable car bake shop. Nog even de nieuwste pandora bedels gekocht bij harringtons. ‘S middags koffers ingepakt, nog wat gegeten en geslapen en vrijdagochtend vertrokken.
    Een rare week in frankrijk, was blij terug in nederland te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.