Olaf – Disneyland Parijs – pasen 2018

1e tip, als je van rust houdt, ga dan NIET op 1e en 2e paasdag ! Omdat het niet anders kon zijn we maar gegaan, maar het was weer overduidelijk waarom we normaal gesproken op maandagen en dinsdagen gaan buiten alle schoolvakanties om.

Maar er is een voordeel aan de drukte, heel veel character meet en greets ! Zo zijn we Stampertje tegen het lijf gelopen bij Plaza Gardens, en Knabbel en Babbel naast Colonel Hathi’s Pizza Outpost.

Normaal doen we nooit de characters, maar we hadden besloten om met de koop van onze nieuwe jaarpas ook maar meteen een Photopass te nemen. Dat geeft wel een extra leuke dimensie aan Disney !

Daardoor hebben we dus zondag overdag 5 characters gedaan ipv ons te storten in de rijen van de attracties. Ook het prinsessen paviljoen. Hier stond aangegeven dat het een wachtrij was van 60 minuten. Maar wat een drama is dat ! Het duurt veeeeeel langer. Ik denk uiteindelijk een kleine 2 uur. Het is maar een hele korte rij, maar je komt nauwelijks vooruit. De aankleding is wel mooi met Glas in Lood ramen van allerlei Disney kastelen uit de films, en daarnaast een display met een kenmerkend item uit die film. Dus de appel van Sneeuwitje, het muiltje van assepoester etc. Je ziet ook niet waar je naartoe gaat dus het is een hele saaie uitzichtloze wachtrij, met heel veel hangende en verveelde kinderen. Aan het einde van de wachtrij wordt je naar 1 van 2 kamers geloodst waar dan de “prinses” op je staat te wachten. Ze doen heel geheimzinnig over wie je krijgt te zien. En na 3 muurtjes sta je dan oog in oog met in ons geval Aurora. Een klein gesprekje en een paar foto’s later sta je dan weer buiten. Overigens wat ik wel heel goed vind is dat alle characters wel uitgebreid de tijd voor je nemen in alle rust. Daardoor is de wachtrij wel lang, maar is het moment wel magischer.

*SPOILER ALERT* Wel grappig was dat de mensen voor ons (ook Nederlanders) naar de 2e kamer werden geloodst en uiteindelijk bleek dat zij OOK Aurora hadden. Dat Aurora op hetzelfde moment op 2 plekken kan zijn is toch wel Disney Magic :p

Vervolgens zijn we naar Mickey gegaan, ook 60 minuten wachtrij, maar dit ging veel beter. Tijdens de wachtrij kijk je naar korte Mickey Mouse tekenfilms, en dat maakt het wachten veel fijner. Ook de rij ging veel vlotter. Aan het eind van de rij krijg je de keuze of je MET of ZONDER fotograaf wilde waardoor de doorstroom veel beter ging. Ook hier werd weer uitgebreid de tijd genomen.

*SPOILER ALERT* Echter werden wij naar de verkeerde kamer geloodst en hadden wij geen Fotograaf. Dat wilde ze ter plekke oplossen doordat een crewmember dus foto’s van ons ging nemen met onze mobiele telefoon. Dit alles om de Disney Magic niet verloren te laten gaan, want in de andere kamer stond natuurlijk Mickey met wel een fotograaf. Nadat we een crewmember hadden aangesproken werden we later buitenom alsnog naar de juiste kamer gebracht. Waar weer uitgebreid met ons gedold werd.

Piraten en Prinsessen Festival

31 Maart was het Piraten en Prinsessen Festival begonnen. Wij waren er dus op de 2e dag.

Op Mainstreet wordt zo’n 5 keer per dag een soort parade show opgevoerd. De prinsessen komen op een float vanuit Fantasyland, de piraten vanaf Townsquare en komen dan samen op de rotonde voor het kasteel. Dit gaat vrij langzaam en ze staan zelfs halverwege nog een keer stil waar ze uitgebreid hun dansje en liedje doen. Als ze op de rotonde aankomen stappen ze van hun float af en gaan ze op podia staan die nu in het midden van de plantsoenen staan. Daar doen ze een soort dans battle. Best leuk opgezet, en de muziek is super catchy.

Hoist the Flag is een andere show in het Adventureland bij het piratenschip. Deze hebben we niet zelf gezien, maar dit is een interactieve show van 20 minuten met Jack Sparrow waar hij kinderen uit het publiek haalt, om samen de piratenvlag te hijsen.

We hadden verwacht dat er naast de shows meer aanwezigheid zou zijn van de piraten en prinsessen als character meet and greets. Maar die waren er niet, en is in mijn ogen een gemiste kans. Zelfs niet van Jack Sparrow die in het verleden wel in het park te vinden was. Het seizoen draait dus om de shows, en wat aankleding waarbij ze de lampen hebben voorzien van een piraten muts en een ooglapje. De normale characters hadden ook geen speciale of specifieke piraten of prinsessen outfits of iets dergelijks.

Eet tip

Voor de lunch zijn we in Fantasyland naar Au Chalet de la Marionette gegaan. Eigenlijk getriggerd door een foto van Disneyland Paris op Facebook van een grote worst met een broodje en curry.

De worst was inderdaad erg lekker, en we hadden daarnaast ook de halve kip genomen. Dit is ook echt een aanrader ! Echt value for money ! Heel veel kip, en weinig bot, en zeker niet droog. Zeker dus een plek voor ons om naar terug te keren. Naast Fuento del Oro staat deze nu op ons lijstje van favorieten.

Verticaal gaan

Phantom Manor staat in zijn stijgers maar er hangt een prachtig doek voor. Eenzelfde doek hangt er ook voor Casey’s Corner waar ze schijnbaar werk aan de gevel aan het doen zijn, maar op deze manier mooi opgelost. Het Chapparel Theater en de Pocahontas village waren compleet afgesloten van het publiek waardoor de Cowboy Cookout Barbecue het verste is waar je kunt komen in die hoek. Het theater was niet meer te zien, dus ligt nu wel tegen de vlakte.

 Zo dat was hij weer.

Groetjes, en tot de volgende keer !

Olaf van der Harst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.