Niels – Disneyland Parijs – Koningsdag

Koningsdag (en het weekend) bezochten wij Disneyland Paris. We waren zeker niet de enige Nederlanders die gebruik maakten van dit lange weekend om lekker (over het algemeen ook in het zonnetje) door het Disneyland Park en Walt Disney Studios Park te struinen.
Het was druk, maar wel te doen met een beetje slim Fast Passes inzetten, wachttijden via de officiële Disneyland Paris app checken (jammer dat die nog geen duidelijke ‘refresh’ wachttijden knop heeft, aangezien je nu de app moet sluiten en openen om zeker te zijn van nieuwe data), en gebruik maken van de Extra Magic Time voor Annual Pass bezitters/Disney hotel gasten.
Natuurlijk hebben we veel attracties gedaan en diverse shows en parades bekeken. Vrijwel alle reguliere attracties waren open, op Phantom Manor, Crush’s Coaster en Mad Hatter’s Tea Cups na die allen in renovatie zijn. Het Cinemagigue Theater staat inmiddels omringd met gethematiseerde Marvel schuttingen om de toekomstige (zomer) superhelden show aan te kondigen. In Video Polis waren geen shows en het Chapparal Theater wordt opnieuw gebouwd.
Een paar highlights en bijzonderheden:
Festival of Pirates and Princesses
Dit nieuwe ‘lente seizoen’ is nog volop gaande met dagelijks vele uitvoerigen van de bijzondere parade/show “Disney Princess or Pirate: Make Your Choice!”, de “Princess Promenade” met Sophia en Elena voor het kasteel, en het interactieve entertainment “Hoist the Flag, Mateys!” met Jack Sparrow. Eigenlijk is het onmogelijk om niets mee te krijgen van dit seizoen. Waar het een maand geleden nog wat streepjes leek te lopen qua crowd management om de shows heen, is de machine inmiddels beter geolied. (Zie mijn vorige report voor uitvoerige beschrijvingen van het vermaak.)
The Very Very Magical Days
Koningsdag was de laatste dag van dit nieuwe extraatje met kans op mooie prijzen, zoals VIP seatings en cadeaukaarten. Helaas niks gewonnen, maar dus wel even geprobeerd hoe dit werkte. Je hebt hier Facebook Messenger voor nodig (met dus een ingelogd Facebook account) en moet dan even zoeken naar het The Very Very Magical Days account van Disney. Het wijst zich verder eigenlijk vanzelf. Er verschijnen direct vragen in beeld, zoals een toestemmingsverzoek om je locatie te bepalen. Pas als ze zien dat je in het park bent kan je daadwerkelijk deelnemen. Op de parking en voor de tassencontrole lukte me dat nog niet. Er wordt vervolgens een niet al te moeilijke multiple choice vraag gesteld (in mijn geval van wie het kasteel in het Disneyland Park is) en daarna worden er persoonlijke gegevens vergaard, zoals naam, adres, telefoon, e-mail, nationaliteit en geboortedatum. Allemaal losse vragen, waardoor je in Messenger een mooie lange chat krijgt 😉 Als je wint, dan neemt Disney contact op per sms of e-mail. Leuk initiatief wat mij betreft!
Wifi
Hoewel het Disneyland park momenteel met Wifi schijnt te testen, is dat in het Studios Park inmiddels uitgerold. De snelheid en het bereik waren dit weekend goed, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen nog niet van de beschikbaarheid afwisten. Ik heb het getest rond de Tower of Terror, bij Ratatouille, in ToyStory Playland, bij het Animagique Theater en in Studio 1.
Earth Month
April is Earth Month en om daar aandacht aan te schenken werd er voorafgaand aan Disney Illuminations een pre-show gedaan met projecties op het kasteel van mooie natuurplaatjes uit de zee. Ook werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt om via de speakers de nieuwe Disneynature film Blue te promoten, die binnenkort in de bioscoop verschijnt. Slim 🙂
Casey’s Corner
De bekende hot dogs van Main Street USA zijn nog gewoon te verkrijgen, maar de buitenkant van het pand staat al flinke tijd in de steigers. Dat is geen gewoon likje verf. Misschien bouwen ze een dakterras voor VIP viewing van Disney Illuminations? Maken ze een extra etage voor het restaurant? Komen er nieuwe show lichten, speakers of projectors op het dak te staan? Allemaal speculatie, maar ik ben benieuwd!
Meet & Greets
Buiten de in het programma aangekondigde meet & greets met Disney karakters zijn we Sulley (Monsters Inc.) tegen het lijf gelopen in het Studios Park, bij de Scream Monitors. Op Hollywood Blvd. waren ook Mr. en Mrs. Incredible beschikbaar voor wat leuke interactie, een handtekening en foto. Overigens was het dit weekend in het Princess Pavilion een verassing welke prinses er zou staan. Afgelopen jaar stonden er meestal aankondigingen voor de deur met namen en tijden, maar dat was nu (en vorige maand) dus niet meer het geval.
Meer foto’s verschijnen op mijn Instagram account: https://www.instagram.com/capturingdisneyparks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.