Niels – Disneyland Paris – FanDaze

Zaterdag 2 juni was het dan eindelijk zover! Als ‘early bird’ ticket koper was het even geduld hebben tot de eerste editie van de Disney FanDaze Party van start ging; een exclusieve avond in het Walt Disney Studios Park voor fans. Het park sloot die dag om 18 uur om vervolgens om 20 uur opnieuw te openen als feestlocatie voor wie een aparte FanDaze ticket had gekocht. Het park was tot 2 uur ‘s nachts open, hoewel de eindparade dan nog moest starten.

Ik was de avond er voor samen met mijn dochter naar Marne-la-Vallée afgereisd. Heb overnacht in het Paxton Resort & Spa. Een luxere accommodatie met zwembad, Italiaans restaurant en bowling, vlak aan de snelweg op zo’n kwartier rijden van de Disney parking. Onze boeking via Expedia was inclusief een Frans ontbijtbuffet, dus daar hebben we zaterdagochtend lekker gebruik van gemaakt. De kamer was netjes en voorzien van een badkamer met bad/douche combinatie en föhn en er was een kitchenette met magnetron, koelkast, klein aanrecht, en gootsteen. Een kleine flatscreen en waterkoker met thee/koffie en bekertjes maakte het compleet. Het rook ietwat muf en onderhoud was hier en daar op z’n Frans, maar over het algemeen prima. Personeel was vriendelijk en sprak Engels. Overigens was er voldoende gratis parkeerruimte op hun eigen terrein dat ‘s nachts ook was afgesloten. Ik moest even aanbellen om er in te mogen bij onze late aankomst.

Aangezien het een lange dag zou gaan worden, gingen we tegen de middag richting Disney. Lekker na de drukte bij de parking en tassencontrole. We zijn eerst onze polsbandjes voor het feest gaan halen in de Disney Village Dome. De witte tentenpartij naast de McDonalds in Disney Village. Daar werden onze tickets meermaals gecontroleerd (en legitimatie) en van de ene tent werden we naar de andere gebracht en vervolgens aan een balie toegewezen. Het was op dat moment extreem rustig, dus we konden rap door. Er waren echter enorme wachtrijen gecreëerd in beide tentdelen om grote drukte in goede banen te kunnen leiden. Bij de balie kregen we de zilveren FanDaze polsbandjes omgedaan en ontvingen we de inbegrepen exclusieve lanyard en pin. Mijn dochter kreeg bovendien nog een handje vol snoepjes mee. Goed georganiseerd allemaal!

https://instagram.com/p/BjnKFLcnXhi/

https://instagram.com/p/BjnMeoFnNhY/

https://instagram.com/p/BjnNC7JnTdC/

https://instagram.com/p/Bjk5K3DnHxO/

Vervolgens zijn wij het Disneyland Park ingegaan om even te lunchen in Hyperion Cafe en vervolgens een paar attracties te doen. Een aanrader voor lunch of diner zijn de gefrituurde mozzarella sticks die voor 3 Euro aan een burgermenu toe te voegen zijn. Daarna zijn we richting Big Thunder Mountain gelopen en daar was het enorm druk (80 minuten), maar er waren nog FastPasses voor tegen 18 uur beschikbaar, dus die hebben we gehaald. In de drukte hebben we een paar rustiger attracties gedaan zoals de Molly Brown rondvaart en de shooting gallery (betaald) in Frontierland. Daarna in een half uurtje wachtrij aangeschoven voor een Star Tours avontuur, gevolgd door Buzz Lightyear Laser Blast. En die laatste verraste ons! De attractie is recent opgeknapt en oogt weer lekker fris en fel. Het voelde voor ons als kenners echt als nieuw! Daarna een vlucht in Orbitron gemaakt en de klassieke darkride van Sneeuwwitje nog net kunnen meepakken voor het tijd was voor onze Big Thunder Mountain FastPass. Na een wilde rit met alle watereffecten aan zijn we een hotdog en nuggets gaan eten bij een verrassend rustige Casey’s Corner.

https://instagram.com/p/BjrMN0-n0Dx/

Om een uur of zeven hebben we het park verlaten om richting de Studio’s te gaan voor FanDaze. Er stonden al enorme rijen met veel security en al eerste polsbandjes check. Alles werd met hekken in goede banen geleid en de sfeer was goed. Al snel werd de rij achter ons groter en stond deze tot ver in Disney Village. Al voor acht uur werden de poorten geopend en iedereen liep met versnelde enthousiaste pas richting ticket en polsband controle. Eenmaal binnen vielen de diverse gethematiseerde fotolocaties meteen op. Ook liepen er bijvoorbeeld mannen in zwart pak met een camera als hoofd rond en was er live Disney zang en muziek in Studio 1. De sfeer zat er direct in! Wie FanDaze merchandise wilde scoren ging in de rij staan voor de deuren van de winkel in Studio 1 en de rest van de fans liep door naar het plein voor Tower of Terror waar een enorm podium met scherm was gemaakt. Om 20.10 uur was er een openingsceremonie met presentators die vertelden wat we konden verwachten, gevolgd door een kort woordje en bedankje van de presidente van de Euro Disney holding, Catherine Powell in hoogst eigen persoon!

Die avond was er veel te doen. Er waren tientallen locaties ingericht waar men met veelal bijzondere karakters op de foto kon. Deze locaties waren met wachtrij en PhotoPass fotograaf. Ook liepen er karakters rond op verschillende plekken waar geen duidelijke rij of fotograaf bij was. Wij hebben ondermeer ontmoet: Anna, Kristoff, George Sanderson, Needleman, Brother Rabbit, Rémy, Emile, Linguini, en Mickey in speciale outfit. Daarnaast hebben we een heleboel karakters gezien waar we niet voor in de rij hebben gestaan, maar wel even een foto van hebben gemaakt en hun interactie met fans hebben bewonderd. Omdermeer een aantal Big Hero 6 karakters, Elsa, Olaf, Bolt, Mr. en Mrs. Incredible, Frozone, Darkwin McDuck, Turbo McKwek, Boo, Sulley, Robin Hood, Duffy, enz. Teveel om op te noemen! Handtekeningen werden deze avond overigens niet uitgedeeld en foto’s mochten beperkt worden genomen om zo de doorstroming een beetje te kunnen garanderen. Diverse karakters hadden bovendien een passende background gekregen. Leuk gedaan! Overigens duurde het wel langer dan normaal voordat PhotoPass foto’s in mijn app verschenen door de enorme hoeveelheid foto’s die Disney moest verweken. Ik denk dat ik tussen middernacht en zondag lunchtijd alle beelden had.

Naast karakters waren er diverse shows, parades, conferenties (sommige met extra ticket), en activiteiten. Ik heb zeker niet alles kunnen doen, maar vooral genoten van Max Live, een swingend optreden van Goofy’s hippe zoon op bet podium met vuur, water, bellen, beelden op het scherm, lasers, gekleurd licht, projecties op de Tower of Terror, en geluidseffecten. Max werd bijgestaan door vele dansers en bijzondere karakters. Zo zagen we bijvoorbeeld Judy en Nick bij de Zootropolis song meedansen en Stich en Angel bij de muziek van Lilo & Stitch. Ook leuk was de Duck Tales parade waar ik enkel een glimp van heb opgevangen (met hergebruik van de Halloween parade fietskarretjes, nu in Duck-stijl). Bijzonder was de Stitch Live show die deze avond 4x werd opgevoerd. Tweemaal in het Engels en tweemaal in het Frans. De interactieve en humoristische show was speciaal aangepast voor FanDaze. Geen kids op de grond voor het scherm, want tijdens de show kwamen Jumba en Pleakley binnen om Stitch te helpen. Stich vroeg zich ook af waarom al die mensen er waren. Toen de presentator zei dat die er voor FanDaze waren, reageerde Stitch met “What’s that? Sounds boring!”. Haha. Na de show mochten alle toeschouwers exclusief met Jumba en Pleakley op de foto. Verder hebben we de Hollywood Blvd. show met Oswald en Ortensia bekeken. Leuk gedaan en heel passend op deze plek qua omgeving. Een swingende jaren ‘20 sfeer met dansers, auto en liefdesbetuiging tussen deze unieke personages. Ortensia was zelfs een wereldwijde Disney Parks primeur! Tot slot hebben we nog onze gegevens achtergelaten voor de loterij. Je kon een gratis lot verkrijgen bij het wachttijden bord op vertoon van je ticket die werd ingeknipt.

De hele avond doken er additionele vormen van entertainment op zoals een Franse live band op het plein bij Ratatouille. Ook waren vele attracties gewoon open en vrijwel de hele avond heel rustig. Zo hebben wij nog even een vlucht op de tapijten van Aladdin gemaakt, een rondje Slinky Dog ZigZag Spin gedaan, en een keer of vier Ratatouille. Allen zonder enige wachttijd! Ook Crush’s Coaster was na een renovatie weer open en daar zag ik wachttijden van rond de 5-10 minuten.

De avond werd afgesloten met een lange, maar gedenkwaardige parade met alle fotolocatie karakters en diverse auto’s. De speciale FanDaze tune/song werd volop gebruikt die avond en zal me nog lang bijblijven. Wat een prachtige avond! En al helemaal met het fantastische weer dat we hadden. Bedankt voor de goede organisatie Disney!

https://instagram.com/p/BjqLztOHYou/

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.