Niels – Disneyland Parijs – Pasen 2018

Afgelopen Paas-weekend was Niels van Eijkelenburg in Disneyland Paris, waar we de start van het nieuwe Festival of Pirates & Princesses mee konden maken. Het leek hem leuk om zijn ervaring met ons en andere D-Log/D-Tales fans te delen. De foto’s in het artikel komen van zijn Instagram-account, Capturing Disney Parks (volgtip!)

Het festival beperkt zich tot het Disneyland Park. Decoraties vind je eigenlijk alleen op Town Square en Central Plaza. Op Town Square komen we topiaries tegen van Marry Poppins karakters en de pinguïns van die film sieren de ‘band stand’ midden op het plein. Een enorm hart (ook een topiary) staat direct achter de band stand, aan het begin van main Street. In Main Street zelf hebben we nog de bekende 25 jaar Disneyland Paris versieringen aan de lantaarnpalen. Op Central Plaza zijn wel de nodige aanpassingen gedaan. De lampen op het plein hebben een piraten of een prinsessen (groene sierlijke Mickey oren) thema gekregen. Vanaf Main Street gezien aan de rechterkant voor de piraten, en links voor de prinsessen, in lijn met waar de piraten en prinsessen stoppen tijdens de seizoensparade. Er hangen wat borden van het festival aan de lantaarnpalen rondom het plein met het poster artwork. Midden op het plein zijn de blauw/zilveren karakters van de 25e verjaardag weggehaald en vervangen door podia voor de parade. Die podia zijn stijlvol aangelegd overigens en passen goed bij het kasteel en plein.

De seizoensparade is een aantal keer per dag te zien en volgt de reguliere route van Fantasyland (bij It’s A Small World) via Central Plaza, door Main Street, en naar Town Square. Het nieuwe is echter dat de piraten vanaf Town Square vetrekken met hun floats en de prinsessen tegelijkertijd vanuit Fantasyland. De piraten stoppen in Main Street voor een performance met vooral veel gedans, live zang, en enkele bekende karakters; Peter Pan, Wendy Darling, Vetje (Mr. Smee), kapitein Haak en Jake van Jake en de Nooitgedacht Piraten. De prinsessen float wordt vooraf gegaan door een auto met Ariel in haar zeemeermin gedaante. Maar verder staan er in eerste instantie op de float enkel dansers bij vertrek in Fantasyland. Dus wie daar staat te wachten ziet alleen Ariel als bekend personage. Pas bij de Royal Castle Stage stopt de float en komen de prinsessen het p[odium op voor een optreden. Tegelijk met het optreden van de piraten in Main Street. Zelfde idee, met dans en live zang. De prinsessen zijn Rapunzel, Tiana, Jasmine, Cinderella, Aurora, Vaiana, en Sneeuwwitje. Ariel blijft met haar vin op haar auto tijdens de stage performances. Daarna gaan de prinsessen de float op. Vervolgens komen de piraten en prinsessen elkaar tegen op Central Plaza. De prinsessen ‘parkeren’ aan de ene kant van het plein, de piraten aan de andere kant. Conform de verlichting. Daar is het volgende optreden van de tweestrijd, waarbij de podia op het plein worden gebruikt door de personages. De karren blijven staan en ook daar zijn dansers/piraten voor een show-element aanwezig. De piraten hebben een trampoline in hun float en gooien met tonnetjes voor wat extra dynamiek. Kortom, overal op het plein is wat te zien. Na het optreden gaan de personages weer aan boord van hun floats en vervolgen de route. Wil je alles zien, dan zijn er dus 3 plekken om tijdens verschillende uitvoeringen te gaan staan, of je moet zien mee te lopen. Grappig gedaan en weer eens net even anders dan een normale korte seizoensparade die even langs komt met een handjevol wagens. Wel vraag ik me af of bezoekers allemaal het concept van piraten versus prinsessen en het ‘kiezen van een kant’ meekrijgen. Qua crowd management is dit niet de makkelijkste parade ook. Mensen staan langs Main Street bijvoorbeeld en zien de piraten stoppen, kijken naar het optreden, en mogen daarna meelopen achter het gezelschap aan naar Central Plaza. Terwijl later Main Street weer vrij moet worden gemaakt voor het volgende deel van het programma. Ook op Central Plaza mogen mensen rondom het plein staan, maar ook midden op het plein tussen de podia. Genoeg te managen dus, wat nu ook nog niet allemaal geheel soepel leek te gaan 😉 Oh, en Mickey en Minnie zijn er ook bij, in Piraten kostuums!

In Adventureland – bij de Jolly Roger in de buurt – is nog een piratenactiviteit met Jack Sparrow en muzikale piraten. Die wordt enkele malen per dag georganiseerd en betrekt jonge piraatjes in piratenactiviteiten. Wij hebben deze show niet gezien.

Voor de prinsesjes is er meermaals per dag een kort spektakel op Central Plaza als Disney Channel prinsessen Sophia en Elena van Avalor met een groepje dansers op hun thema songs het plein al dansend rondgaan. Als je kind niet een enorme fan van 1 van deze prinsessen is zou ik er niet speciaal voor gaan staan wachten, maar het is wel erg leuk dat er de hele dag door wat reuring is rondom Main Street. Want naast dit kleine show element is er natuurlijk ook nog de seizoensparade, de reguliere Stars On Parade aan het einde van de middag, en Illuminations vlak voor sluiting.

Bij het Prinsessen Pavilion zijn wij nog gaan vragen of de prinsessen in hun nieuwe jurken van de Prinsessen en Piraten parade te ontmoeten zijn. Om zo wat unieke foto’s te kunnen verzamelen. Maar helaas, daar dragen ze hun reguliere jurken. Evenals tijdens de Stars On Parade. De frisse lente jurken zijn dus exclusief voor 1 stuk entertainment bedoeld.

Tijdens 1e Paasdag liet Disney ook nog wat konijnen los. Zo liepen we onaangekondigde meet & greets tegen het lijf met Konijn uit Winnie de Poeh (bij de Old Mill) en zag ik Stamper van Bambi voor Plaza Gardens staan. Toch altijd leuk dat soort extra’s!

https://www.instagram.com/p/BhCu82YBFOr/?taken-by=capturingdisneyparks

Tot slot was het water in Discoveryland leeg voor onderhoudswerkzaamheden. Een bizar gezicht om de Nautilus te zien liggen op het beton. Weg magie 😉 Phantom Manor ziet er met het enorme geïllustreerde doek voor de steigers een stuk aantrekkelijker uit tijdens de enorme opknapbeurt die ons spookhuis krijgt. Net als Casey’s Corner op Main Street dat achter een mooi foto-doek is gestoken, om zo het Main Street gevoel te behouden tijdens de werkzaamheden aan de buitenzijde. In het Studios Park is het Monsters Inc stukje naast Studio 1 in onderhoud, waar je kan schreeuwen en soms op de foto kan met Sulley. Dat is nu een hoekje schuttingen. Cinemagigue is inmiddels ontdaan van diens logo’s en nog volop in de schuttingen. De grote winkel in Studio 1 is weer open. Ik denk dat de vloer is vervangen. Het kleine schmink ‘winkeltje’ er naast is nog altijd dicht. Daar lijkt de Pandora winkel te gaan komen. Gelukkig is Mickey en de Magician weer terug in het Animagique Theater. Na de tijdelijke stop lijkt de choreografie van de scene uit de Lion king anders te zijn en de tovenaar was nu een donkere in plaats van blanke man die beter Engels sprak dan zijn voorgangers in mijn optiek. Het blijft een zeer kwalitatieve show die ik iedereen kan aanraden.

Al met al waren het geslaagde dagen waarin we natuurlijk ook nog lekker hebben gegeten (Anette’s, Planet Hollywood, Hakuna Matata, Bella Notte, en AgraBah Cafe waar de kinderen nog een paaseitje aan tafel ontvingen van een cast member) en een heleboel attracties hebben gedaan.

3 reacties

 1. Meer nieuwe beelden van dit Paasweekend:

  Mary Poppins en Bert topiaries op Town Square
  https://instagram.com/p/BhTd9b8lx5W/

  De bandstand op Town Square met de pinguïns en daarachter het enorme hart
  https://instagram.com/p/BhUg-dhlJ_4/

  De Tinker Bell topiary naast de Castle Stage
  https://instagram.com/p/BhSDSwZlgpO/

  De piratenlampen op Central Plaza
  https://instagram.com/p/BhPI0_Tlr_C/
  https://instagram.com/p/BhO61bqFO3L/

  De prinsssen lampen (Mickey oren) op Central Plaza
  https://instagram.com/p/BhPh8j7Bay_/

  Beelden van Sophia en Elena tijdens Princess Promenade op Central Plaza
  https://instagram.com/p/BhLwR-PF3YE/
  https://instagram.com/p/BhM5d3dlmuB/
  https://instagram.com/p/BhM1IRIl39E/

  Beelden van Mickey en de prinsessen op de Castle Stage tijdens de seizoensparade
  https://instagram.com/p/BhJosQ_Bi9V/
  https://instagram.com/p/BhKJjtxBSKF/
  https://instagram.com/p/BhHvMdJBDcm/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.