Nico – Hollywood Tower Hotel, Soirée de Gala – Maart 2018

Vrijdag 30/03, 20:30
Met ongeveer 1500 mensen staan we in rijen voor de ingang van Studio 1 in het Walt Disney Studios park. In de uitnodiging voor deze avond werd er meegegeven dat we ons mochten aankleden in galakledij van de jaren 30. Deze kans werd door ongeveer de helft van de bezoekers gegerepen wat, samen met de muziek van die tijd op de achtergrond, al tijdens het wachten voor een leuke sfeer zorgt. Plots heet de vertrouwde Franse omroepstem ons van harte welkom op deze speciale avond. Tijdens de verwelkoming lijkt er iets fout te lopen en raadt de stem paniekerig iedereen aan weg te gaan nu het nog kan tot hij abrupt wordt afgebroken en het stil wordt. De deuren van Studio 1 gaan open.
Net na de ingang van de hal worden we welkom geheten door enkele cast members die ons een goodiebag geven. Uiteraard kijken we gelijk wat er in zit: een luxueuze uitnodiging met programma en een bagagelabel van Le Hollywood Tower Hotel. We worden naar Production Courtyard geleidt. Eenmaal daar is het wachten tot alle bezoekers er zijn en het gala wordt afgetrapt.
We krijgen de projectieshow te zien die ook te zien was tijdens de openingsavond 10 jaar geleden. Nadat de Tower werd uitgepakt en het feest op gang kwam loopt het fout, slaat de bliksem in op de Tower en wordt iedereen naar de 4de dimensie gebracht. De DJ die plaats genomen heeft op het podium begint het feestje met een remix van de tune van The Twilight Zone en de bezoekers verspreiden zich over alle hoeken van het park.
Onze eerste stop is de Tower Gift Shop want daar ligt een exclusief souvenir op ons te wachten. Samen met nog een 200 andere mensen staan we samengepakt in de winkel. Niet dat wij weten wat we kunnen kopen of hoeveel het kost maar er is geen enkele fan van Disneyland die nee zegt tegen een exclusief collectors item. Na een kleine 20 minuten staan we aan de kassa en kopen we voor ons beide een hele mooie sleutel van The Hollywood Tower Hotel. Die krijgt thuis een mooi plaatsje!
Na het verzekeren van een souvenir is het tijd voor wat attracties. Er zijn er 6 open op deze avond en uiteraard beginnen we met de Tower of Terror. Naast de reguliere Bellhops zijn er ook andere castmembers aanwezig. Enkele chique hotelgasten, een agent en een journalist lopen rond in de lobby terwijl in de bibliotheek een kamermeid de boeken afstoft. De pre-show kennen de meeste jaarpashouders al uit het hoofd en enkelen zeggen deze ook hardop mee. Nadat we hebben afgesloten door bijna gezamelijk “La quatrième dimension!” mee te zeggen met de narratie openen de deuren naar de Boiler Room. Extra hotelgasten en enkele conciërges dragen bij aan de unieke sfeer van vanavond. Tot onze verbazing gingen ook enkele castmembers mee in de lift (en rechtsonder aan de ride photo te zien was dit niet geheel zonder zenuwen!). Dit maakte het plaatje compleet.
Volgende halte: Ratatouile. De attractie is ongeveer een uurtje open geweest en was nu net in storing gegaan. De castmembers vertellen ons dat de attractie later op de avond terug zal openen. Dan maar naar Crush’s Coaster. Als dat dan een walk-on blijkt te zijn, vergeet je Ratatouile en geniet je des te meer van de coaster.
Wanneer we voor de tweede maal de attractie verlaten worden we aangesproken door 2 agenten die ons vertellen dat onze bus naar het feest in aantocht is. We zien een dubbeldekker van The Main Street Transportation Co. voor onze neus stoppen. Uiteraard stappen we in. We doen een rondje door het park met stops voor het podium op Production Courtyard en aan de Rock ‘n’ Rollercoaster. De sfeer op de bus is opperbest dus rijden we terug naar ons opstappunt. Ratatouile is nog steeds gesloten dus maken we een ommetje door Toy Story Playland. De RC Racer en de Toy Soldiers Parachute Drop laten we links liggen en we gaan richting die andere coaster in het ongelooflijk rustige park.
De Rock ‘n’ Rollercoaster avec Aerosmith heeft normaal een wachtrij waar hedendaagse hits (in de tijd van de opening) worden afgespeeld. Vanavond echter hoor je ook hier nummers uit de jaren 30. De preshow mogen we overslaan (gelukkig, we kennen het ondertussen al wel) en we gaan rechtstreeks naar het instapstation. Wanneer de trein stopt horen we niet de normale geluiden maar de introtune van de Twilight Zone. Dit belooft goed te worden. We vertrekken en onmiddellijk na de lancering knalt de remix van die introtune door de speakers van de karretjes. In de hal van de coaster hadden ze 2 knipperende witte spots gezet en al de andere verlichting gedoofd. Het is lastig om tussen die loopings en bochten nog te weten welke golfplaat nu het dak is en welke een muur wat voor een intensere ritbeleving zorgde. Deze tijdelijke  aanpassing bewijst voor mij dat deze coaster ook zonder Aerosmith een topattractie kan zijn, laat Iron Man maar komen!
Na ook hier 2 maal de attractie gedaan te hebben gaan we rustig naar de uitgang. De fotografen aan de photobooth nemen de laatste gasten voor hun lens terwijl wij worden aangesproken door een bellhop die met bezoekers poseert voor foto’s en ons laat schrikken. In Studio 1 komen we meer hotelgasten en -personeel tegen die ons proberen te overtuigen om nog wat te blijven in de 4de dimensie. Het was leuk zolang het duurde maar het is goed geweest voor vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.