Max – Disneyland Paris (september 2020)

We vertrokken overdag op zondag, naast dat het opvallend rustig was op de weg, bleek ook de beruchte bocht op de kruising A1-A104 vol kuilen, winkelwagentjes en ander afval volledig te zijn gerenoveerd. Dit was zonder twijfel al hèt lichtpuntje van 2020. 

We verbleven on-site en eenmaal aangekomen viel de rust ook direct op. Geen rijen bij de receptie, securitychecks of restaurants. En bijna onwerkelijke leegte op de grote pleinen.

Vreemd genoeg heb ik altijd de pech dat mijn favoriete gerechten van de kaart gaan, zo ook deze keer bij The Steakhouse in Disney Village, mijn hele 3-gangen vaste prik was van het menu verdwenen. Daarom een keer voor Annette’s gekozen, direct 2kg erbij.

De volgende ochtend eerst Salon Mickey bezocht, daar word je nu semi-bediend om te voorkomen dat je continu door de ruimte loopt, ook hier was ik best wel wat drukte gewend, nu zat er 1 ander duo. En nu ik er over nadenk werd mij hier helemaal niet naar een parkreservering gevraagd..

Eenmaal in het park was het een totaal andere beleving, ik was er ook op 13 juli (de eerste AP preview), toch was dit in geen enkele zin vergelijkbaar. Ik heb het in geen 10 jaar zo rustig gezien, walk-on’s bij BTM en Peter Pan heb ik voor het laatst meegemaakt in de tijd dat je bij iedere horeca aankoop nog een bonnetje kreeg voor een gratis “verfrissing” in de middaguren.. Toen ging het volgensmij financieel ook niet zo goed. 

Vergeleken met de AP previews was nu duidelijk te zien dat ze wat verbeteringen hebben doorgevoerd adhv ervaringen, verder zag alles er (nog steeds) pico-bello uit. Hier en daar poppen al wat halloween decoraties op, het is echter nog te lang licht, dus nog enkel bij daglicht te zien.

Is het de moeite waard om nu te gaan? Als je dit eens in de 5 jaar doet, nee, wacht dan maar even tot de shows en parade’s weer draaien.. Als je iets vaker komt, en de meeste shows al een keer hebt gezien, ja absoluut, Je beleeft de parken en alles eromheen in totale rust en zonder de druk om alles zo efficiënt mogelijk te moeten doen. Wel vraag ik me af wanneer dit financieel gezien een keer ophoudt..

Overigens hangt de grote WDS2-impressie nog steeds op zn plek, en daarnaast die van het Arendelle gebied, dus daar houd ik goede hoop op.

Morgen nog een dag park, en woensdag de garderobe aanvullen in val d’europ/La Vallee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.