Mark – Disneyland Parijs – december 2017

Na ziekte in september en daardoor het missen van RunDisney was het nu tot aan tweede kerstdag lang wachten tot we weer vertrokken naar ons geliefde Disneyland Parijs. Al in het voorjaar hadden we onze vijf trips van dit jaar vastgezet in partnerhotels nabij de parken. We hebben dit jaar voor het eerst met ons gezin een Passeport Annuel gekocht en dat is prima bevallen. We kochten onze abonnementen in maart 2017 kort voor de wijziging van de abonnementen in naam, samenstelling en prijs. Nu op tweede kerstdag was iedereen gezond en konden we dus vertrekken naar Parijs.

Na een klassieke gourmet bij opa en oma (gourmetten moet je niet thuis doen, dat stinkt) op tijd naar huis en onrustig slapen want morgenvroeg om vijf uur vertrekken we naar Parijs.
De auto snel gevuld, iPad’s op de achterbank aan en de audiotour op de boxen vergezeld ons op het eerste stuk door België. We doen onze vaste stopplaatsen aan voor de hoognodige plas en een kop koffie. Rond half arriveren we bij het Magic Circus hotel in Magny le Hongre. De kamers zijn zoals gebruikelijk pas klaar na 15.00 uur maar vast inchecken kan nooit kwaad.

Op naar de parken want daar komen we per slot van rekening voor. Onderweg is het niet extra druk maar is er wel volop bedrijvigheid. Het is immers kerst en Europa heeft vakantie en dat is direct te merken. De afrit vanaf de snelweg naar de parkeerplaats is druk en er staan enorme rijen voor de kassahokjes van de parkeerplaats. Maar de sfeer zit er goed in en ondanks de kou en de motregen (classic DLP weather) hebben we er zin in.

Over de lopende banden gaan we naar de tassencontrole van de parken. Dit gaat met hulp van duidelijke instructies van de geestflow mensen goed en vrij snel. Eenmaal in het park staan er alweer volop mensen langs de kant en klinkt de muziek van ‘Character Tuesday’, Elena van Avalor maakt haar opwachting. De breedlachende en dansende Spaanse schone zwiert door Main Street USA en ik maak de eerste foto voor een tweet naar de mannen van D-log. We staan even stil bij de Main Street Transportation Company en zien de contouren van het kasteel in Disneyland Anaheim terug in het gebouw in Parijs. Iets wat we zonder Jorn in de audiotour nooit hadden geweten.

In één streep lopen we dan door naar de hub waar we met het gezin een leuke foto maken en vervolgens meteen doorlopen naar Pirates of the Caribbean, een grote favoriet van ons allemaal. Wat staat het er allemaal weer geweldig bij. De sfeer in de korte wachtrij van 35 minuten is prima. Je ruikt de typische lucht van Captain Jack’s vermengd met het chloor in het water van de attractie. Misschien een vreemde omschrijving maar kenners weten wat ik bedoel. We varen langs de vrolijk zingende piraten, zoeven van de watervallen en spotten Jack Sparrow in de ton en in zijn grot met schatten. Bij Captain Barbossa kruipt de middelste even tegen me aan, ‘Deze vind ik toch wel spannend papa’. Lief!

Daarna moeten we terug naar Main Street want de kinderen hebben van opa en oma weer teveel zakgeld gekregen en dat springt in de zak, het moet op. De kleine meid koopt ‘ Poeha’ het vrolijke varkentje van Moana, de middelste een Captain America trui en de oudste is blij met een pin van Coco voor aan zijn lanyard.
Daarna door naar It’s a small World, de kerstversie met de kerstman met zijn elfjes en Sinterklaas bij de molen en de ganzen in het gedeelte wat Nederland moet zijn. Deze attractie vrolijkt je altijd op en de oorwurm blijft minimaal een halve dag hangen. Het is vandaag rustig in Fantasyland en we doen meteen maar even ‘Casey Junior’, mijn zoon hoort “Yes I can” en gilt twee karretjes vooruit; “Papa, dit bedoelde Michiel”. Ja, Michiel je bent er naast de omroepen in het park ook tijdens de ritjes in de attracties bij. Na Le Pays de Conte de Fee gaan we lunchen. Sinds het gethematiseerde eten ook weer terug is in de verschillende themalanden is voor ons ‘Hakuna Matata restaurant’ in Adventureland voor ons een vast plekje. De Afrikaanse kip met mais friet is naast het broodje Kebab echt heel lekker. Buiten checken we nog even het stalletje voor de nep-whip maar omdat de ijspegels bijna aan je neus hangen verkopen ze daar in deze periode van het jaar crêpes met Nutella. En daar staat me een rij!!

Inmiddels is het na een fastpass ritje in Buzz Lightyear laserblast tijd voor de kerstparade. We stellen ons aan het einde van de parade op in de buurt van It’s a small World. Mijn dochter op de arm want het staat vijf rijen dik en de kleine meid ziet anders echt niks. We swingen vrolijk mee met de muziek en kijken naar de mooie floats die voorbij trekken. We zijn met elkaar en het is kerst. Heerlijk. De volgende dag pakken we de parade nogmaals mee maar dan vanaf Main Street nabij de kerstboom.  

Het was een lange dag na het vroege opstaan dus rond zeven uur gaan we terug naar het hotel om de sleutels op te halen. Daar aangekomen na wat ontbijt boodschappen in de nabijgelegen Carrefour worden we enorm verrast.

Voor de receptie in het hotel staat niemand. Het Magic Circus partnerhotel lijkt uitgestorven te zijn. Iedereen vermaakt zich natuurlijk nog in het park dus we zijn één van de weinigen die op dit tijdstip al terug zijn in het hotel. Vanachter de balie krijgen we twee sleutels mee, het verrast me want we hebben via booking.com gewoon één vijfpersoonskamer geboekt. Kanttekening die ik moet maken en wat ik overigens als tip meegeef voor alle jaarkaarthouders; boek tijdig je verblijf en zet dit alvast klaar in een account op de site. Annuleren is tot op de dag van aankomst kosteloos en je kunt meerdere verblijven reserveren voor een heel jaar. Ik heb het verblijf met kerst al geboekt in maart en we slapen nu twee nachten voor €253 met vijf personen. Sorry, maar daar kun je geen Disney hotel met korting via je jaarkaart voor boeken.

Aangekomen op de eerste verdieping treffen we wee vierpersoons kamers aan met tussendeur. Een enorme verassing als je rekent op één kamer. Overigens een echte uitkomst want nu kon er dus meteen drie man tegelijk opwarmen in bad en sliepen de kinderen op hun ‘eigen’ kamer wat de rust van papa en mama na een dag pretpark zeker ten goede komt. Iedereen ligt op tijd in bed en na een eigen badsessie vermaak ik me met het Disneyland de A de Z boek wat ik vandaag in de prachtige Storybook Store in Main Street U.S.A. kocht.

Na een prima nacht in een rustige kamer maken we ons klaar voor de tweede en laatste dag Disneyland Parijs. Omdat we een Fantasy Passeport Annuel hebben mogen wij namelijk de 28e niet binnen omdat het een blockdag is.

Door de weersomstandigheden is het vandaag wel afzien. Het regent praktisch de hele dag. We maken veel gebruik van de door Ralf èn mijzelf geliefde overdekte walkways/passages door het park. We maken nog snel wat foto’s met onze Photopass die we naast ons abonnement ook hebben gekocht voor een heel jaar. Een echte aanrader en niet duur als je een paar keer gaat. Alle attractiefoto’s en alle ‘Meet ’n’ Greet foto’s zijn meteen te zien en te downloaden. Ideaal. Een echte dikke tip.

Omdat het weer zo tegenzit gaan we richting studio’s en gaan daar in de rij voor Ratatouille. De vijfenvijftig minuten wachten zijn niet erg omdat dat droog kan. Elk nadeel, heb z’n voordeel.

Wat is het toch technisch gezien en qua beleving een prachtige attractie. Alle schermen en effecten doen het vandaag, mooi. Dat viel niet te zeggen van de Toy Story Parachute Drop die ik mijn dochter had beloofd (stom). Deze ging met de stevige wind vandaag uit om niet meer aan te gaan. Anyway, etenstijd. We hebben al in september via de reserveringlijn een boeking gedaan voor een tafel bij Chez Rémy en dat was maar goed ook.

We worden geplaceerd op de bank in de de ontvangsthal van dit bijzondere en bijzonder gezellige restaurant. Na vijf minuten komt een gastvrouw ons ophalen en krijgen we de uitleg dat we niet moeten schrikken maar dat we zometeen zo klein worden als een rat en dat alles heel groot is.

Daar is geen woord aan gelogen. Bij binnenkomst zien we champagnekurken als krukjes en musseletten als stoelen, jampot deksels als tafel op een dop van tandpasta tubes. Parasolletjes van ijsjes met daarboven echt enorme kerstlampjes als verlichting boven de tafels. Briljant.

De kinderen zoeken een lekker kindermenu uit en wij gaan beiden voor de steak béarnaise met hoe kan het ook anders, ratatouille. “Iets met een rat en een tattoo”.

De bediening is vriendelijk, onderhoudend en snel. Het eten is wat aan de koude kant maar echt meer dan prima voor pretpark eten, gewoon lekker. De dessert éclairs van de kinderen gaan erin als Ketellapper en wij drinken een kop koffie. Na dit heerlijke maaltje is het tijd om voor het allerlaatst dit jaar het park in te gaan. We besluiten naar het Disneyland park te gaan. Het is donker, droog en alle verlichting maakt het tot een bijzondere ervaring, nog steeds.

Het is niet druk bij Dumbo, Peter Pan, Small World, Buzz en “nog één keer Pirates dan!?”. Dus we pakken alles nog even mee. Rond kwart voor tien, vijftien minuten voordat Illuminations begint besluiten we koud tot op het bot maar dik tevreden over de afgelopen twee dagen naar het hotel te gaan. We hebben Illuminations in het voorjaar en in de zomer al bewonderd dus we besluiten voor de drukte te vertrekken. Ik denk dat meer mensen door de kou en de regen van de hele dag het park hebben gelaten voor wat het is. Wanneer maak je mee dat tien minuten vóór de show Main Street praktisch leeg is? Dan is het echt koud. We maken nog snel een leuke foto en gaan dan tevreden naar ons hotel. Met pijn in het hart lopen we voor het laatst dit jaar en voor het laatst met ons Passeport Annuel door de poortjes onder het feeëriek verlicht Disneyland Hotel door. Mijn vrouw trekt de In-Store van Pandora in de hotelshop van het Disneyland Hotel nog even leeg met de korting op de jaarpas en we zijn weg. Het was een mooi Disney jaar!

Eén reactie

  1. Super leuk geschreven Mark. Goed om zo iemand z’n gedachte, afwegingen en tips te lezen. Leuk geïllustreerd met foto’s. Dat je dit met ons fans wilt delen maar D-log zo bijzonder. Dank en hopelijk mogen we nog wat lezen over mogelijke nieuwe bezoeken in 2018? Mvg, Jeroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.