Lars – Tokyo Disney Resort – Oktober 2017

Hallo heren van D-Tales,

Vorige maand was ik (eindelijk) voor het eerst in het Tokyo Disney resort waarvan ik graag wat opmerkelijke dingen met jullie wil delen

  • Bij de Single Rider van Splash Mountain zetten ze alleen mannen naast mannen en vrouwen naast vrouwen. Erg bijzonder! Ook vragen ze altijd aan degene die staat te wachten of die het goed vindt dat er een Single rider naast komt te zitten. In Indiana Jones, waar je met 4 personen naast elkaar zit, mocht ik wel plaatsnemen naast 3 schaapachtig lachende Japanse meisjes.
  • M.b.t. het fastpass verhaal over de Haunted Mansion Holidays van een aflevering terug kan ik inderdaad beamen dat de gewone rij voor geen meter opschiet. Ik heb zitten tellen (wat moet je anders doen in een wachtrij) en 75% van de capaciteit wordt gebruikt voor de fastpass rij bij de Tokyo variant.
  • In Japan mogen de bezoekers 2 maanden lang verkleed komen in het kader van Halloween en wat gaan ze los. Een vader als Alladin, moeder als Jasmine, dochter als Abu en baby als vliegend tapijt waren de normaalste zaken van de dag. Maar ook hele vriendengroepen als the incredibles of meisjes als prinses met jurken nog mooier dan die van Disney zelf.
  • Bij meet & greets proberen ze je tijdens het wachten al gedrukte foto’s aan te smeren, als je deze niet wilt maakt de fotograaf dus ook geen foto’s van je. Zelf mag je óf samen óf apart op de foto en per persoon maar 1 foto maken. Als je meer foto’s maakt komt er direct een castmember voor je lens staan
  • Uiteraard is popcorn DE snack van Tokyo DisneySea, maar hetgene wat mij het meeste heeft verrast (hou je vast Ralf) is de waffle sandwich. Een gefrituurde wafel fungeert als broodje met daartussen heerlijk gekruide stukjes kip, gestoomde knapperige warme groentes en frisse sla met een honingsausje daaroverheen. In andere parken hebben ze ook iets soortgelijks maar deze was toch echt wel het spektakelstuk, jammmm

Waar Tokyo DisneySea de Doutzen onder de pretparken is de mainstreet en de rechterkant van Tokyo Disneyland zo lelijk als de nacht. De attracties zijn in beide parken van hoog niveau met als uitschieters Indiana Jones (helaas geen vuur maar oh zo veel beter dan in Anaheim) en Sinbad. Die laatste was echt de verassing van onze trip en hebben we ook het vaakst bezocht, wat een steengoede classic darkride met een enorm hoog fun gehalte! En Chandu is het schattigste pretparkfiguur ooit gecreëerd. Ook zijn de shows van verbluffend niveau en het zijn er vooral veel. Ik heb denk ik nog nooit zo veel dansende muizen gezien in mijn leven als in het Tokyo Disney resort ? De topper op showgebied, waar ik nog nooit iets van had gehoord, is ‘Out of Shadowland’. Een show zonder Disney IP met een originele muzikale score en een video mapping decor waar je netvlies van smelt. Carré kwaliteit!

Afijn, het moge duidelijk zijn dat de Japanse vriendelijkheid, de show quality en de unieke attracties in beide parken en vooral de schoonheid van Tokyo DisneySea (maar echt ongekend!) het de moeite waard maken om naar Japan af te reizen.

Voor de liefhebber, zie hieronder een kort maar hopelijk blitse video welke ik heb gemaakt tijdens ons bezoek en een link naar mijn report over Tokyo DisneySea.

Bedankt voor de vele uren Disneyplezier in de auto en ga vooral zo door! En boy oh boy wat gaan ze in Tokyo Disney in beide parken ook #verticaal ?

Het complete tripreport, inclusief foto’s is te lezen op Themepark.nl

Groetjes Lars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.