Henk – Disneyland Parijs – New Year’s Eve 2017

In de nacht van 30 december ging om 02:30 uur de wekker, want het was weer tijd voor een tripje naar Marne-la-Vallée. Met vijf vrienden stapten we in de auto en begonnen we aan de heenreis die zeer voorspoedig verliep. Rond 09:00 uur kwamen we aan bij het B&B Hotel, waar we de tickets ontvingen voor de parken. Na even gewacht te hebben op de bus konden we naar de parken, waar het veel rustiger was dan we gedacht hadden.

In de eerste twee uur van ons verblijf hadden we de tijd om een bezoek te brengen aan Pirates of the Caribbean, Big Thunder Mountain en Phantom Manor. Na de korte nacht begonnen we ook wel zin te krijgen in lunch en we besloten om te gaan eten bij Toad Hall Restaurant in Fantasyland, waar we genoten hebben van de fish and chips en de leuke sfeer.

In deze eerste dag hebben we (bijna) het hele Disneyland Park kunnen zien, inclusief de geweldige show Mickey’s Christmas Big Band. Helaas ging Merry Stitchmas niet door vanwege het weer. ’s Avonds hadden we na ons diner in het Agrabah Café in Adventureland gelukkig wel de tijd om even naar het Walt Disney Studios Park te glippen voor Goofy’s Incredible Christmas, wat ook weer een kwartier je ogen uitkijken was. We sloten de dag af bij Disney Illuminations. Ondanks dat ik vind dat de scènes uit Pirates en Star Wars niet helemaal logisch passen in de show, zijn het toch altijd prachtige stukken die perfect uitgewerkt zijn.

Wakker worden in het B&B Hotel was prima, net als het ontbijt. We gingen op oudjaar iets later richting de parken, waar we ons van ongeveer 11:00 tot 16:30 uur vermaakt hebben in het Walt Disney Studios Park. Ondanks dat de attractie vreselijk gedateerd is hebben we genoten van Famke Janssen in de Studio Tram Tour, die de video in de tram afsluit met een Nederlands “Nou daag.”

We haalden een kleine lunch in het Blockbuster Café. Het was mijn eerste keer daar en vind het een plek om terug te keren, zeker omdat we niet te veel konden proberen. We wilden namelijk vroeg eten in Disney Village en dat deden we bij Annette’s Diner, waar we bediend werden door een vrolijke ober op rolschaatsen. De burgers en hotdogs gingen erin als koek.

Iets voorbij 18:00 uur trokken we naar het Disneyland Park waar binnen kwamen met de speciale tickets voor de New Year’s Eve Party. Na de poortjes kregen we een bandje en werden we in Main Street U.S.A. backstage geleid. We wandelden langs het backstagegedeelte van Autopia en kwamen uit in Discoveryland, waar we voor de tweede keer deze trip een rondje Hyperspace Mountain hebben gedaan.

 

Om 20:30 uur zou de speciale Incredible New Year’s Eve Parade beginnen, dus vanaf 19:30 stonden we voor het kasteel vooraan bij de route. Het was goed dat we hiervoor gekozen hadden, aangezien de route drie kwartier van tevoren vol stond. Een uur later schalde de (oude) parademuziek door de speakers en de lange stoer werd geopend door ambassadeurs Laura Janice en Michaël. Na hen volgden vele dansers en vele wagens. Vooral de auto’s uit Stars ‘n’ Cars vormden een welkome afwisseling op de wagens uit de huidige en vorige parades. Primeurtje: zelfs Lightning McQueen heeft nu de paraderoute in Disneyland Park gereden! De parade duurde ongeveer drie kwartier, exclusief tien minuten ‘pauze’ vanwege de openingswagen van Stars on Parade die even niet meer verder kon.

Na de parade verspreidde de menigte zich over het park. Wij hebben de Big Thunder Mountain en de Indiana Jones et le Temple du Peril gedaan. In die laatste maakten de cast members echt een feestje van de avond door bij elk vertrek van een voertuig te juichen en te klappen. Na deze thrills zijn we door Main Street gewandeld waar de Disneymuziek uit de speakers knalde. Hoewel ik een groot fan ben van de themamuziek per land, was het een toffe ervaring om ook filmmuziek uit Hercules en Song of the South in de parken te horen.

Hierna liepen we naar Star Tours, waar sinds 20:00 uur Goofy’s New Year’s Eve Dance Party bezig was. Ondanks dat de muziek zorgde voor een goede sfeer, was de DJ niet erg goed. Niveautje vergelijkbaar met een Spotify-lijst, zeg maar. Goofy was de hele tijd op de Starport te vinden en de cast members uit de parade stonden op stellages of op een podium tussen de mensen te dansen. Het was erg leuk om te zien hoe de cast members met elkaar plezier maakten tijdens het feest, door elkaar uit te dagen en door de bezoekers te vermaken.

Met nog een kwartier te gaan in 2017 vertrokken we naar Central Plaza, waar inmiddels al heel veel mensen op het vuurwerk stonden te wachten. Het aftellen begon vrij abrupt, maar het vuurwerk maakte alles goed. De show duurde tien tot vijftien minuten en was zeker de moeite waard. Het was jammer dat het zo hard waaide, waardoor het vuurwerk zelden het kasteel in het midden had. Maar hé, spektakel was het zeker. Het park was tot 01:00 uur open en om 00:15 uur wilden we weer naar Goofy, waar we door de massa mensen die het park wilde verlaten maar met moeite kwamen. Eenmaal daar hebben we de avond met foute muziek en dansjes afgesloten en we kunnen met zekerheid zeggen dat we 2018 goed ingeluid hebben.

Het enige was miste, was een drankje. Champagne kostte €10,- per glas, wat wij wat extreem vonden. Verder stonden er zeer lange rijen voor de dranktentjes, waardoor we niet werden uitgenodigd om onze dorst te lessen. Disney mag de horecagelegenheden op een dergelijke avond zeker wel uitbreiden, om rijen te verkorten en om meer mensen van een drankje te voorzien. We hadden nu namelijk een vrij karige proost op het nieuwe jaar.

1 januari begon rustig en regenachtig. We zijn door de winkels op Main Street gelopen, die dan wel weer druk waren vanwege het weer. De Frozen Sing-Along was matig gevuld en bij de Cowboy Cookout Barbecue stonden maar met vlagen rijen. In de regen hebben we nog de rides gedaan die we leuk vonden en we hebben een cocktail gedronken in Café Fantasia in het Disneyland Hotel waarna het droog begon te worden. We sloten de dag af met pizza, pasta, souvenirs en Illuminations.

Het was wederom een erg gave trip waarin we weer van alles gezien en gedaan hebben. De jaarwisseling was magisch, de ervaringen waren special en natuurlijk kijken we nu alweer uit naar onze volgende trip. De beste wensen voor 2018!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.