Edwin – Disneyland Paris – FanDaze

Toen aangekondigd werd dat Fandaze begon het stuiteren. Hoorde de prijs, toen kreeg ik mijn twijfels. Maar uiteindelijk toch een trip en tickets geboekt.
Weken van te voren werd de hype steeds groter. Dankzij facebook groepen en wat Disney sneakpeekte.

Afgelopen donderdag vroeg vertrokken we richting Parijs. Arrrrgggg heel België stond vast in de file. In het park aangekomen zagen een laatste staartje van de Pirates and Princesses parade. Verder was de dag gewoon standaard. Geweldig dus…

Vrijdag weer stuiterend uit bed. Rond 5 uur naar de Dome om de tickets op te halen voor Fandaze. De rij was redelijk lang, maar er viel genoeg te bekijken qua bezoekers. Kijken wat iedereen aan had etc etc. De tent zelf was een beetje saai. En lekte, want inmiddels hoosde het enorm.

Lanyards, pins, tickets binnen, dus het echte stuiteren kon beginnen.

Zaterdag rustig aan gedaan, want het zou een lange dag worden. Rond 4 uur liepen we naar de Village. De eerste mensen lagen al voor de poort. Alles voor pins he.

Lekker biertje gaan drinken en op ons gemak bij Annettes een lekkere burger gegeten. Rond kwart over 7 richting de superlange rij. Lang leve de priority card van mijn vriend. We mochten de lange rij voorbij lopen. Binnen een paar minuten waren we binnen. Daar werden we opgevangen door acteurs met grote cameras. We moeten poseren voor. Het echte stuiteren kon beginnen. Als eerst naar de winkel in de studio voor de shirts. Helaas was deze nog niet open. Dan maar richting podium voor de opening. Om 8 uur werd de avond geopend door 2 ambassadeurs, Mickey, Minnie en Catherine Powell. Kort maar krachtig. Ze waren blij dat we van Disney hielden.

Op naar de winkel voor de shirt. Daar waren Dolle Dwaze Dagen taferelen ontstaan. De winkel was nog niet open, maar de rij was enorm. Om kwart over 8 ging de winkel open. Iedereen dook op de ene tafel met merch. Uiteindelijk zelf een paar tshirts kunnen scoren. Bijgekomen hiervan gingen we kijken met welke characters we op de foto wilden. Als eerste Goofy natuurlijk. Een must..

Dat ging redelijk snel. Daarna lekker rond gelopen. We keken onze ogen uit. Overal was er wat te zien. Zoveel mensen waren verkleedt. Van hele mooie kostuums tot kostuums die niet zouden misstaan op de Wallen 😉

De Ducktales parade was kort, maar leuk. Dat deuntje zat weer goed in je kop geramd. Ook Max, getting Goofy was echt geweldig. De show zat geweldig in elkaar. Leuke characters erbij. Zootropolis, Stich, Goofy, Empires new groove. Geweldig hoor. Tower werd er ook weer bij betrokken. Zoals met de kerstshows.

De Karaoke show in de Animagique was erg leuk. Het publiek kon uit 4 liedjes kiezen. Je moest een lootje in een hoed doen. Op het podium werd er van elk liedje een kandidaat geroepen. Nadat iedereen zijn liedje gedaan had kon het publiek stemmen.

Was even lekker om te zitten en toch ook te genieten.

Na de karaoke nog lekker rond gelopen. Met wat characters op de foto. En hoe geweldig is het om om 1 uur gewoon zonder wachtrij in de Crush coaster te stappen. Dan 5 minuten later in de Ratatouille te zitten.

Ik vond het een geweldig evenement. Absoluut genoten… Natuurlijk is er altijd iets om op aan te merken. Zo was de wachtrij bij Heroes and Villains alley wel erg lang…  Maar dat mocht de pret niet drukken. Gewoon maar uit de rij gegaan. Om verder van het park te genieten.

Volgend  jaar wordt het waarschijnlijk weer gehouden. Ik zou zeggen, gaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.