Edwin – Disneyland Parijs – November 2017

Al maanden naar uitgekeken, een weekend Disneyland Parijs. Alle nieuwtjes uitgeplozen, de D-Log tour guides meerdere keren geluisterd en alle podcasts gevolgd. Eindelijk is het weer zo ver. Op naar the Happiest place on earth. De wekker gaat echt enorm vroeg, maar voor een reden. Om 6 uur zitten we in de auto en plakgas. Helaas wat file, maar we zijn om 12 uur bij het B&B hotel. Zeer indrukwekkend, lijkt wel een kasteel. Een geweldig hotel. Inchecken en tassen droppen.

Snel naar beneden, naar de pendelbus. Helaas was deze net weg. Dus 20 minuten wachten. Gelukkig gaat de tijd snel en staat de bus voor onze neus. Abonnement geregeld en priority card bij de Studio Services. Zeer netjes en snel geholpen. Wat als eerste doen? Natuurlijk kijken of we met Goofy op de foto kunnen. We hoeven maar 15 minuten te wachten. Dat is goed te doen. Dus wat winkels in de Studio checken en kop koffie halen.

Na de foto naar de Tower of Terror. Deze blijft toch echt geweldig. En door… op naar Rock & Rollercoaster. Vriend vindt even genoeg qua adraline. Dus lekker shops kijken en richting Disneyland park. Daar staat iedereen al klaar voor de Stars on Parade. Blijft een heerlijke parade. Zeker in het donker met de Draak. Na de parade lopen we nog even door het park. Gaan naar Star Tours en Buzz Lightyear. Wat een heerlijkheid.
Besluiten te gaan eten. Wat een verstandige keuze is, want als wij klaar zijn met eten, staan er files bij de restaurants. Het was mooi geweest voor de dag. Dus richting hotel en lekker slapen. Zaterdag vroeg weer op. Richting ontbijt. Flinke ontbijtzaal, maar zeker geen vreetschuur.

Na ontbijt weer naar het park toe. Weer als eerste de Studios. Ratatouille en Crush Coaster. Daar treffen we vrienden. Kletsen wat en gaan ieders weg weer. We hadden een afspraak met Buzz Lightyear. Daarna weer naar het Disneyland park. We ontmoeten de vrienden weer. Richting Hyperspace Mountain. Helaas storing. Dan maar richting Pirates. Leuk… Na een kop koffie zien de we de Kerstparade. Een zeer leuke parade. Heerlijke kerstsfeer.
Op naar de Big Thunder Mountain. Een wachtrij van 40 minuten. Hadden we niet zoveel zin in. Dus nemen we weer afscheid van de vrienden. Zij richting Mansion en wij richting Adventure land. Lopen richting Coco. Helaas is de poppenspeler er niet. Staat een mooi beeld van de hond en hangen mooie posters. Tijd om iets te gaan eten na dat we nog wat rond gelopen hebben en wat pins hebben gekocht. Hakuna Matata wordt het. Lange wachtrij (langste die we gehad hebben dit weekend), maar het eten was lekker.
Na het eten rond gelopen en weer genieten van alles wat we zien. Checken het programma. Half 5 richting Frozen SIngalong. Wat was het heerlijk om lekker uit volle borst mee te bleren. Ach moet kunnen…
Daarna naar Mickey and the Big Band. Heerlijke jazzy kerstnummers. Echt enorm genoten van de show. Daarna nog een keer Buzz Lightyear. Helaas weer verloren

Tijd om te shoppen. Richting Village… Je wordt er altijd hebberig van als je in World of Disney loopt. Uiteindelijk wat kerstballen gekocht. De mooie kerstkrans gekregen.
Na een gluhwein gaan we naar Studios. Goofy’s incredible Christmas. Wow, wat een spektakel. Alle shows zijn echt weer helemaal geweldig. De Studio wordt overgenomen door Veronica. Nog even een kop koffie halen en dan naar het Disneyland Park. Disney’s Illuminations was weer zeer indrukwekkend.

Zondag nog even de parken in. Crush Coaster en Ratatouille gedaan. Reservering gemaakt bij Mickey. Iets meer dan een uur wachten. Dus dan maar weer in de Tower of Terror. Bij de uitgang treffen we de vrienden weer. Spreken af dat we appen na de fotosessie. Nog wat kattenbakjes gekocht en koffie proberen te scoren. Helaas was dat moeilijker dan gedacht. Er waren maar een paar kraampjes open en stonden flinke rijen. Maar we waren nog op tijd. Tijdens de foto sessie blijkt de scanner niet te werken. Dus moeten we naar de winkel om daar de fotos op de pas te krijgen. Zodra dat gelukt is, weer naar het Park en treffen de vrienden weer. Op naar Hyperspace mountain. Nu doet ie het wel wel. Na lekker over de kop gegaan te zijn, staan we weer snel buiten.
Wat willen we nog doen? Big Thunder Mountain dus. Helaas mag er maar 1extra persoon mee met de priority card. Dus nemen we afscheid van de vrienden en wensen ze goede reis.
Genieten van de laatste keer Big Thunder. Daarna richting het kasteel. Toch nog even de Buzz Lightyear gedaan. Daarna weer heerlijk rond gelopen, laatste cadeau’s gekocht en langzamerhand richting Rainforest Cafe om te gaan eten. Na het eten richting de auto. Helaas het zit er weer op. Wat is het snel gegaan. Maar we hebben echt alles eruit gehaald wat er in zat. Echt genoten met grote letters. Topweekend gehad.

PS dankzij de Tour van de D-Log genoten van heel veel kleine details. Echt enorm gelachen om het geluid dat je hoort bij de tandarts in Mainstreet. Flink boren en meneer Johnson mag weer gaan 🙂
   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.