Bram – Disneyland Anaheim

Afgelopen week was het zover, mijn eerste reis naar het originele Disneyland Resort in Anaheim, Californië. Na maanden ernaar uit te kijken, voelde het best raar om uiteindelijk in te stappen naar mijn vliegtuig richting Los Angeles. 11 uur later landde ik op LAX, waarna ik vertrok naar mijn hotel voor deze reis: het Hilton in Anaheim. Kort over dit hotel: erg luxe, grote kamer en prima ligging bij het Disneyland Resort (20 minuten lopen). 

Toen de koffer eenmaal uitgepakt was, was het inmiddels zeven uur ’s avonds. Te laat om een park in te gaan, maar een prima tijd om even Downtown Disney te bezoeken. Een erg leuk winkelgebied, precies zoals Disney Village in Parijs zou moeten worden. Wel mistte ik de goedkopere eettentjes, naar mijn idee waren het vooral (duurdere) restaurants. Winkelaanbod was prima, vooral de World of Disney en LEGO Store waren een plus.

De dag erna was het eindelijk zover: de eerste keer Walt’s originele Disneyland bezoeken. Doordat ik voor vier dagen tickets had gekocht, had ik de mogelijkheid voor een Extra Magic Hours dag, deze heb ik dan ook meteen de eerste dag gebruikt. Hierdoor stond ik om 6:30 ’s morgens al voor de poort. Om 07:00 uur ging de poort eindelijk open en wauw, wat een mooi park is dit. Qua kasteelparken is dit het mooiste dat ik heb bezocht, alles is en voelt authentiek en het attractieaanbod is enorm. De drukte in het park viel (vooral deze dinsdag) erg mee, het langste dat ik heb moeten wachten was 45 minuten voor Millennium Falcon. Een kleine tegenvaller tijdens de trip: de Matterhorn en It’s A Small World waren gesloten tijdens mijn reis. Het personeel was super vriendelijk en bij voornamelijk de oudere medewerkers merkte je echt de liefde voor het park. 

De grootste reden voor mijn bezoek was Star Wars: Galaxy’s Edge. Als groot Star Wars fan sinds ik vier jaar oud was, moest ik dit thema land wel bezoeken. Ik had al veel reviews gelezen en gehoord en was klaar om een eigen mening over dit controversiële land te vormen. Wat is mijn mening over dit land: fenomenaal. Alle details kloppen, je hebt echt het idee dat je op een andere planeet bent, het eten en drinken is lekker en uniek en de Millennium Falcon ride is top! Dit is het beste thema land dat ik ooit in een park heb gezien. Zijn er ook kritiek punten? Naar mijn idee voelt het land soms een beetje te leeg qua characters. De enkele Stormtroopers en Chewbacca zijn leuk, maar om de beleving beter te maken zouden er meer aliens en droids moeten lopen zoals ook beloofd in de eerdere concept arts. Ook merk je dat het land nog wel Rise of the Resistance mist, het is een beetje alsof het Harry Potter land in Universal zou openen met enkel de hippogrief achtbaan. Millennium Falcon is super en erg gaaf om te doen als Star Wars fan, maar kan minder zijn voor degene die minder affiniteit met de films heeft. Desalniettemin was dit land alleen al mijn bezoek meer dan waard, ik zie graag een (mini) versie van dit land naar Parijs komen.

Tijdens mijn tweede dag bezocht ik Disney California Adventure, een park dat mij erg positief  heeft verrast! Top atmosfeer en rides, mijn favoriete gedeelte was Pixar Pier. Ben zelf groot fan van de Pixar films en vond dit een leuk gebied met originele theming. Veel fans waren sceptisch toen Paradise Pier omgebouwd werd naar Pixar Pier, maar wat mij betreft is dit zeer geslaagd. Verder is Guardians of the Galaxy – Mission Breakout ook verrassend goed. Als groot fan van de Tower of Terror was ik sceptisch, maar de retheme was wat mij betreft erg geslaagd! Wel had ik bij DCA hetzelfde gevoel als in de studios in Parijs, ik kon me er geen volledige dag vermaken. Dit had wellicht ook te maken met het uitstekende Fastpass + systeem, hierdoor veel rides erg snel kunnen doen (wachten voor Radiator Springs Racers was 15 minuten hierdoor). Als afsluiter World of Color gezien, prachtige show! Het was de reguliere versie, met verschillende muziek en clips uit verschillende Disney en Pixar animatie films. 

De derde dag was een mix dag: nog even een keer extra de highlights van DCA zien en hierna weer terug Disneyland in. Deze morgen heb ik in DCA nog de Frozen live show gezien, welke zeker de tijd waard was. Daarna in Disneyland is voornamelijk nog besteed aan het maken van foto’s en alle favoriete rides nog een keer doen. Als afsluiter van de dag, maakte ik me klaar voor het vuurwerk. Ik had een perfecte plek, recht achter het beeld van Walt en Mickey met perfect zicht op het kasteel. Echter viel dit een beetje tegen, deze show had geen vuurwerk, enkel projecties en vuur effecten. Het vuurwerk was er alleen in het weekend, dit was een beetje jammer. 

De laatste dag werd besteed in Los Angeles. Hier zal ik niet teveel op ingaan, maar wat een gave stad! Uiteindelijk heb ik Santa Monica, Hollywood Boulevard en Griffith Observatory bezocht. In de middag ook bij Universal Studios geweest, de studio tour is top, Harry Potter blijft mooi en Jurassic World is een geinige update van de originele ride. De rest van dit park was er voor mij persoonlijk echter niet heel veel interessants. Uiteindelijk ’s avonds als afsluiter nog een keer Disneyland in gegaan en de vakantie afgesloten met een rondje in de Disneyland Railroad, een beter afscheid is er niet. 

Het Disneyland Resort is verreweg het mooiste Disney resort dat ik heb bezocht (tot nu toe ook in Parijs en Orlando geweest). Zou ik er nog een keer terug willen komen? Zeker, maar dan tijdens een westkust reis. Hoe mooi het park ook is, voor een echte pretpark vakantie kan je het beste naar Orlando gaan, hier is simpelweg meer te zien. Naar mijn mening is drie-vier dagen voor het Disneyland Resort meer dan genoeg. Disneyland heeft het beste attractie aanbod en de geschiedenis en DCA is een uniek park met leuke rides en mooie theming. Het is echt “The Happiest Place on Earth!”

2 reacties

  1. Super leuk om te lezen. Ben zelf in 1999 hier geweest, maar kan me er weinig van herinneren helaas. Jammer dat ik toen geen reisverslagen schreef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.