Guardians of the Galaxy – Mission: BREAKOUT!

De geruchten zijn waar: de Twilight Zone Tower of Terror in Disney California Adventure krijgt volgend jaar een Guardians of the Galaxy make-over en wordt Guardians of the Galaxy – Mission: BREAKOUT! Dat is vannacht bekendgemaakt door Kevin Feige, directeur van Marvel Studios, tijdens een Marvel-panel op Comic-Con International in San Diego.

Vanaf begin 2017 zal de huidige Twilight Zone Tower of Terror in Hollywoodland de deuren sluiten om in de loop van de zomer te openen met een compleet nieuwe overlay gebaseerd op de populaire Marvelfilms van Guardians of the Galaxy. Een exacte openingsdatum is nog niet gegeven, maar het lijkt erop dat de geplande opening rond de wereldpremière van Guardians of the Galaxy – Vol. 2 niet gehaald gaat worden. Dit tweede deel staat gepland voor 27 april 2017 in Nederland; 5 mei in de Verenigde Staten.

Voor de nieuwe overlay gaan de gasten op bezoek bij The Collector – een belangrijk personage uit de Marvel Cinematic Universe die een intergalactische verzameling bijhoudt. Zijn nieuwste aanwinst zijn de vijf helden van Guardians of the Galaxy – Star Lord, Gamora, Drax, baby Groot en Rocket. Deze laatste weet echter te ontsnappen en heeft de hulp van ons nodig om de rest van de Guardians te bevrijden.

Disney noemt de nieuwe attractie in hun persbericht een “comically high-energy, rocking new adventure”; kijkend naar de humor en actie in het eerste deel van de filmfranchise dan zal dat wel goedkomen. Grote man achter de attractie is Joe Rohde, legendarisch imagineer bekend van onder andere zijn oorbellen, Disney’s Animal Kingdom en het aankomende Pandora: Land of AVATAR. In een video verteld hij enthousiast over de nieuwe avonturen die we vanaf volgend jaar kunnen gaan beleven in Disney California Adventure. Daarnaast laat hij indirect weten dat dit pas het begin is van meer superheroes in Disney California Adventure – daarmee worden de geruchten dat (een groot deel van) Hollywoodland overgenomen gaat worden door Marvel characters en attracties steeds geloofwaardiger.

Tijdens de wachtrij zullen we door de collectie van The Collector kunnen struinen - hopelijk zien we leuke easter eggs zoals Laika, de eerste hond in de ruimte, Howard the Duck en wellicht enkele verwijzingen naar the Twilight Zone.
Tijdens de wachtrij zullen we door de collectie van The Collector kunnen struinen – hopelijk zien we leuke easter eggs zoals Laika, de eerste hond in de ruimte, Howard the Duck en wellicht enkele verwijzingen naar the Twilight Zone.

Eén van de hoogtepunten van de eerste film was de soundtrack – een mixtape van jaren ’80 kneiters samengesteld door Star Lord zelf. Ook de attractie Guardians of the Galaxy – Mission: BREAKOUT! zal gebruikmaken van deze rijke bron van muzikale inspiratie.

Met het sluiten van de Twilight Zone Tower of Terror in Disney California Adventure hebben we in Parijs weer een unieke variant – samen met de originele Tower of Terror in Disney’s Hollywood Studios en de Harrison Hightower variant in Tokyo Disneysea blijven we voorlopig het Twilight Zone thema houden. Maar voor hoe lang…?

The Collector heeft The Guardians gevangen genomen in zijn fortress - het is aan ons, met behulp van Rocket, om iedereen te bevrijden.
The Collector heeft The Guardians gevangen genomen in zijn fortress – het is aan ons, met behulp van Rocket, om iedereen te bevrijden.

Combineer het unieke ritsysteem met de ijzersterke soundtrack en de reputatie van Joe Rohde en het zou best nog wel eens een topper van een attractie kunnen worden! Zonde dat The Twilight Zone gaat verdwijnen, maar voorlopig hebben we dan altijd nog Parijs…

7 reacties

  • Heb jij de petitie ondertekend Axel? ?

   Het plan is inmiddels al in zo’n vergevorderd stadium; ik vraag me af of een petitie in dit geval nog echt nut kan hebben. Maar het is wel goed om je stem te laten horen als je het ergens niet mee eens bent – feit blijft alleen dat Disney een beursgenoteerd bedrijf is wat zoveel mogelijk winst wil proberen te maken. Door Marvel op deze ‘goedkope’ manier in één van hun Amerikaanse parken te krijgen kunnen ze veel geld besparen en de Tower een tweede boost geven…

   • Ik heb de petitie ondertekend. 😮

    Maar ik zit met een dubbel gevoel over deze zaak.
    Laat staan dat we ooit een officiele reactie (van TWDC) op die petitie gaan krijgen, zoals Save Disneyland Paris in die tijd.

    En ja het voelt ook wat goedkoop aan.
    Ik heb liever als ze Marvel of Star Wars in hun parken willen plaatsen dat ze er thema zones maken. Maar in DCA is daar helaas niet zoveel plaats voor.

    In Parijs is er wel plaats voor een thema zone en ligt de Tower in een Hollywood thema. En moest het toch ooit komen mogen wij het rijtje (Als laatste) afsluiten. 😉

    Dus ik hoop dat ze de fans in DCA niet teleurstellen en dat ze niet aan de oren moeten trekken van Joe anders kunnen die wel eens pijn gaan doen. XD

 1. Ik heb een enorm dubbel gevoel bij dit alles. In de aanloop naar de officiële bekendmaking van dit alles, gonsde het op internet van geruchten over het hoe en waarom. Hieruit bleek ook dat Imagineering totaal niet was opgezet met deze overlay. Mij lijkt het me ook daarom dat uitgerekend Joe Rohde moet opdraven om dit “idee” te verdedigen. Hij heeft immers binnen de Disney Fan Community een erg goede status, mss een manier om vooraf al wat kritische geesten te temmen?

  Natuurlijk is het voor Disney een goede zaak om de recent aangeworven IP zo snel mogelijk te laten doorstromen naar de parken en dat er wordt gekeken naar het heropleven van bepaalde parkdelen. Maar wat is het effect op lange termijn? Het blijft een gok om een tijdloos thema te vervangen door een kassasucces van een korte tijd geleden. Wat is de houdbaarheidsdatum van dit alles?

  Ik kan me niet van de indruk ontdoen dit alles niet echt getuigd van lange termijn visie, maar eerder een samenraapsel van losse ideeën dat met veel trekken en sleuren maar verhaaltechnisch moet passen in de bestaande accommodatie. Dat dit alles “volledig immersief” wordt omgebouwd op een luttele zes maanden tijd, maakt me ook niet zo enthousiast.

  Kortom, hopelijk blijven ze af van de Towers in de Studios van Orlando en Parijs. Want is het Parijse Studios Park is het thema al “industrieel” genoeg met de loodsen achteraan in het park. En het zicht op een gebouw dat er overdag uitziet als een grote verwarmingsketel, werkt volgens mij niet echt sfeerverhogend…

 2. Ik wilde reageren onder d-tales 22 maar dat lukte niet. Graag mijn complimenten over de podcast zelf! Het zou mij leuk lijken als jullie het een keer over disney’s volgende pretpark hebben. Waar deze zou moeten komen en evt welk thema? Nogmaals leuke podcast en een vast ritueel voor mij op dinsdag in de file!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.