Exclusieve foto’s van de Disney Wonder in Cadiz

Disney’s tweede cruiseschip, de Disney Wonder, ligt op dit moment in Cadiz, Spanje. Hier wordt het schip in het droogdok van scheepswerf Navantia compleet opgeknapt en klaargestoomd voor de komende jaren. Ik was afgelopen week op vakantie in de buurt van Cadiz en kon het niet laten om even een kijkje te gaan nemen bij de scheepswerf. Vanaf een publiek toegankelijk park heb je een mooi uitzicht op de Disney Wonder in al haar glorie.

Elk Disney schip is herkenbaar aan haar rode schoorstenen

Disney Cruise Line heeft op dit moment 4 schepen in de vaart, de Disney Magic, Disney Wonder, Disney Dream en Disney Fantasy. Afgelopen maart is bekendgemaakt dat er nog eens twee schepen van de categorie Dream/Fantasy bijkomen in respectievelijk 2021 en 2023. De Disney Magic is in 2013 compleet onder handen genomen en onder andere uitgebreid met nieuwe speelhoeken op het kinderdek en een geweldig gave glijbaan, de AquaDunk.

De Disney Wonder in Cadiz
Het schip ligt op dit moment niet in het water maar staat op palen in het droogdok – zo kan ook de onderkant behandeld worden

Ditmaal is de Disney Wonder aan de beurt, het zusterschip van de Disney Magic. Oorspronkelijk gebouwd in Venetië en opgeleverd in 1999 zorgt ervoor dat de inrichting van sommige ruimtes in het schip aan een update toe zijn. Disney Cruise Line geeft elk schip na de eerste 5 jaar een grondige check-up, vervolgens elke 2 à 3 jaar om na elke 15 jaar een grondige renovatie aan de schepen te geven zodat ze weer helemaal bij de tijd zijn.

De boeg van het schip moet nog enkele verflagen krijgen
De boeg van het schip moet nog enkele verflagen krijgen

Vermoedelijk heeft men besloten, omdat de Disney Wonder voornamelijk ingezet wordt op noordelijke routes zoals die van Vancouver naar Alaska, geen AquaDunk te installeren op het schip. Een gemis; alledrie de andere schepen hebben nu een kenmerkende glijbaan op het bovenste dek wat inmiddels haast verwacht kan worden van een Disney Cruise. Wellicht viel de populariteit van de AquaDunk tegen, of heeft men technische problemen met deze glijbaan, maar men heeft besloten niet dezelfde upgrade uit te voeren op de Disney Wonder.

De Disney Wonder in Cadiz
De rode grondverf is aan de achterzijde van het schip nog duidelijk te zien – men heeft een paar lagen verf nodig om het schip helemaal goed afgelakt te krijgen

Wel krijgt de Disney Wonder een aantal unieke extra’s die een reis op dit schip zeker niet minder leuk maken. Zo wordt één van de vaste restaurants uit de ‘dining rotation’ – tijdens een Disney Cruise dineer je in één van de drie vaste restaurants en roteer je iedere avond naar een andere, je bediening roteert met je mee en leert je daardoor steeds beter kennen – omgebouwd tot Tiana’s Place, het restaurant uit de film The Princess and the Frog. Een New Orleans-gethematiseerd restaurant met live jazzmuziek, kralenkettingen, beignets en met een beetje geluk ook Naveen en Tiana zelf. Daarnaast wordt het uitgaansgebied After Hours – waar je als volwassene ‘s avonds als de kinderen op bed liggen even kan ontspannen met een biertje, wijntje of cocktail – omgebouwd en geüpgraded naar betere locaties.

Net als tijdens de refurbishment van de Disney Magic in 2013, heeft ook de Disney Wonder een zogenaamde ‘ducktail’ gekregen – woohoo! Deze eendenstaart-vormige constructie aan de achterkant van het schip zorgt ervoor dat er een groter drijfvermogen is waardoor men een aantal zwaardere uitbreidingen kan toevoegen die niet volgens het oorspronkelijke ontwerp zomaar aan het schip toegevoegd hadden kunnen worden. Zo werd er bij de Disney Magic vanuit gegaan dat de ducktail nodig was voor het extra gewicht van de AquaDunk – aangezien de Disney Wonder deze niet zal krijgen is nog niet zeker waarom ook dit schip uitgerust is met de ducktail. Wellicht is het voorbereiding op de toekomst? Eén ding wat alvast zeker is, is dat de Disney Wonder met deze staart niet meer door de oude sluizen van het Panamakanaal past – gelukkig heeft men onlangs de nieuwe, grotere sluizen geopend zodat dit geen obstakel meer hoeft te vormen voor het schip!

Men was net van plan de neonletters van het 'Disney Wonder' logo op de zijkant te bevestigen, zoals te lezen valt op de kist
Men was net van plan de neonletters van het ‘Disney Wonder’ logo op de zijkant te bevestigen, zoals te lezen valt op de kist

De Disney Wonder blijft nog tot en met 24 oktober in Cadiz, Spanje. Daarna zal het de oversteek richting Amerika maken, nog zonder gasten. Er wordt waarschijnlijk tijdens de oversteek nog hard gewerkt om het interieur gereed te krijgen voordat de Disney Wonder op 10 november weer haar eerste passagiers oppikt in Galveston, Texas. Klaar voor weer een extra paar jaar gasten verblijden op zoiets unieks als een Disney Cruise!

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.