Erik – Walt Disney World – november 2018

Hoi Ralf, Jorn en Michiel,

Ik wil jullie met dit verslag informeren (en misschien wel dood vervelen) met onze bevindingen van ons meest recente tripje naar WDW in Orlando.

Laat ik vooropstellen dat ik zeer positief verrast was over een aantal zaken vooral omdat ik toch wat sceptisch was geworden over het feit of WDW nog wel de moeite waard is om naartoe te gaan, ons laatste bezoek was in mei 2015. Dit ook in verband met de enorme prijsstijgingen de afgelopen jaren.

Als je veel Disney blogs en social media volgt dan kun je jezelf niet beschermen tegen de enorme bak negatieve uitingen die daarop gedaan worden ten opzichte van WDW, en dat heeft toch een invloed op mij gehad merk ik.

Gelukkig kan ik nu melden dat we echt een toptijd hebben gehad en het was misschien wel de mooiste trip naar WDW tot nu toe.

Al die zorgen waren dus voor niets en het heeft mij een belangrijke les geleerd dat je jezelf niet moet laten leiden door anderen en zelf een oordeel moet vellen.

Anyways…hierbij een kleine opsomming van wat voor ons positief was, wat ons is opgevallen en toch ook wat kritische nootjes 😉

 • We verbleven in het All Star Music hotel en dat is prima bevallen. Eerder hebben we een aantal keer in het All Star Movies geslapen maar ik moet zeggen dat Music een prettiger All Star hotel was. Budget technisch is het één van de goedkoopste opties on property maar de service van de cast members bij receptie, guest services, housekeeping en food and beverage was top. Kamers zijn wat verouderd maar schoon alles werkte prima. 
 • Parken liggen er prachtig bij en we hebben vooral genoten van Hollywood Studios. Normaal gaan wij maar een paar uurtjes naar dit park om een keer onze favoriete attracties te doen en dan was dat het wel maar nu was het park echt geweldig aangekleed voor kerst en de extra shows waren fantastisch. Zelfs de Frozen sing a long vonden we super! Van de bouwactiviteiten hebben we geen last gehad. Toy Story land ziet er leuk uit maar verder niets. Slinky dog niet kunnen doen omdat door problemen met onze reservering in de app we pas later fastpassen konden reserveren en op het moment dat we konden gaan selecteren alles voor die ride al weg was. Eenmaal daar ga ik echt geen 120 minuten in de rij staan voor zo’n soort coaster. Magic Kingdom was vooral de eerste dag erg leuk maar ons tweede bezoek viel in de Thanksgiving week en toen was het echt bommetje vol met mensen, het was nog erger dan Shanghai….Het viel mij wel op dat hier en daar toch wat achterstallig onderhoud was, Jingle cruise was erg leuk maar de sets en dieren kunnen hier en daar wel een reparatie en opfrissing gebruiken. Ook waren er problemen met enkele animatronics in Splash Mountain en Carrousel of progress. Happily Ever After fireworks is echt magistraal!! Maar we moesten wel een uur van tevoren echt gaan klaar zitten zo druk was het. Muppets in Liberty Square zijn geweldig! Epcot zoals altijd een fijn park en Soarin is en blijft onze favoriet daar. Van de bouwactiviteiten daar heb je ook geen last. Frozen Ever After vonden wij erg leuk gedaan en ik ben blij dat we van die verschrikkelijke Maelstrom attractie af zijn. Animal Kingdom was even wennen, dit is mijn favoriete park maar door de enorme toegenomen drukte was het eens zo ontspannen park een overvol en stressvol geheel geworden. Ook waren we niet helemaal gelukkig met sommige nieuwe zaken en aanpassingen. Flights of wonder met UP characters had voor ons niet gehoeven, maar een tweede bezoek was beter te pruimen. Rivers of light is een visueel prachtig maar vooral emotieloos plaatsjesboek zonder echte samenhang. Dinosaur had helaas iedere keer technische kuren waardoor de rit niet tot zijn recht kwam. Pandora vonden wij visueel fantastisch maar het was er zo onaangenaam druk dat we er niet lang zijn geweest, gewoon niet te doen. Fastpassen voor Flights of passage waren allemaal al weg en we konden het niet opbrengen om 220 minuten in de rij te gaan staan. Dat komt een volgende keer wel. Navi River Journey hadden we wel via een fastpass en ik ben blij dat we daar geen 95 minuten voor hebben gewacht. Een mooi maar veel te kort boottochtje. Over het algemeen hebben we nog niet echt een gevoel bij het hele Pandora gebeuren. Gelukkig hebben we onze liefde voor Animal Kingdom wel weer teruggevonden maar het was wel een radicale verandering met voorgaande bezoeken.
 • Disney Springs is mooi geworden maar erg onoverzichtelijk. Amorettes patisserie is mijn favoriete toevoeging. Ga echt een keer een petit cake proberen, de beste $16,00 die je kunt uitgeven. En je kan hem makkelijk met z’n tweetjes delen 😉
 • Het level van customer service vonden wij zeer hoog, nog meer dan in voorgaande bezoeken. Wij hadden de eerste dag wat problemen gehad met housekeeping, onze kamer was niet schoongemaakt omdat in het systeem stond dat wij gekozen hadden voor een gift certificate ipv housekeeping, maar dat was niet zo. Verder alles netjes opgelost en we kregen voor die dag 3 extra fastpassen om naar keuze in te zetten. Een frustratie van ons was een beetje de hoeveelheid electrische karretjes waar mensen in rondrijden. We weten allemaal dat Amerikanen collectief lui zijn maar dit keer was het wel heel erg. Wij stonden al 20 minuten te wachten voor de Animal Kingdom bus en ineens komen daar uit allerlei hoeken en gaten mensen op zo’n gruwelijk ding met daarachter ook nog eens 5 gezinnen met enorme kinderwagens. Die kregen allemaal voorrang in de bus waardoor wij dus niet meer met die bus meekonden. Ik was er toen zo klaar mee dat ik naar de concierge ben gegaan en m’n beklag heb gedaan. Ze boden hun excuses aan en toen kregen we een privé taxi aangeboden naar het park op hun kosten….nou ik was met stomheid geslagen, dat hadden wij niet verwacht en was ook helemaal niet de bedoeling, klagen blijkt dus te lonen. Begrijp me niet verkeerd, ik heb alle begrip voor mensen met een handicap in rolstoelen etc maar de meerderheid van de mensen die in zo’n ECV rijden zijn gewoon lui en dat is heel frustrerend. Cast members waren bijna overal zeer vriendelijk en maken ook een praatje met je, dat heb ik de laatste paar bezoeken wel en beetje gemist maar deze keer viel het mij in positieve zin op.
 • Natuurlijk hebben we heerlijk gegeten en voor een niet vleeseter zijn er genoeg alternatieven te vinden overal. Ook hebben we wat signature snacks op waaronder de Dole Whip in Adventureland en de carrot cake cookie in Hollywood studios, sla die maar over, te veel krenten…..Refillable resort mug is een goede deal, vooral als je hem samen gebruikt…yep we are cheap.
 • Wij zijn geen mensen die om 08:00 al voor de poort liggen van een park, wij houden van ontspanning want je bent per slot van rekening op vakantie. Magic Band en My Magic Plus werkte weer goed, althans toen de problemen bij ons waren opgelost. Wij werden wel een beetje meegesleept in het hele planning gebeuren met restaurants etc. Op een gegeven moment hadden wij voor iedere dag een restaurant ergens vast liggen. Bij aankomst en na de eerste dag hebben wij alle reserveringen eruit gegooid want het haalt alle spontaniteit uit zo’n reis. Fastpassen hebben we wel laten staan maar om nu 7 dagen van tevoren al te weten dat ik dan Mexicaans ga eten…Over het algemeen waren er nog best wat restaurants te reserveren op de dag zelf en hebben we geen concessies hoeven doen. 
 • Kleine tip voor mensen die met Kerst naar WDW willen. De eerste week was qua drukte goed te doen maar de tweede week viel samen met Thanksgiving en toen was het echt verschrikkelijk druk. Ik zou de week waarin Thanksgiving valt dus voortaan vermijden.

Ja wat kan ik nog meer zeggen dan dat het een fantastische trip was en ik kan niet wachten om weer snel te gaan. Het was iedere Dollar meer dan waard! Eigenlijk staat Tokyo/Shanghai volgend jaar op de planning maar misschien dat we onze ESTA toch gaan uitbuiten en voor de USA gaan kiezen. Anaheim is voor ons ook al 11 jaar geleden dus daar is voor ons nog veel nieuws te ontdekken. Wij kennen California Adventure nog uit het pre Cars Land tijdperk. Afijn daar gaan we nog maar eens een nootje over kraken thuis. Ik hoop dat jullie het leuk vonden en jullie kunnen mij altijd bellen als jullie een leuke sidekick nodig hebben of om jullie koffie in te schenken.

Groetjes

Erik

3 reacties

 1. Hoi Thomas,

  Voorheen was november echt een hele rustige periode, met uitzondering van Thanksgiving, maar de laatste jaren is het steeds drukker aan het worden. De weken in november zijn nog wel goed te doen hoor maar vermijd de week waarin Thanksgiving valt want dan is het gewoon echt niet te doen zo druk dat het is.

  Groetjes
  Erik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.