Disneyland Paris knapt flink op

Disneyland Paris gaat het komende jaar flink uitpakken met onderhoudswerkzaamheden in de parken. Space Mountain krijgt nieuwe zittingen, de Indiana Jones-tempel wordt volledig opnieuw gebouwd en de gevels op Main Street worden vervangen door duurzamer materiaal.

Deze en vele andere werkzaamheden heeft het park eind vorige week bekend gemaakt tijdens een special PR-event voor fanblogs (hee… waar was onze uitnodiging? ;)) Of dit evenement een reactie was op de inmiddels veelbesproken Save Disneyland Paris petitie is niet duidelijk, maar een PR-tegenoffensief was wel welkom na alle internationale aandacht die er is gekomen voor de petitie.

De belangrijkste zaken die door Disneyland Paris zijn aangekondigd:

Alle hotels worden opgeknapt. Hotel Santa Fe is bijna klaar (het heeft een Cars-thema gekregen), Newport Bay Club is nu aan de beurt.

  • Alle kamers worden opnieuw ingericht met een warmere kleurstelling en subtiele Mickey Mouse-verwijzingen

  • Beide restaurants worden opgeknapt en krijgen een nieuwe menukaart

  • De lobby wordt opnieuw ingericht

  • De volledige facade van het hotel wordt verwijderd en vervangen door een nieuwe, van duurzamer materiaal

  • Het zwembad wordt opgeknapt

De opknapbeurt van NBC wordt de grootste hotel-renovatie uit de geschiedenis van het resort. Ook de andere hotels komen daarna aan de beurt, het Disneyland Hotel als laatste. Er is sprake van een nieuwe facade voor Hotel New York, maar dat is nog niet zeker. Wanneer alles klaar is, is onduidelijk. Het zijn flinke projecten die jaren in beslag zullen nemen.

De gevels van alle gebouwen op Main Street worden, net als de facade van Hotel Newport Bay Club, volledig vervangen door nieuwe exemplaren die minder onderhoud vragen. Ik vermoed hetzelfde als ook is gedaan bij het schip van Kapitein Haak. Goed nieuws, want dat zou moeten betekenen dat er minder geld nodig gaat zijn in de toekomst voor het onderhoud daar en dat alles er dus beter uit blijft zien.

Ook het treinstation van Main Street wordt volledig opgeknapt, zowel de binnen- als de buitenkant. De opkomst van smartphone-fotografie en het failliet gaan van hoofdsponsor Kodak heeft de Town Square Photography winkel overbodig gemaakt: deze wordt van binnen volledig gestript en krijgt een nieuw doel — het is nog niet bekend wat het gaat worden.

De komende 12 maanden wordt de tempel van Indiana Jones and the Temple of Peril volledig vernield en opnieuw in steen herbouwd. Ook de looping van de track wordt vervangen.

De in de loop der jaren weggevallen stunts van Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular worden de komende maanden weer teruggebracht. Ze waren verwijderd om veiligheidsredenen die snel verholpen worden.

De Studio Tram Tour krijgt twee extra trams voor meer capaciteit.

Space Mountain krijgt nieuwe stoelen die de rit comfortabeler moeten maken

Er komen nieuwe veiligheidsprocedures voor Big Thunder Mountain die de rit sneller weer in operatie moeten krijgen na een breakdown.

Meer rides krijgen een Single Riders Line, te beginnen met Crush Coaster. Deze ride krijgt daar zelfs een nieuwe ingang voor.

Het gebrek aan shows werd ook aangestipt: de show Tarzan Encounter zal terugkomen, maar een datum daarvoor is nog niet gegeven.

Ook werd de komst van Art On Demand aangekondigd; in de Disney Gallery in Disney Village kun je uit meer dan 200 prints kiezen die je op canvas kan laten afdrukken, waarbij je ook voor formaat en verschillende lijsten kunt kiezen. Goed nieuws voor de echte freaks: ook de attractieposters behoren tot de keuzemogelijkheden!

Al met al een hoopgevend rijtje waar we blij mee mogen zijn. Zeker gezien de investeringen die er ook gedaan worden in nieuw entertainment tijdens de komende Halloween- en Kerstperiodes kunnen we niet anders dan concluderen dat Disneyland Paris flink aan het verbeteren is. Ook werd een poos geleden door het twitteraccount van het resort aangekondigd dat verschillende menu’s in de restaurants worden aangepakt.

Of al deze goede berichten een reactie zijn op de petitie, of het door ons gebrachte artikel over het halt op nieuwe rides na Ratatouille? Geen idee. En eerlijk is eerlijk, nog niet alle punten van de petitie zijn beantwoord. Langere openingstijden restaurants, de kwaliteit van het voedsel, aanbod van entertainment (een oude show opnieuw brengen is meer dan welkom na een zomer zonder één show, maar er kan meer bij!)… het is nog afwachten wat daar aan veranderen gaat.

En de stop op grote investeringen na Ratatouille? Geen idee. Al jaren horen we zaken (ook van officiële kant) dat tot 2018 alle investeringen in het Studios Park gestoken worden, het zal verdubbelen in grootte, het net als het Disneyland Park een park moet worden waar je een dag lang door kan brengen. Waar is dat masterplan en wanneer wordt het vol trots met de fan-community gedeeld?

UPDATE: Parcorama, initiatiefnemer van de Save Disneyland Petitie, was zelf ook op het event en geeft uitgebreid zin mening in dit blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.