Disneyland Paris – Juni 2019

Allereerst, dank voor de geweldige podcast die jullie (bijna) wekelijks maken. Na mijn eerste trip naar DLP in 2015 ben ik gaan luisteren, en dankzij jullie kan ik mij inmiddels ook wel tot de Disney geeks rekenen. Rumours, nieuwtjes, bouwupdates, geweldig allemaal! Dus, dank!

Afgelopen week waren mijn vriend en ik voor 5 dagen in Disneyland. In eerste instantie zouden we maandag tot vrijdag gaan, maar vanwege hotelbeschikbaarheid werd dat zondag tot donderdag. Uiteindelijk kwam dat wel goed uit, aangezien zondag de laatste dag was dat Pirates open was voor de refurbishment. Het Disneyland park lag er redelijk bij. Er waren wel wat dingetjes waar duidelijk was dat ze wel weer eens een likje verf konden gebruiken, en uiteraard waren de schuttingen in Discoveryland vrij nadrukkelijk aanwezig, maar over het algemeen was het top. Hoogtepunt natuurlijk de nieuwe Phantom Manor, simpelweg wauw.

WDS.. ja. De hele linkerkant is momenteel schutting. Nog wel een laatste keer Rock’n’Rollercoaster kunnen doen voor september, de Marvel theater show was goed. Met de Stark Expo hadden we twee keer mazzel. We kwamen net aanlopen toen de show begon, en hadden toevallig beide keren de Engelse versie. Sterker, we kwamen er pas achter toen we later voor de theatershow stonden te wachten dat er ook een volledig Franse versie was.

We hadden ook al een tijdje op onze verlanglijst staan om bij Captain Jack’s te eten, en ook die was zondag gelukkig nog open en er was nog plek. Eerst een rondje in Pirates, en daarna heerlijk gegeten. De bieding was echt top. Ik heb een ananas- en kiwi-allergie (geen dole whip voor mij dus..), later ook nog belangrijk, en de cast member haalde er een heel boekwerk bij om te checken of dit niet in de gerechten zat die ik had uitgezocht. Verder was ze ook gewoon super vriendelijk, Engels was goed, en hield ze van grappen maken. Na het eten wilden we nog een laatste rondje Pirates doen, en halverwege…. lagen we stil. Licht aan, geluid uit, (bijna) alle animatronics stil. Na ongeveer tien minuten kwam er een cast member in lieslaarzen die ons naar een evacuatieplek trok waar we door twee andere cast members tegen de ‘kade’ getrokken werden met stokken zodat we uit konden stappen. Als fan kon ik het natuurlijk niet laten om te filmen (filmpje en foto’s hier: https://photos.app.goo.gl/JvqivmfJGnxYKK4BA).

De volgende dag leek het of er een vloek op boot attracties rustte voor ons. It’s a Small World, net voorbij het Frankrijk/Italië deel, en ja hoor, weer stil. Licht aan, geluid uit, maar dit keer bleven de poppen wel werken. Zelfde verhaal als bij Pirates, een van de cast members in lieslaarzen trok ons naar een evacuatieplek, alleen hadden ze dit keer een speciale loopplank zodat we makkelijk uit konden stappen. Wederom uiteraard gefilmd, ook die staan in het Google Photos album.Later hadden we het met een cast member over onze ‘pech’, waarop zij ons vroeg of we geen compensatie hadden gekregen. Toen we aangaven dat dat niet het geval was, zei ze dat we naar city hall moesten gaan. Alle lof voor de cast members daar! Super vriendelijk, Engels was goed en duidelijk, en we werden goed geholpen. Ter compensatie voor de twee evacuaties kregen we twee fast passes waarmee we door de uitgang van twee attracties naar keuze naar binnen mochten.

Peter Pan en BTM waren erg druk, dus dat werden de twee. Helaas waren er ook een aantal cast members die nog wel wat kunnen leren van de Amerikaanse vriendelijkheid. Er stonden mensen te roken bij de parade, wij gaven dat aan bij vier schoonmakers die met elkaar stonden te praten. Een van hen zei dat ze er wat aan zouden gaan doen, maar toen we wegliepen gingen ze gewoon verder met kletsen. Bij Star Tours was het super rustig, dus ik vroeg de cast member of de ride in het Engels kon. Zijn antwoord: “That depends.” We waren met nog één ander Brits gezin in de attractie, maar nee hoor, geen Engels. De cast member bij de Tower of Terror later daarentegen, super. Hij zat geweldig in zijn rol, nam een paar zeer ‘stoere’ Nederlandse scholieren heerlijk in de maling, en was gelukkig wel zo vriendelijk om de ride in het Engels te doen nadat ik er om vroeg.

Helaas was er nog een cast member die echt de kroon spande: een van de managers bij Annette’s Diner, waar we de laatste avond aten. Omdat we beiden een jaarpas hebben, krijgen we in alle restaurants een gratis aperitief. Bij alle restaurants was dat tot dan toe een cocktail geweest, waarbij in alle gevallen tegen mij gezegd werd: “Niet drinken, er zit ananas in”, waarna ik in plaats daarvan een soft drink kreeg. Bij Annette’s vroeg de ober ook weer of we de cocktail wilden, waarop ik vroeg of er ananas in zat. De ober gaf aan dat hij dacht van niet, maar dat hij het wel door zou geven aan de keuken. De cocktails kwamen, en leken verdomd veel op de cocktails die we in de voorgaande dagen kregen. Ik probeerde een slok, en ja hoor, ananas. Ik riep een ober, gaf aan dat er toch ananas in zat, ondanks dat ik aan had gegeven dat ik allergisch ben en hij liep ermee terug naar de keuken. Niet veel later kwam de manager met twee glazen, de oude cocktail, en een nieuwe. Hij bleef maar volhouden dat er geen ananas in de oude zat, ondanks dat de nieuwe totaal anders smaakte (en dus ook niet naar ananas). Op een bepaald moment ging hij zover dat hij vroeg of we hem een leugenaar noemde, omdat het er echt niet in zat, want geen van hun alcoholvrije cocktails zat ananas in (ook al is het het eerste ingrediënt op het menu). Hij bleef zichzelf tegenspreken, maar omdat ik nu een nieuwe versie had, en het eten er inmiddels aankwam, vonden we het wel prima en begonnen te eten. Toen we later terugliepen naar het hotel voelde ik de reactie al opkomen, en later in het hotel kreeg ik m’n allergische reactie (flinke jeuk, opgezwollen tong, geen pretje zeg maar).

Op aandringen van mijn vriend zijn we naar de concierge gegaan, die zichtbaar schrok toen we het verhaal vertelden. Hij zei dat hij gelijk een incident report ging opmaken, en adviseerden ons de volgende dag ook nog naar city hall te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Bij city hall moest ik een formulier invullen en het hele verhaal opschrijven, terwijl de cast member daar met z’n manager belden. Mijn klacht zou meegenomen worden in de management meeting, we kregen nog een drankje aangeboden ter compensatie, en vooral een miljoen keer excuses. Ik ben benieuwd of ik er nog wat van terug hoor, maar ik hoop vooral dat ze voortaan iets voorzichtiger omgaan met allergieën. Voor mij valt mijn allergische reactie nog mee, maar ik wil niet weten hoe het gaat voor mensen die ergere allergieën hebben.

De cast members bij city hall en de concierge van Newport Bay waren gelukkig wel top!Al met al hebben we wel een geweldige week gehad. Het was niet heel druk, we hadden heerlijk weer (op een enkele (onweers)bui na), de attracties die we echt wilden doen waren open, en over het algemeen waren de cast members vriendelijk.Sorry voor het bizar lange verhaal, ik hoop dat jullie de filmpjes en foto’s leuk vinden, en ik kijk uit naar de volgende D-Tales!

Groet,Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.