Disney After Hours: succes of flop?

In het Magic Kingdom in Orlando vond donderdagavond 14 april de eerste editie van Disney After Hours plaats — een hard-ticketed event met exclusieve toegang tot het park, drie uur na de reguliere openingstijden. Nu de eerste indrukken via twitter binnenkomen doemt de vraag op: is dit het geld absoluut waard, of heeft Disney toch echt iets teveel gevraagd dit keer?

Het nieuwe event wordt de komende maanden uitgetest op donderdagavonden en op voorhand was er al flink wat kritiek: 150 dollar per persoon voor 3 uur park, is dat niet gewoon te duur?

Nou, bepaal zelf. Schattingen van bezoekers op twitter gaan uit van een bezoeker of 1000, die kunnen kiezen uit een attractie of 25, meet en greets en ook gratis ijs en frisdrank mogen drinken. Hieronder een greep uit de foto’s en filmpjes die vanuit een haast uitgestorven Magic Kingdom zijn verstuurd:

Zeg het maar: is 150 dollar een mooie prijs voor een zo goed als prive-park-ervaring, of is dit het bewijs dat het prijskaartje gewoon TE fors is? Zou jij een avond After Hours overwegen?

5 reacties

 1. ik kom er regelmatig, ga nu ook in Juni weer een dag, maar ik vind de “normale” entreeprijs al bizar eigenlijk…
  150,- voor 3 uurtjes pret is echt veel en veel te duur.
  Tuurlijk, je kunt overal meteen in, maar mijns inziens betaal je ook voor de ervaring, de sfeer (die er volgens mij nu ‘s avonds zo goed als niet is) en al het andere wat Magic kingdom zo leuk maakt.
  Dus dan heb ik het over de parades , het vuurwerk etc…
  Ik betaal liever minder voor een volledige dag MET wachten, dan een godsvermogen voor drie uurtjes zonder wachttijd.
  Al moet ik wel zeggen dat dit sympathieker is dan de (schandalig dure) “voordringpassen” van Universal studios….

  • Zoals je zegt, de ‘drukte’ voegt in een bepaalde mate ook de magie/sfeer toe…
   Een kleine wachtrij vind ik niet storend, je leeft dan toch een beetje naar de attractie toe. En toch…zou ik het wel eens zo willen beleven.

   • Ja dat is waar… een keertje in een verlaten park rondlopen heeft ook wel wat indd… maar dan is het meer om de aparte ervaring dan de exclusiviteit denk ik…

 2. Misschien voor 1x is het mooi om mee te maken, maar als je in je uppie in Buzz Lightyear Space Ranger Spin zit, is toch ook niet alles lijkt mij. En als je er toch al verblijft kies ik eerder voor de EMH, met de zon die net op komt om mooie foto’s te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.