BREAKING: Walt Disney Studios krijgt mega uitbreidingen

Tekst persbericht – Vanavond in D-Tales 99 vanaf 21.00 uur (live via deze site) – meer informatie!

PARIJS, 27 februari 2018 – Vandaag heeft Robert A. Iger, voorzitter en CEO van The Walt Disney Company, plannen aangekondigd voor een meerjarig uitbreidingsplan voor Disneyland Paris ter waarde van 2 miljard euro. Dit deed hij in het gezelschap van de Franse president, Emmanuel Macron, in het Palais de l’Elysée in Parijs. Het omvat een transformatie van het Walt Disney Studios Park, met de creatie van drie nieuwe zones rond het thema Marvel, Frozen en Star Wars, en tal van nieuwe attracties en live entertainment.

Het uitbreidingsplan is een van de meest ambitieuze ontwikkelingsprojecten in Disneyland Paris sinds de opening van het park in 1992 en onderstreept het engagement van de onderneming om het langetermijnsucces van het resort als symbool van het Disney merk in Europa te garanderen.

“We zijn heel enthousiast over de toekomst van Disneyland Paris en blijven investeren in zijn succes op lange termijn”, stelt Robert A. Iger, voorzitter en CEO van The Walt Disney Company. “Het resort is nu al de belangrijkste toeristische bestemming in Europa. Met de ingrijpende uitbreiding die we vandaag hebben aangekondigd, zullen we nog meer geliefde personages en verhalen introduceren om zo nieuwe terreinen, attracties en entertainment te creëren. Zo tillen we niet alleen de ervaring van de gasten tot een hoger niveau, maar scheppen we ook nieuwe kansen voor het toerisme in deze dynamische streek.”

De nieuwe zones geven een aantal van de populairste verhalen en personages van Disney een plaats in deze unieke bestemming. Ze bouwen verder op het succes van de vieringen ter gelegenheid van de 25ste Verjaardag van het resort en maken de vakantie- ervaring voor miljoenen Europeanen nog mooier.

Disneyland Paris speelt een essentiële rol in het toerisme van de regio: de bestemming mocht sinds 1992 al meer dan 320 miljoen bezoekers ontvangen en is goed voor 6,2 % van de Franse inkomsten uit toerisme. Het resort blijft zichzelf bewijzen als een krachtige drijfveer van economische en sociale ontwikkeling, met meer dan 16.000 werknemers van 100 verschillende nationaliteiten. Deze investering zal de regio niet alleen nog dynamischer en aantrekkelijker maken, maar schept ook nieuwe kansen voor Franse en Europese burgers in de toeristische sector.

Het meerjarige ontwikkelingsplan zal vanaf 2021 in meerdere fases worden uitgevoerd waardoor het Walt Disney Studios Park aanzienlijk wordt uitgebreid. Naast de drie nieuwe zones omvat de creatieve visie ook een nieuw meer, dat de focus van de entertainmentervaring wordt en de nieuwe zones van het park onderling zal verbinden.

In de lente van 2017 gaf Disneyland Paris het startschot voor de vieringen van zijn 25ste Verjaardag met een vernieuwd entertainment- en ervaringsaanbod voor de bezoekers. Het resort voltooide na twee jaar ook een herinrichtingsprogramma, dat bestond uit de actualisatie en renovatie van veel van de klassieke attracties in het park, en de opening van tal van nieuwe entertainmentshows, waaronder Mickey and the Magician. Deze show werd in 2017 bekroond met de “Prijs voor Beste Theaterproductie” (Best Theatrical Production) van de International Association of Amusement Parks and Attractions. Daarnaast ondergingen de hotels van het resort enkele ingrijpende renovaties. Eén daarvan is Disney’s Newport Bay Club, dat nu een viersterrenhotel is.

Deze maand nog kondigde Disneyland Paris zijn plannen aan voor een nieuwe attractie rond het thema Marvel, die naar het Walt Disney Studios Park komt in het kader van de ontwikkeling van de nieuwe Marvel-zone. In 2020 opent het resort de deuren van Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel, een nieuwe versie van Disney’s Hotel New York, dat de bezoekers ontvangt in de sfeer van de inspirerende wereld van onder andere Iron Man, The Avengers en Spider-Man. Deze zomer vindt in Disneyland Paris Marvel Summer of Super Heroes plaats, waar de bezoekers hun favoriete helden kunnen ontmoeten en kunnen genieten van nieuw live entertainment.

7 reacties

 1. Hoi mannen,

  Zoals net ook op Twitter aangegeven, ik ben een beetje van ‘t padje af. Dit komt wel ineens als een mokerslag…een goede mokerslag natuurlijk. Ik had verwacht na de aankondiging van de ombouw RNRC naar Iron Man om de zoveel jaar een soort van pleistertje hier en een pleistertje daar om het park wat op te fluffen, maar niets is minder waar, zie hier een groot plan met een (soort van) visie! Als we het hier echt hebben over Star Wars galaxies edge en de Frozen uitbreiging van Hong Kong is dat echt ongekend in de geschiedenis van het resort en het laat inderdaad de daadkracht van The WDC zien. Er zijn hier en daar wat vreemde aanpassingen maar over het algemeen stemt dit mij heel erg positief…en wie weet gaan ze nog wel iets voor het Disneyland park aankondigen!! Ok, now I’m pushing my luck….ik stuiter nog effe door.

 2. WOW!!! Ik spring bijna achter mijn bureau uit hier op kantoor. Wat ontzettend gaaf, wat ontzettend nodig en hoe bijzonder. En dit al bekendgemaakt vóór de FanDaze. Wat een coole artist impression. ‘Ons’ park verdient dit.

 3. Ho-ly… fuck…. (niet echt een Disneyvriendelijke reactie, maar wel zeer gepast) Wat komt dit uit het niets, zeg! Ik ben nog nooit zo blij geweest met de pushberichten die ik van D-log krijg. Dat wordt heerlijk vanavond bij D-Tales. Ik had er serieus rekening mee gehouden dat deze aankondiging realistisch gezien nog 2 D23’s op zich zou laten wachten en dat we tot die tijd elke 1 a 2 jaar een ombouwtje zouden krijgen zoals nu met de R’nRC.

  Misschien enigszins ondankbaar maar toch was mijn eerste reactie op de aankondigingen zelf vrij lauw te noemen, vooral de toevoeging van Frozen na 2021 (en aangezien aan de andere kant van het meer ligt zal het waarschijnlijk de laatste toevoeging zijn en dus niet voor 2026 openen) doen toch wel een aantal vraagtekens rijzen over de relevantie van de IP tegen die tijd. Plus de ‘punch’ is niet zo groot omdat ik de concepten voor Hong Kong al van voor naar achter kende, hoe vet ze ook zijn 😉 Sowieso past Frozen gevoelsmatig beter in het Parc Disneyland. Voor de rest is een (mini?) Galaxy’s Edge natuurlijk supervet en ook de Marveltoevoegingen zullen -ondanks dat ze op deze concept art niet van het scherm afspringen – erg gaaf worden. Wat ik echter niet goed snap is de toevoeging van de Swirling Saucers ride aan Toy Story Playland, de Cars attractie uit de huidige WDS maakt ook gebruik van een Demolition Derby ritsysteem van het Italiaanse bedrijf Zamparla. Goed, Parijs is het enige resort ter wereld dat een off de shelf variant gebruikte ipv de aangepaste versie geïntroduceerd bij Maters junkyard jamboree maar het blijft opvallend dat ze 2 attracties met praktisch hetzelfde ritsysteem zo dicht op elkaar zetten terwijl Parijs bijvoorbeeld nog geen Toy Story Mania had…

  Ik vraag me wel af wat dit nu allemaal gaat betekenen voor het Disneyland Parc, de verwachte toestroom aan extra bezoekers door deze uitbreidingen zal ook een hogere belasting leggen op het eerste park… En dat heeft nu al moeite met de capaciteit. Maar na deze 2 miljard kun je toch haast niet vragen/hopen om nóg meer investeringen?

  Hoe dan ook, alle kritische opmerkingen daargelaten is dit natuurlijk fantastisch nieuws en ben ik er enorm blij mee. De balans slaat natuurlijk enorm door naar de positieve kant. Met deze investeringen komt ook de 3rd gate voor de huidige deadline van 2030 weer om de hoek kijken als realistische optie. Dus we hoeven ons de komende jaren, wat zeg ik, decennia niet te vervelen als Disneyfans. 🙂 Ik ben in ieder geval zeer benieuwd naar wat de toekomst allemaal gaat brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.