Mickey krijgt een facelift

Met de opening van een nieuw resort in Shanghai grijpt Disney de kans aan om de characters weer eens een update te geven. Eens in de zoveel jaar krijgen de hoofden van de bekende walk-around characters een facelift om ze wat actueler te maken; ze aan te laten sluiten bij een nieuwe, jonge generatie.

Al sinds de opening van Disneyland in 1955 zijn de hoofden van Mickey en Minnie, de twee bekendste characters, verschillende keren aangepast. Aan de hand van de openingsjaren van de verschillende resorts over de hele wereld, krijg je een mooi overzicht van de veranderingen per decennium. HyperionPilot plaatste deze mooie afbeelding daarvan op Twitter.

Nu, in 2016 met de opening van Shanghai Disneyland, vindt Disney het tijd om Mickey een volgende facelift te geven. Mickey, Minnie en wellicht andere characters moeten wat dichter bij hun getekende variant komen; ze worden wat cartoonesker. Het grootste verschil zit hem in de ogen en huidskleur; hoewel dat laatste afhankelijk kan zijn van de eerste foto’s die online geplaatst zijn.

Niet iedereen is overigens zo te spreken over de nieuwe versie’s:

En ze worden zelfs in verband gebracht met de zonnebank-teint van Philippe Gas, de vorige president van EuroDisney die naar Shanghai is overgestapt.

Misschien komt deze Mickey wel sneller naar ons resort dan we denken – hij vertoont namelijk erg veel overeenkomsten met de Mickey Mouse van ‘Mickey and the Magician’, de nieuwe show in de Walt Disney Studios ter vervanging van Animagique. Wie weet aankomende zomer al in Parijs?

Wat vinden jullie? Like of dislike? En zien jullie de Shanghai-versie graag naar Parijs komen?

5 reacties

  1. Zoals Walt al zei, Disneyland will never be completed. Dus zal Mickey en de overige characters ook blijven veranderen. Ik persoonlijk vind de huidige Mickey wel mooier als de nieuwe.

  2. Ik vind de ‘facelift’ echt een verbetering! Je hebt nu het gevoel dat Mickey je aankijkt ipv door je heen kijkt. Zeker doorvoeren dus. Volgende stap: het Stitch kostuum, die kop moet gewoon groter 😛

  3. Wat ik heel gaaf vind, zijn de ‘nieuwe’ showfiguren in Amerika; die knipperen met hun ogen en zelfs hun ‘snuit’ beweegt mee. Je ziet ze vooral bij officiele gelegenheden, maar ook in parade’s en shows. Dat zou ik ook graag in Parijs willen aanschouwen!

    • Er is ook een dedicated meet & greet met deze Talking Mickey in het Magic Kingdom — heel gaaf om te zien! Geruchten gaan al paar jaar dat ie wellicht voor de 25e verjaardag ook naar Parijs komt. Misschien in de nieuwe Magician show in het Animagique Theater?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.