Exclusieve foto’s Shanghai Disneyland

D-log lezer en D-Tales luisteraar Jacco was aanwezig bij de exclusieve opening van het Shanghai Disney Resort. Hij schoot prachtige plaatjes en video’s waarvan we je vandaag de foto’s mogen tonen. Via ons Youtube kanaal zullen we de komende dagen ook wat mooie videos laten zien. Dank Jacco voor je fantastische foto’s. Jij bent vandaag de koning van D-log 🙂

Zijn commentaar naar aanleiding van zijn eerste bezoek:

“Het park ziet er nu prachtig uit, maar ik heb mijn twijfels over de staat van het park over bijvoorbeeld een jaar. Chinezen zijn van nature slordig en tonen weinig respect voor hun omgeving. Dit merk je onder andere aan de wachtrijen waar men continu probeert ongemerkt voor te dringen. Maar waar ik dat het meeste merkte was aan de ‘rommel’ die ze achterlaten in de wachtrijen en het park. Waar in Parijs, Orlando of California iedere bezoeker zijn best (lijkt) te doen om het netjes te houden, zie je in Shanghai regelmatig lege flesjes, en snoep en allerlei ander spul aan de kant van de paden en in queuelines liggen. Ik heb zelfs gezien dat een vader zijn 2-jarige kind in de queueline tegen de muur liet plassen! Het is dat ik de taal niet machtig ben anders had ik er zeker wat van gezegd. Zal het daarom zijn dat de “rules & regulations” op de park guide gedrukt staan?

Ook een leuk detail is dat er eigenlijk weinig oude sprookjes zijn. Iedereen kent namelijk Sleeping beauty, Lady & vagebond, Cinderella, etc. Maar in China kent enkel de huidige generatie kinderen/tieners deze verhalen. Vóór de jaren 80 was Disney namelijk redelijk onbekend in China. Bijvoorbeeld sneeuwwitje is niet bekend bij de gemiddelde chinees van 40 of ouder. Dat is dan ook de reden dat bijvoorbeeld het doolhof van Alice uitgevoerd met het ontwerp van de motion pictures in plaats van de classic cartoon. Mad Hatter’s teacups heb je er niet on dezelfde reden, dat zijn nu de honingpotten van Winnie the Pooh geworden. Als je goed kijkt zie je dat ook Sneeuwwitje gerestyled is naar een meer chinees uiterlijk. 

Als je goed oplet zie je ook dat het kasteel ietwat Chinese invloeden heeft qua daken. Met name in het logo van de “Grand opening” zie je dat de daken lijken op de klassieke chinese tempeldaken. (zie foto waar ik zo’n certificaatje van ‘eerste bezoeker’ vasthoud.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.