Eerste stappen voor MyMagic+ in Parijs?

Het ziet er naar uit dat het alom bejubelde MyMagic+ systeem uit Walt Disney World ook in Parijs wordt ingevoerd. Vooralsnog eerst in Hotel New York, maar vanaf 2017 moet het resort-wijd gaan werken.

Dat meldt het doorgaans goed ingelichte twitteraccount van ED92 vandaag.

https://twitter.com/ED92live/status/720594692371574784?lang=nl

Met ingang van 13 april 2016 krijgen gasten van Hotel New York een kaart uitgerust met RFID-chip, die ze toegang biedt tot het hotel, ontbijt, Extra Magic Hours en, mits gekoppeld aan een creditcard, ook voor betalingen in winkels gebruikt kan worden. Het is nog niet mogelijk de kaart te gebruiken om de parken mee te betreden.

Hotel Newport Bay Club zou ook snel mee gaan doen aan de test, de bedoeling is dat in 2017 alle officiele Disney-hotels maar ook erkende partner-hotels de service gaan bieden. Tegen die tijd zouden ook zaken als parktoegang, dinervouchers en losse events als de Buffalo Bill Wild West Show aan de kaart gekoppeld moeten zijn.

MyMagic+ is in de parken en hotels in Orlando een allesomvattend systeem dat gasten toegang biedt tot hotelkamers, parken, Fastpass-reserveringen en betalingen. Het systeem is vlak na invoering uitvoerig voor D-Log getest en onlangs bespraken we het nog in D-Tales, onze wekelijkse podcast.

7 reacties

  1. Laat maar komen!! Nu is het een kaart model, maar hoe groot is de kans dat Disneyland Parijs ook zulke gafe armbandjes krijgt als in Orlando? Want dat lijkt me helemaal gaaf.

    • Waarschijnlijk is de kans dat we MagicBands in Parijs krijgen, of in elk ander resort buiten Walt Disney World, erg klein. Bob Iger heeft al eens aangegeven dat er continu gekeken wordt naar nieuwe ontwikkelingen en de mobiele telefoon kan heel veel functies van de MagicBands overnemen… Shanghai Disneyland gaat ook al gebruik maken van een app om enkele MyMagic+ functies mogelijk te maken.

    • Gratis wifi in de Disney hotels wordt momenteel uitgerold; vanaf 2017 is het de bedoeling dat er ook gratis wifi in de twee parken zal zijn. Maar tegen die tijd kunnen we ook al gebruik maken van onze eigen mobiele internetbundel in het buitenland.. 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.