Dit gaat Disneyland doen met 2 miljard euro

Na de grootse aankondiging eerder deze week dat The Walt Disney Company een bedrag van 2 miljard euro in Disneyland Parijs en dan met name het Walt Disney Studio’s Park stopt, regent het vragen en theorieën in de fan-community. Wat wordt er nu EXACT gebouwd, en is echt al het geld voor WDS? Dit zijn de meest gehoorde geruchten!

Het geleverde concept art is – bewust – zo vaag dat er van alles in gezien kan worden. Onderstaande details lezen we op meerdere plekken — let wel: dit zijn geruchten en absoluut nog niet bevestigd door welke officiële bron dan ook. Kijk mee in de glazen bol…

Het aangekondigde plan is een eerste groot deel en deze concept-art is niet definitief. Wel is het de duurste ontwikkelingsfase die ons voorlopig te wachten staat. Sommige lege ruimtes zijn inderdaad zones waarvan de invulling nog zou moeten worden bepaald. Als alles goed gaat kunnen we de komende weken en maanden meer en andere concept-arts moeten zien.

Buiten het WDS Park is een nieuw hotel is gepland en een uitbreiding van Disney Village. En ook Disneyland Park wordt niet vergeten!

Inzoomend op de concept art zien we:

– Marvelland dat zich uitstrekt van Cinémagique tot Rock ‘ n Roller Coaster in een meer futuristisch thema, deels geïnspireerd door het te ontwikkelen Marvel-gebied in Hong Kong Disneyland. De attracties zijn de voormalige Rock n Rollercoaster, Armageddon, de Stuntshow en de nieuw geplande Marvelattractie bij HKDL. Nieuwe restaurants en winkels zullen het land aanvullen. Stitch Encounter en Playhouse Disney Junior Live zullen verdwijnen.

– Star Wars Land gaat er uitzien zoals de nu in Amerika gebouwde Galaxy’s Edge themagebieden. Het is nog onduidelijk of we in Parijs slechts één attractie krijgen, Battle Escape, of dat we toch beide rides uit de Amerikaanse parken mogen verwachten. De cantina en vele winkels gaan deel uitmaken van het gebied.

– FrozenLand wordt bijna 1 op 1 het land dat ook in Hong Kong komt met een darkride, winkels en restaurants. Frozen was oorspronkelijk gepland voor het Disneyland Park als nieuwe E-ticket. Er werd besloten dat het als een volledig land voor WDSP zou gaan

– Toy Story Playland krijgt een nieuwe kleine attractie., hoogstwaarschijnlijk de Alien Saucer Swings die ook in Orlando komt.

– Een nieuwe attractie is nog in ontwikkeling nabij de Tower of Terror.

– Het meer zal dienen voor een gloednieuwe nachtshow.

Alle zones zouden moeten beginnen met openen in 2021 en klaar moeten zijn (als er geen vertraging is) voor 2024, wat het doel blijft dat voor deze fase is ingesteld. Het werk zal volgend jaar beginnen.

Geruchten over een extra hotel (bovenop datgene dat naast de Sequoia Lodge wordt toegevoegd) komen ook aan de oppervlakte voor Galaxy Edge (zie DHS). Het hotel concurreert OF naast die rond het Disney Village-meer (er is nog steeds één pad beschikbaar om het volledige Disney Village-meer te voltooien).

Dit is hoe de tijdlijn er momenteel uitziet:

– 2020/2021: Marvel
– 2022: E-Ticket in Disneyland Park (nog niet aangekondigd, deze concept-art is niet alles! ), mooi samenvallend met de 30e verjaardag van het park. Volgens sommigen zou er in de rechterkant van het concept art een aanwijzing verstopt zitten over welke ride dit wordt.
– 2023: Frozen
– 2024: Star Wars (op tijd voor de Olympische Spelen in Parijs)

De bouw begint de komende maanden voor Marvel, te beginnen met de sluiting van RnRC.

Wat vind jij van deze geruchten?

4 reacties

 1. Heerlijk dit… misschien is deze tijd die komen gaat nog wel leuker als dat alles straks klaar is… ik wordt er blij van 🙂

 2. Enorm goed nieuws dit. Al eerder werd besproken hoe je in disney studio jezelf een hele dag kan vermaken. Hier dus het antwoord.. Buitenom de injectie voor studio is het ook fantastisch dat ze disney village gaan aanpakken. Zeker ter hoogte van ‘world of disney’ blijft het voor het gevoel een kale bouwplaats. Maar Disneyland Parijs staat weer in de picture!!

 3. Ik vind een paar dingen.

  Vooral fantastisch dat DLP eindelijk de aandacht krijgt die het verdient en WDS de uitbreiding die het nodig heeft. Jammer voor Stitch, Moteurs.., Cinemagique (al een tijd terug) maar het park en het ressort hebben een dergelijke update-boost nodig.

  Ik vind het wel jammer dat dit allen (zo goed als) kopieën zijn uit andere parken. Disney heeft een onuitputtelijke bron van inspiratie en creativiteit. Elk park uniek houden zorgt voor veel meer buzz en internationaal bezoek dan overal hetzelfde tegenkomen. Vorig jaar WDW gedaan. Epcot supergaaf! Maar ik had daar Ratatouille niet per dé hoeven zien (niet gemist). Mijn plezier in Parijs zal er niet minder om zijn, de drang een ander park te bezoeken wordt er misschien onbewust wel wat minder door (al staat WDS in 2019 weer op de planning..)

  Ik zou de bouwplannen herzien en zorgen dat er zal iets gloedjenieuws zou kunnen openen, naast downeycoaster featuring IRONsmith. Het duurt nogal wat jaar voor er wat nieuws open gaat, moet sneller kunnen 😉

  Ook de verdeling van investering vraag ik me af of alles inderdaad voor WAS zal zijn. Tussen Pirates-Indiana of Indiana-BTM zou een Moana waterride prima passen als toevoeging aan Adventureland. Of op de laatstgenoemde plek een Coco-attractie die prima in Frontierland past.

  Star Wars en Toy Story komen duidelijk in beide parken voor. Naast Star Tours was/ismet het theater en PizzaPlanet (en meer) nog best wat ruimte voor uitbreiding. Was Galaxy’s Edge geen goed idee daar (mits het zou passen)? Past goed in de futuristische vibe. En ik zou dan Pixar meer terug laten komen in WDS (Inside Out coaster of Incredibles, Up a la Soarin’, weetikveelwat nog meer). En ik vind zowel in DHS en NO de Muppets erg, érg leuk.

  Ik kan hier uren (!!) Over doorgaan. Al met al super enthousiast en hey wachten duurt nu al te lang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.