Disney Infinity stopt

Er komt een einde aan Disney Infinity, de toys-to-life game waar tot nu toe drie delen van zijn verschenen. Disney neemt een afschrijving van 147 miljoen dollar voor lief met deze stap, die 300 mensen hun baan kost. Er verschijnen tot en met juni nog drie figuurtjes uit de nieuwe Alice Through The Looking Glass film en een Finding Dory playset, daarna is het voorbij met nieuwe releases en updates.

Het stoppen van Infinity is onderdeel van het volledig opdoeken van Disney Interactive, de eigen games-afdeling. Opvallend, want Infinity was na jaren strugglen het eerste echte succes van de divisie. In een blogpost van Interactive is het stoppen kort toegelicht. In verkoopcijfers liet Infinity concurrenten Skylanders en Lego Dimensions achter zich.

Eerder dit jaar kwam er al een bericht dat er voorlopig geen 4e deel uit zou komen, maar Disney beloofde toen wel achter de game te blijven staan en het door middel van veel nieuwe playsets en downloadable add-ons door te laten groeien. Niet dus, blijkt nu.

De drie tot nu toe uitgebrachte games blijven voor zover bekend voorlopig gewoon te spelen, maar het is nog afwachten hoe lang Disney de Toy Box-servers nog laat draaien.

Het nieuws kwam dinsdagavond binnen vlak na het opnemen van D-Tales aflevering 10, onze eigen podcast. Aan het einde van deze episode nemen we het nieuws nog kort even door.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.