Zootopia themagebied in Shanghai opent op 20 december

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 24 oktober 2023.

Nieuws uit de parken

  • Disney heeft een openingsdatum bekendgemaakt van het op Zootopia gebaseerde themagebied in Shanghai Disneyland. Vanaf 20 decembers kunnen bezoekers het gebied en de attractie Zootopia: Hot Pursuit ontdekken.
  • Ook in Anaheim is er een openingsdatum onthuld. Op 30 januari 2024 opent in het Disneyland Resort namelijk het Pixar Place Hotel. Voorheen bekend als het Paradise Pier Hotel. Disney heeft ook foto’s gedeeld vanuit het hotel.
  • Vanaf 7 november is in het Magic Kingdom in Walt Disney World de nieuwe projectieshow Frozen Holiday Surprise te zien. Disney heeft meer details naar buiten gebracht. Olaf en 100 kleine sneeuwpopjes (Snowgies) zijn op het kasteel te zien. Anna, Elsa, Olaf and Kristoff zullen ook live on stage te zien zijn in nieuwe kerstoutfits.
  • Tijdens de kerstperiode organiseert Walt Disney World de Disney Jollywood Nights. Voor dit evenement in Disney’s Hollywood Studios, waar aparte tickets voor te koop zijn, hebben Mickey & Friends nieuwe outfits gekregen.
  • WKMG News 6 in Orlando heeft beelden van hoe de beer gevangen werd die vorige maand plotseling in het Magic Kingdom gespot werd. Hierdoor moest een deel van het park sluiten.

Bioscoop en Disney+

  • In december 2020, toen de wereld nog volop te maken had met corona lockdowns, organiseerde Disney een Investor Day waar heel veel aankondigingen gedaan werden. Maar veel van de titels zijn drie jaar later nog steeds niet verschenen. In het boek MCU: The Reign of Marvel Studios is onthuld dat Marvel Studios en Lucasfilm door Disney gedwongen werden projecten aan te kondigen die nog niet ver genoeg ontwikkeld waren om al naar buiten te brengen.
  • Aanstaande vrijdag kun je op Disney+ kijken naar LEGO Marvel Avengers: Code Red. Gisteren verscheen een trailer voor deze LEGO special.
  • Het eerste seizoen van Doctor Who met Ncuti Gatwa als The Doctor moet nog uitgezonden worden, maar de opnames van zijn tweede seizoen zijn inmiddels begonnen. Maar eerst gaan we David Tennant nog terugzien in de 60th Anniversary specials. Er is een behind-the-scenes video verschenen over de cliffhanger scène waarin zijn terugkeer onthuld werd.

Overig nieuws

  • Volgens Reuters is Disney dichtbij een deal om haar Indiase activiteiten, namelijk Disney+ Hotstar, te verkopen aan Reliance Industries. Dat is Disney’s grootste concurrent in het land.
  • Marvel’s Spider-Man 2 heeft een succesvolle lancering achter de rug. In de eerste 24 uur werd de game maar liefst 2,5 miljoen keer verkocht. Een record voor PlayStation Studios. Er zit wel een foutje in de game. In het appartement van Miles Morales hangt de vlag van Cuba terwijl hij en zijn moeder Puerto Ricaans zijn. De fout zal hersteld worden.
  • Funko heeft verschillende Funko Pop! figuren onthuld gebaseerd op de Marvel Studios serie Loki. Binnenkort zijn Victor Timely, Ravonna Renslayer (met Miss Minutes) en Sylvie verkrijgbaar. 

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.