Zip-a-Dee-Doei-Dah Splash Mountain!

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 3 juni 2022.

Nieuws uit de parken

  • Na twee jaar radiostilte over de update van Splash Mountain hebben we eindelijk weer wat gehoord over de toevoeging van The Princess and the Frog. In een podcast heeft actrice Anika Noni Rose, de stem van Tiana in de film, onthuld dat de ombouw van de attractie in 2024 open zou moeten gaan in de Amerikaanse parken. Wanneer de attractie sluit weten we nog niet, Disney heeft nog niets bevestigd. DisTwitteraar Scott Gustin weet te melden dat we wellicht volgende maand al meer van Disney horen, maar het kan ook tot de D23 Expo duren.
  • De constructie van TRON Lightcycle Run gaat langzamerhand de laatste fase in. Eerst zagen we de testen op de baan, nu zien we steeds meer thematisering op en rondom de baan verschijnen.
  • Er komt in 2023 een nieuw restaurant naar Disney Springs. Het gaat om Summer House on the Lake dat al locaties heeft in Chicago en North Bethesda. Ze serveren onder meer pizza’s, sandwiches en pasta’s.
  • Door een stroomstoring in het Walt Disney Studios Park waren gisteren voor korte tijd alle attracties in het park niet beschikbaar. Gelukkig was de downtime voor korte duur en konden gasten al vrij snel weer van de attracties gebruik maken.

Bioscoop en Disney+

  • Nog even wachten en dan kunnen we thuis naar Doctor Strange in the Multiverse of Madness kijken. De film zal op 22 juni beschikbaar zijn op Disney+.
  • Gisteren vond in Los Angeles een première evenement plaats van Ms. Marvel. De serie is vanaf 8 juni te zien.
  • De opnames van Percy Jackson and the Olympians zijn gestart. Ook zijn vijf nieuwe castleden die in de Disney+ serie gaan spelen bekendgemaakt. Het gaat om Virginia Kull, Glynn Turman, Jason Mantzoukas, Megan Mullally en Timm Sharp.
  • Op 1 juli kun je The Princess op Disney+ kijken. De eerste trailer en poster voor deze film van 20th Century Studios zijn gisteren online verschenen.

Overig nieuws

  • De populaire PlayStation game Spider-Man komt op 12 augustus naar de PC via Steam en de Epic Games Store. Het gaat om de Remastered versie van de game die voor de PlayStation 5 is ontwikkeld. Het omzetten naar de PC is gedaan door het Nederlandse bedrijf Nixxes.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.