X-Men ’97 vanaf 20 maart te zien op Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 16 februari 2024.

Nieuws uit de parken

 • Het Disneyland Hotel in Disneyland Paris heeft een nieuwe on-demand elektrische shuttle geïntroduceerd om gasten door het resort te vervoeren, bijvoorbeeld als ze in een ander Disney hotel willen dineren.
 • In een online video is te zien hoe een paar bezoekers van Disneyland Paris een roze rookbom afsteekt op Central Plaza. Dergelijke rookbommen worden vaak gebruikt bij het onthullen van het gender van een baby. Dit is uiteraard niet toegestaan.
 • Walt Disney World heeft nieuw concept art uitgebracht van het Affordable Housing initiatief, dat later dit jaar van start zal gaan.
 • In het Magic Kingdom is aardig wat werk verzet: het Prince Charming Regal Carrousel is flink opgeknapt. Er zijn nieuwe panels aangebracht waar scenes uit Cinderella op te zien zijn.
 • Over twee weken – op 28 februari – start het Flower & Garden Festival in EPCOT. Zo vlak voor het weekend is het misschien leuk om wat updates te delen van hoe het er daar nu uit ziet. Er zijn bijvoorbeeld prachtige beelden van Toy Story karakters verschenen.
 • Disney heeft een nieuwe video uitgebracht waarin details worden getoond die je aantreft in de nieuwe DVC cabins in Fort Wilderness. Zo zijn er bijvoorbeeld kunstwerken te zien die geïnspireerd zijn op de vintage posters van de nationale parken in Amerika.
 • Het komt regelmatig voor dat bekende sterren een bezoek brengen aan de Disney parken. Het laatste voorbeeld hiervan is Natalie Portman. Zij bracht met haar gezin een bezoek aan het Disneyland Resort. En als actrice in de Thor-films kon een bezoek aan Avengers Campus natuurlijk niet ontbreken.

Bioscoop en Disney+

 • Gisteren heeft Marvel de poster en trailer van X-Men ’97 online gezet. Tegelijkertijd is aangekondigd dat de animatieserie, die de Marvel Animation branding gebruikt, vanaf 20 maart te zien zal zijn op Disney+. Het is een vervolg op de X-Men serie uit de jaren ’90 met in dit nieuwe seizoen tien afleveringen.
 • Vorig seizoen speelde Meryl Streep mee in Only Murders in the Building en in het komende vierde seizoen zal zij opnieuw te zien zijn in de rol van Loretta Durkin.
 • Naast de X-Men ’97 trailer waar we het eerder over hadden in deze Daily Disney Roundup, heeft Disney ook trailers uitgebracht van de Koreaanse serie The Impossible Heir (vanaf 28 februari) en de Britse serie Renegade Nell (vanaf 29 maart).

Overig nieuws

 • America First Legal (AFL), een conservatieve non-profit organisatie, heeft een zaak aangespannen tegen de Walt Disney Company. Het bedrijf zou Title VII van de Civil Rights Act of 1964 hebben geschaad, wat inhoud dat Disney werknemers zou hebben geweigerd op basis van ras, kleur, religie, sekse en origine. Het gaat de AFL voornamelijk om de ‘inclusion standards’ die Disney recent deelde.
 • Sony heeft onthuld dat van de game Marvel’s Spider-Man 2 inmiddels meer dan tien miljoen exemplaren zijn verkocht. Eerder zei Sony al dat het de snelst verkopende game was toen er op de eerste dag 2,5 miljoen exemplaren verkocht werden.
 • Ondanks eerdere geruchten zal Indiana Jones and the Great Circle een game blijven exclusief voor Xbox. Dat heeft Phil Spencer gezegd. Hij is head executive bij Microsoft’s Xbox afdeling.
 • Disney en LEGO hebben een nieuwe set onthuld gebaseerd op Snow White and the Seven Dwarfs. Het gaat hier om het huisje van de zeven dwergen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.