World Celebration Gardens voor het eerst onderdeel van het 2024 EPCOT Flower & Garden Festival

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 21 februari 2024.

Nieuws uit de parken

 • Het is de eerste keer dat de World Celebration Gardens worden gebruikt voor een EPCOT festival, met Figment als middelpunt. De voorbereidingen voor het 2024 EPCOT Flower & Garden Festival zijn in volle gang, met nieuwe beelden zoals die van Encanto-personages op een nieuwe locatie bij World Showcase Plaza.
 • In het Magic Kingdom is Disney bezig met het opnieuw schilderen van de muurschilderingen van de Prince Charming Regal Carrousel. Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd met behulp van hoogwaardige zeilen die de gerenoveerde delen verbergen. Ondanks enkele rimpels in het zeil valt het werk nauwelijks op dankzij de hoge resolutie afbeeldingen erop.
 • De thema’s van het nieuwe Disney Wine & Dine Half Marathon Weekend, dat van 31 oktober tot en met 4 november plaatsvind, zijn bekend. Er worden dit jaar drie koks uit de Disney canon centraal gesteld: The Swedish Chef uit The Muppets (5K), Tiana uit Princess and the Frog (10K) en Remy uit Ratatouille (13,1 mijl). Chef Mickey staat centraal in de 19.3 mijl, ook bekend als de ‘two course challenge’.
De key art van het Wine & Dine Half Marathon Weekend. Foto: Disney
 • In de aanloop naar de opening van Tiana’s Bayou Adventure in het Magic Kingdom worden ritvoertuigen uitvoerig getest. Bij 10 voertuigen werd er gisteren door BlogMickey geconstateerd dat deze zonder water in de vaargoot stonden en dat onder andere het beeldhouwwerk op de voorkant van Broer Konijn is verdwenen.
 • Vanwege slecht weer in Zuid-Californië sloten Disneyland Park en Disney California Adventure gisteren eerder. De regio heeft de afgelopen weken ongewoon veel regen gehad. Disneyland Resort sloot ook eerder op 4 en 5 februari tijdens een noodtoestand.
 • Het EPCOT International Festival of the Arts 2024 is afgerond met een indrukwekkende line-up van Disney on Broadway concerten. Op 19 februari jl. vond het laatste optreden plaats met getalenteerde artiesten zoals Mandy Gonzalez, Michael James Scott, Bradley Gibson en Shoba Narayan. Bekijk hieronder de beelden van het laatste optreden:
 • Het Disneyland resort verkoopt tickets voor de Disneyland After Dark: Star Wars Nite met een nieuwe “meld mij” functie voor de wachtrij, waardoor bezoekers een melding krijgen wanneer ze de ticketwinkel kunnen betreden. Dit geldt vanaf vandaag voor Magic Key-houders, met beperkte beschikbaarheid.
 • Disney’s IWÁJÚ heeft merchandise gelanceerd voorafgaand aan de première, wat nu verkrijgbaar is bij Mickey’s of Hollywood in Disney’s Hollywood Studios en online.
 • In maart viert Walt Disney World de Women’s History Month 2024 met nieuwe gerechten en drankjes, geïnspireerd door vrouwelijke personages zoals Prinses Tiana en Moana. Bekijk hier de volledige lijst van lekkernijen.
 • DJ Khaled en zijn familie bezochten Cirque du Soleil’s Drawn to Life, een “distinctly Disney” show. Na de ervaring op het podium ontmoetten ze de cast en crew backstage.
 • Het Disneyland Resort heeft Sgt. 1st Class Nofziger van het Amerikaanse leger geëerd met een speciale ceremonie bij het Sleeping Beauty Castle. Het resort neemt al negen jaar deel aan het Army Training with Industry-programma en waardeert militaire dienst en ondersteunt veteranen.
Bron: Laughing Place

Bioscoop en Disney+

 • Disney en Sony hebben een belangrijke deal gesloten waarbij Sony Pictures Home Entertainment alle fysieke mediaproductie van Disney overneemt. Dit omvat de productie, replicatie en distributie van dvd’s en Blu-ray. De overstap komt voort uit efficiencyoverwegingen en interne problemen bij Disney. Dit kan resulteren in meer fysieke releases van Disney-titels in de toekomst, met als eerste The First Omen.
 • Rebecca Hall voegt zich bij de cast van de nieuwste film van James L. Brooks, getiteld Ella McCay. Het verhaal volgt een idealistische jonge politicus die familieproblemen en uitdagend werk combineert terwijl ze zich voorbereidt om de positie van haar mentor over te nemen als gouverneur. De film wordt geproduceerd door Brooks, Julie Ansell en Richard Sakai, onder het Gracie Films-label, en wordt uitgebracht door 20th Century.
 • Clark Backo, bekend van Letterkenny en The Changeling, voegt zich bij de cast van Venom 3, naast Tom Hardy. Juno Temple en Chiwetel Ejiofor spelen ook mee. Details over Backo’s rol blijven nog geheim.

Overig nieuws

 • De LEGO Store in Disney Village bestaat dit weekend tien jaar. De winkel viert dat het hele weekend met verschillende activiteiten, deelt DLP Report dinsdag.
 • Disney zal een videoverklaring onder ede afnemen van Glen Gilzean, CEO van het Central Florida Tourism Oversight District, voor ontdekking of andere doeleinden, inclusief proces op 9 april in Los Angeles. Dit komt na de rechtszaak van het district tegen Disney.
 • Na 23 jaar sluit de Disney Movie Club haar deuren. De leden ontvingen gisteren per e-mail het nieuws. Tot 20 mei 2024 zijn er speciale aanbiedingen voor de leden.
 • De stad Anaheim organiseert op 26 februari aanstaande een openbare workshop over DisneylandForward. Bewoners kunnen het project leren kennen, opmerkingen maken en de geplande ontwikkelingen bespreken.
 • Disney, Warner en Fox bundelen de krachten voor een nieuw platform dat sportstreamingrechten samenbrengt. Concurrent Fubo daagt hen nu voor de rechter wegens vermeende antitrustpraktijken, waarbij het gedwongen wordt prijzige niet-sportkanalen mee te nemen om sportrechten te verkrijgen, wat concurrentie zou onderdrukken. Fubo eist een verbod op de joint venture. Het beschuldigt de reuzen ervan miljarden extra winst te maken en hogere kosten door te rekenen aan klanten.
 • Walt Disney Imagineering heeft een video vrijgegeven waarin het proces achter de Duke Weaselton Audio-Animatronic wordt getoond, die verscheen tijdens de opening van Shanghai Disneyland’s Zootopia-gebied. Duke vertegenwoordigt de nieuwe robottechnologie van Disney Research en Imagineering, met dynamische bewegingen en expressieve gezichten. Deze onverwachte toevoeging bij de opening verraste Disney-fans wereldwijd.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.