Will Smith terug als de Genie in Aladdin 2

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 27 januari 2023.

Nieuws uit de parken

 • Op Avengers Campus in Parijs zijn de deuren van Stark Factory opnieuw vervangen. Deze keer is er gekozen voor plastic in plaats van glas, wellicht in de hoop dat deze deuren langer kunnen overleven na eerdere schade aan de glazen exemplaren.
 • Nu Splash Mountain officieel gesloten is in Walt Disney World heeft Disney de laatste sporen van de attractie ook verwijderd. Zo is de pagina verwijderd van de site en is het label ook niet meer zichtbaar op de digitale parkmap.
 • Tijdens orkaan Ian heeft Disney de zeilen bij de ingangspoort van EPCOT verwijderd. Ze lijken deze mogelijkheid nu aan te grijpen om het vernieuwde logo-ontwerp van het park, die al een tijdje op andere plekken in het park te zien is, ook boven de poort te plaatsen.
 • Dit zien we niet vaak: prijsverlagingen. Toch is dat aan de hand in Galaxy’s Edge in Disneyland. De Custom Lightsaber experience in Savi’s Workshop is nu 219 dollar (dat was 249 dollar) en de Droid Depot build-a-droid experience is nu 119 dollar (dat was 99 dollar). Dit geldt overigens (vooralsnog) niet voor Walt Disney World.
 • Ook in de hotels van Disney wordt aandacht besteed aan de honderdste verjaardag van The Walt Disney Company. In de lobby van het Disneyland Hotel in Anaheim is nu een foto-display geplaatst met verwijzingen naar Winkler Pictures en de Alice cartoons.
 • Eerder was al zichtbaar dat het water uit Pacific Wharf, het naar San Francisco-gethematiseerde landje in Disney California Adventure, was weggepompt. Inmiddels zijn de eerste machines en stellingen in de droge gracht geplaatst om het gebied om te bouwen naar Big Hero 6’s San Fransokyo.
 • Disney heeft op TikTok beelden gedeeld van Wondrous Journeys. Deze avondshow is vanaf vandaag te zien in het Disneyland Park ter gelegenheid van 100 Years of Wonder, maar gisteravond was er al een preview van de show in het park. De reviews zijn over het algemeen zeer positief, dit komt mede door de spectaculaire effecten die in de show zitten. De volledige show is hier te zien!
@disneyparks

Disney Artists and Filmmakers are getting a #SneakPeek at the new #Disney100 nighttime spectacular Wondrous Journeys 🏰🎇 #Disneyland #DisneyParks #Disney #Fireworks #CastleShow #Castle #Anaheim #DisneyCastLife

♬ original sound – Disney Parks
 • Disneyland krijgt niet één, maar twee nieuwe shows voor de festiviteiten van de honderdste verjaardag. Ook World of Color One debuteerde gisteravond als preview in Disney California Adventure. Deze show is hier te zien.
 • Tenslotte vond gisteren na een week van previews de Dedication Ceremony van Mickey & Minnie’s Runaway Railway in Disneyland plaats. Ken Potrock, de president van het resort, knipte met een gigantische schaar een filmstrip door. Vandaag is de attractie voor het eerst door alle gasten te bezoeken. De Los Angeles Times schreef een lovende recensie over de attractie.

Bioscoop en Disney+

 • Een van de eerste films die Will Smith gaat opnemen na het Oscars incident van vorig jaar is volgens bronnen Aladdin 2. Het script zal gebaseerd zijn op de vertellingen van Duizend-en-een-nacht. Het is dus geen remake van de direct-to-video sequel The Return of Jafar.
 • De meest gestreamde film in 2022 was met grote voorsprong Encanto. In de top 5 vinden we namens Disney ook nog Turning Red en Moana.
 • Disney+ is een nieuwe reclamecampagne gestart waarin verschillende generaties centraal staan. In een van de spotjes zien we een jongen genieten van Return of the Jedi in de bioscoop en jaren later met zijn gezin op de bank kijkend naar The Mandalorian. Naast dit spotje zijn er nog twee. Die vind je hier en hier.
 • Drie populaire animatieseries voor volwassenen krijgen ieder sowieso nog twee extra seizoenen. Het gaat om The Simpsons, Family Guy en Bob’s Burgers. Dat heeft FOX Entertainment bekendgemaakt.
 • Een klein rondje castingnieuws: Ayo Edebiri (bekend van The Bear) zal te zien zijn in de Marvel film Thunderbolts. De Disney+ serie Percy Jackson and the Olympians heeft twee acteurs gevonden voor de rollen van Zeus en Poseidon. Het gaat om respectievelijk Lance Reddick en Toby Stephens.

Overig nieuws

 • Er komt mogelijk een reorganisatie aan van The Walt Disney Company. Er wordt daarbij ook gespeculeerd over ontslagen. Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers op 8 februari wordt mogelijk meer bekend.
 • LEGO gaat verder met de populaire Helmet serie van Star Wars. Dit jaar bestaat Return of the Jedi 40 jaar en in die film was prinses Leia te zien in bounty hunter vermomming. De helm die ze daar draagt wordt nu dus toegevoegd aan de collectie.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.