Werkzaamheden bij het Studios Park in volle gang

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 14 juni 2022.

Nieuws uit de parken

 • Disneyland Paris Works vloog gisteravond over ons resort om de status van WDS2, de grote uitbreiding van het Studios Park, te bekijken. De werkzaamheden bij Frozen gaan nog steeds in volle vaart door én het lijkt erop dat men binnenkort aan het meer kan gaan beginnen! Kijk voor alle beelden even op het Twitter-account.
 • Het reserveringssysteem voor AP-houders van Disneyland Parijs lijkt een uitbreiding te krijgen. Het is vanaf nu mogelijk om, als er voor een bepaalde dag geen reservering kan worden gemaakt, op een wachtlijst te worden geplaatst.
 • In Disneyland Parijs is een nieuw PhotoPass Magic Shot geïntroduceerd. Hiermee verschijnt er een regenboog op de foto. Deze blijft nog de hele maand juni (Pride Month) beschikbaar.
 • Touringplans, bekend om hun uitgebreide analyses van wachttijden in de verschillende parken in Orlando, heeft laatst een uitgebreide update geplaatst over de hoeveelheid tijd die je gemiddeld kunt besparen met het gebruik van Genie+ in de parken, zowel per park als per attractie.
 • De originele versie van Space Mountain keert volgende maand terug. Nee, niet in Parijs maar in Anaheim. De afgelopen tijd konden gasten daar ook genieten van Hyperspace Mountain, maar vanaf 5 juli zal het weer de normale versie zijn.
 • Disney heeft de data en prijzen bekend gemaakt van de Oogie Boogie Bash. In september en oktober kunnen gasten dit evenement in Disney California Adventure bezoeken. Prijzen liggen tussen de 129 en 179 dollar.

Bioscoop en Disney+

 • De bioscooprelease van Pixar’s laatste film Lightyear is in Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Maleisië en een aantal andere landen verboden. De reden is dat een van de vrouwelijke personages een relatie heeft met een andere vrouw. De twee kussen elkaar ook. De scène met de kus was in eerste instantie uit de film geknipt maar is sinds de ”Don’t say gay” ophef weer teruggeplaatst.
 • Voor veel landen (waaronder België maar nog niet in Nederland) is de kaartverkoop van Thor: Love and Thunder begonnen. Voor deze gelegenheid zijn er nieuwe posters online gezet. Naast de ScreenX poster hieronder, zijn er ook posters van IMAX, Dolby en RealD 3D. En tevens een aantal character posters.
 • Star Wars fans in Canada kunnen binnenkort Obi-Wan Kenobi op het bioscoopscherm gaan bekijken. Dit blijkt uit de site van Cineplex, een Canadese bioscoopketen. De serie zal inclusief een Q&A te zien zijn op 22 juni, de dag van de finale aflevering. Het is niet bekend of andere landen iets vergelijkbaars gaan doen.
 • National Geographic heeft een nieuwe trailer online gezet van America The Beautiful. Alle zes afleveringen van deze documentaireserie staat vanaf 4 juli op Disney+.
 • Op 8 juli verschijnt de special The Wonderful Summer of Mickey Mouse op Disney+. Bekijk hieronder de trailer.

Overig nieuws

 • De acteur Billy Kametz is overleden. In het laatste jaar van Aladdin A Musical Spectacular in Disney California Adventure speelde hij de rol van Aladdin. Hij leed aan darmkanker en is maar 35 jaar oud geworden.
 • Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Hercules te zien was in de bioscoop. Om dit jubileum te vieren is er bij shopDisney nieuwe merchandise (pins en een collectible key) te koop.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.