Weer meer beweging in Discoveryland

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 8 april 2022.

Nieuws uit de parken

 • 15 mei is de dag dat D23 Gold Members Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind voor het eerst mogen proberen. Tickets voor de preview kosten $35 (+$5 administratiekosten) en de kaartverkoop is inmiddels gestart.
 • In 2023 is het de 30e verjaardag van RunDisney. De jubileum-editie van het marathon weekend in Walt Disney World is daarom geheel in ’90’s-thema gehuld.
 • Salon Nouveau, onderdeel van Club 33 en dus de meest exclusieve lounge van Disneyland, heropent binnenkort haar deuren.
 • De reeks aan merchandise voor de 30e verjaardag van Disneyland Parijs groeit. Nu zijn er een sleutel, een exclusief T-shirt en pins aangekondigd.
 • Na onderhoud is de globe aan de ingang van Discoveryland weer teruggekeerd. Net als bij de terugkeer van Orbitron draait ook dit gezichtsbepalende onderdeel van het parkdeel weer!

Bioscoop en Disney+

 • De Britse actrice Talisa Garcia is gecast in de Willow serie. Dit is de eerste keer dan een openlijk trans acteur gecast is in een Lucasfilm productie. Garcia speelt waarschijnlijk een koningin die tevens de moeder is van Tony Revolori’s personage. Op Instagram vertelt de actrice wat dit voor haar betekent.
 • Er zijn meer panels aangekondigd voor Star Wars Celebration dat eind mei plaatsvindt in Anaheim. Jon Favreau en Dave Filoni zullen in een panel genaamd Mando+ meer vertellen over The Mandalorian. Ook de animatieserie The Bad Batch krijgt een eigen panel.
 • De ticketverkoop van Doctor Strange in the Multiverse of Madness gaat hard in Amerika. Het ticketverkoopbedrijf Fandango heeft laten weten dat het in de eerste 24 uur meer tickets heeft verkocht dan voor welke andere film dan ook in 2022.
 • Via sociale media heeft Disney+ Nederland een overzicht geplaatst van de titels die deze maand toegevoegd worden.

Overig nieuws

 • Het duurt nog even voordat we er gebruik van kunnen maken, maar de komst van een treinverbinding tussen MCO, de luchthaven van Orlando, en Disney Springs is weer een stapje dichterbij gekomen.
 • Disney heeft Kristina Schake benoemd tot Executive Vice President, Global Communications. Ze is verantwoordelijk voor de wereldwijde communicatiestrategie en de belangrijkste woordvoerder. Eerder werkte ze voor Joe Biden en Hillary Clinton.
 • De financiële resultaten van het tweede kwartaal van the Walt Disney Company zullen op 11 mei worden besproken in een webcast.
 • Tijdens een veiling is het eerste stripboek waarin Captain America verscheen verkocht voor 3,1 miljoen dollar. Daarmee wordt het record niet verbroken. Dat is nog steeds het eerste stripboek waarin Spider-Man verscheen. In 2014 werd die geveild voor 3,6 miljoen dollar.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.