Weekly Disney Summer Roundup: Andor en feestdagen komen er aan!

In de zomerperiode brengt het team van de Daily Disney Roundup elke vrijdag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines van de week, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van de week van 1 t/m 5 augustus 2022.

Nieuws uit de parken

 • In 2023 zullen er weer Dapper Days worden gevierd over de hele wereld. Op 15 en 16 april is de Dapper Dan Expo in het Disneyland Hotel in Anaheim, op 16 april is het ook buiten in Disneyland. Op 13 mei is Disneyland Parijs aan de beurt. De datum voor Walt Disney World wordt later bekend gemaakt.
 • Voor het 100-jarig bestaan van The Walt Disney Company krijgen Cast Members een nieuwe name tag met onder hun naam hun favoriete Disney karakter.
 • Nieuwe voordelen voor gasten die on side verblijven in Disneyland Parijs: vanaf nu kan je tot een jaar voor verblijf je restaurants al reserveren via de Disneyland Parijs-app.
 • In het backstage gebied van Disneyland Parijs zal een nieuw bord worden neergezet. Waar dat precies zal zijn is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat het achter het theater van Mickey and the Magician zal zijn.

Bioscoop en Disney+

 • Afgelopen maandag werd de nieuwe trailer van Andor gelanceerd tijdens Good Morning America. Hoofdrolspeler Diego Luna was ook te gast om onder andere te vertellen dat de Star Wars serie drie weken later te zien zal zijn, namelijk op 21 september in plaats van 31 augustus. Er zijn dan wel meteen drie afleveringen beschikbaar.
 • Acteur Cameron Monaghan speelt Cal Kestis in de Star Wars game Jedi: Fallen Order (en het vervolg Jedi: Survivor dat volgend jaar verschijnt). Nadat elementen uit de game zoals het Fortress Inquisitorius al verschenen zijn in live action lijkt het een kwestie van tijd totdat Cal zelf ook te zien is in een serie of film. Monaghan wakkert die geruchten nu zelf aan.
 • Met Obi-Wan Kenobi en Ms. Marvel verschenen voor het eerst afleveringen van live action series van Marvel en Star Wars op dezelfde dag. Het leek erop dat dit ook deels zou gaan gelden voor Andor en She-Hulk: Attorney at Law. Maar die laatste is een dag uitgesteld en zal nu vanaf 18 augustus de donderdag als vaste releasedag hebben.
 • Vorige week was het een groot feest bij Marvel Studios vanwege de vele aankondigingen op SDCC, maar de feestvreugde is tot bedaren gebracht. Een groot artikel in Vulture laat zijn licht schijnen op de VFX en CGI-makers bij Marvel en andere grote studio’s in Hollywood. De producenten van She-Hulk: Attorney at Law hebben gereageerd.
 • Ondanks de kritiek blijft Marvel maar content de lucht in schieten. Oscar Isaac en showrunner Mohamed Diab lieten in onderstaande TikTok op mysterieuze wijze weten dat een tweede seizoen van Moon Knight er misschien wel in zit. Acteur Patton Oswalt liet weten dat er gewerkt wordt aan een Eternals sequel met opnieuw Chloé Zhao in de regisseursstoel.
 • Ook over de langverwachte The Haunted Mansion is het eerste castingnieuws bekend, zo lijkt het. Jared Leto (Morbius) is volgens meerdere bronnen gecast als de Hatbox Ghost. Voor Madame Leota is ook een grote Halloween-naam in beeld: Jamie Lee Curtis.
 • Zeer binnenkort op Disney+ (logischerwijs op Disney+ Day, donderdag 8 september): de nieuwe Pixar-serie Cars on the Road. De trailer is nu ook beschikbaar.

Disney Cruise Line

 • Afgelopen zondag deed de Disney Magic tijdens de cruise langs verschillende Scandinavische oorden ook Nederland aan. In IJmuiden lag de boot de hele middag en verschillende Donalteurs zijn er een kijkje gaan nemen.

Overig nieuws

 • Er wordt langzaam steeds meer bekend over de D23 Expo van dit jaar. Zo maakte Marvel haar slate voor de Expo bekend en komen de televisiestudio’s (onder meer ABC en Hulu) met verschillende foto-opties, waaronder een speciaal portret in de stijl van Only Murders in the Building.
 • Niet echt nieuws uit de parken, dus daarom hier: op het internet gaat de onderstaande interessante concept art rond voor een eventueel Disney park in Dubai. We zien onder meer een groot kasteel met Agrabah-invloeden, een Astro Orbiter in de vorm van een Death Star en een soort Pixar-land.
disney dubai
Concept art van een eventueel Disneyland Dubai (Bron: WDWNT)
Merchandise Roundup
 • De Merchandise Roundup start deze week met LEGO, die bekend maakt een speciale adventskalender voor Guardians of the Galaxy (waarschijnlijk vanwege de Holiday Special van de Guardians die in december op Disney+ verschijnt) en Star Wars op de markt te gaan brengen.
Adventskalender van Guardians of the Galaxy (Bron: LEGO)
 • Ook een hoop nieuwe pins in Walt Disney World, met onder meer limited Hocus Pocus, Star Wars en It’s A Small World-exemplaren.
 • In Tokyo maken ze ons op dit moment jaloers met nieuwe merchandise van Chandu.
 • Dit is er waarschijnlijk wel eentje die veel Disney fans op hun verlanglijstje gaan zetten: het nieuwe book van Bob Iger, ex-CEO van de Company, gaat er echt komen!

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot volgende week voor een nieuwe Weekly Disney Summer Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.