Weekly Disney Summer Roundup: Disney+ binnenkort ook met advertenties

In de zomerperiode brengt het team van de Daily Disney Roundup elke vrijdag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines van de week, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van de week van 8 t/m 12 augustus 2022.

Nieuws uit de parken

 • Er is afgelopen week weer een earnings call geweest, nu over het derde kwartaal van 2022. Het belangrijkste nieuws van CEO Bob Chapek op parkengebied: Voorlopig blijft het reserveringssysteem voor de parken wel even. Chapek zei daar zelf over: “Zoals je weet, draait alles wat we doen in onze parken om het verbeteren van de gastervaring. En dat heeft deels te maken met het beperken van de capaciteit, maar ook met het personaliseren van die ervaringen.”
 • Langzamerhand begint ook de omgeving rond TRON: Lightcycle Run vorm te krijgen. Bijvoorbeeld het looppad van Tomorrowland naar het Storybook Circus wordt op dit moment aangelegd. Ook bij Journey of Water gaat het nu hard: ook daar worden looppaden toegevoegd.
 • Soarin’ in EPCOT zal gaan testen met de Single Riders rij, iets dat inmiddels al bijna 15 jaar is verdwenen bij de attractie.
 • In Walt Disney World zijn de voorbereidingen op het Halloween seizoen in volle gang: op elke straathoek worden pompoenen in stijl toegevoegd aan het straatbeeld. Aan de Not-So-Scary Halloween Party zijn dit jaar twee ingrediënten toegevoegd: Max Goof zal op de parade cosplayen als Powerline en in het Cosmic Ray’s Starlight Café zullen zombies en cheerleaders te zien zijn in de ZOM-BEATZ BASH!
 • Niet alles is vrolijk in Orlando: veel gasten klagen over de MagicBand+, die niet op tijd aankomt voor de vakantie.
 • In Disneyland is men begonnen aan een opknapbeurt voor de Matterhorn Bobsleds. Inmiddels is de attractie rondom “ingepakt” door bouwhekken. Hoe lang het gaat duren is nog niet bekend.
 • Om de release van I Am Groot te vieren is in Avengers Campus in Anaheim een Magic Shot met Baby Groot toegevoegd.
 • In ”ons” Avengers Campus in Parijs is vanaf vandaag Mighty Thor oftewel Jane Foster uit Thor: Love and Thunder tijdelijk te zien.
 • Sommige mensen blijven raar: blijkbaar vond deze gast het normaal om zich zo te gedragen bij een fontein in Tokyo DisneySea.

Bioscoop en Disney+

 • Vorige week verscheen de film Prey op Disney+. 20th Century Studios heeft laten weten dat de film de meest succesvolle première ooit op Hulu had. Ook bij ons op Disney+ en op Star+ in Latijns Amerika was het de best bekeken film. Dit alles gebaseerd op het aantal gestreamde uren in de eerste drie dagen.
 • Binnenkort komt National Geographic met de vijfdelige serie America’s National Parks en niemand minder dan de First Lady Jill Biden zal daarin als special guest te zien zijn.
 • Ook Nederlandse fans van Spider-Man kunnen binnenkort naar de bioscoop voor The More Fun Stuff Version van Spider-Man: No Way Home. Universal Pictures (die alle Sony films in Nederland uitbrengt) heeft bekendgemaakt dat de langere versie van de film vanaf 8 september te zien is.
 • Giancarlo Esposito heeft gezegd dat hij een gesprek heeft gehad met Marvel. Hij zegt zelf dat hij graag Professor X zou spelen. Esposito is binnen de Disney familie vooral bekend als Moff Gideon in The Mandalorian.
 • Marvel casting nieuws dat we al wel kunnen bevestigen gaat om de serie Ironheart. Zoe Terakes (transgender en non-binair) is namelijk gecast. Details over hun rol zijn nog geheim. Terakes reageerde zelf ook al op het nieuws.
 • Een interessante blik op het maken van de bijzondere zwart-wit sequence in Thor: Love and Thunder, uitgelegd door Jake Morrison, visual supervisor bij Marvel Studios.
 • In een interview heeft Oscar Isaac gezegd dat hij geïnteresseerd zou zijn in een terugkeer als Poe Dameron in Star Wars. Het hangt voor hem wel af van het verhaal en de regisseur.
 • Lightyear en de serie Baymax! zullen niet te zien zijn op Disney+ in het Midden-Oosten. De reden is dat er LGBTQ+ karakters zijn en dat deze titels voor een jong publiek bedoeld zijn. Titels met LGBTQ+ karakters voor een iets ouder publiek (zoals Doctor Strange in the Multiverse of Madness) zullen wel te streamen zijn.

Overig nieuws

 • De laatste tijd hebben er wat losse aankondigingen plaatsgevonden, maar nu is het volledige programma van D23 Expo 2022 bekendgemaakt. Het vliegtuig van Walt Disney wordt overigens klaargemaakt om naar de Expo te vertrekken.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot volgende week voor een nieuwe Weekly Disney Summer Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.