Weekly Disney Summer Roundup: She-Hulk gearriveerd op Disney+ en Magic Key prijzen omhoog

In de zomerperiode brengt het team van de Daily Disney Roundup elke vrijdag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines van de week, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van de week van 15 t/m 19 augustus 2022.

Nieuws uit de parken

 • Disneyland heeft de prijzen van de Magic Key jaarpassen verhoogd. De Dream Key bestaat niet meer en is vervangen voor de Inspire Key. De prijzen liggen tussen de 399 dollar en 1599 dollar.
 • De avondshow Disney Enchantment krijgt een update. Tijdens een test zijn archiefbeelden van Walt en Roy Disney gespot. De update moet een betere manier zijn om het vijftigjarig bestaan van Walt Disney World te vieren.
 • Hoewel sommige gasten kritisch zijn op de nieuwe avondshows van Walt Disney World sinds vorig jaar, zijn andere gasten best enthousiast. Touringplans duikt in de cijfers.
 • Disney heeft aangekondigd dat van 22 tot en met 29 januari alle lijnen van de Disney Skyliner in onderhoud gaan. Er zullen bussen rijden tussen alle resorts en parken.
 • Een feel good bericht uit Walt Disney World: Een doof meisje zei gedag tegen Donald Duck in gebarentaal. En Donald antwoordde terug in gebarentaal. De moeder van het meisje deelde de beelden op Instagram.
 • Jill Biden zou eigenlijk vandaag een bezoek brengen aan Walt Disney World. De First Lady zou een openingsspeech geven tijdens Disney’s Veterans Institute Summit, een evenement ter ondersteuning van veteranen. Eerder deze week bleek ze echter positief te testen op COVID-19.
 • Binnenkort komen in EPCOT drie rondleidingen ‘achter de schermen’ terug, één bij Living with the Land en twee bij the Seas with Nemo and Friends.
 • De opening van Avengers Campus in Parijs ligt alweer een paar weken achter ons. Brie Larson plaatste deze week onderstaande video op haar YouTube kanaal. De Captain Marvel actrice is erg enthousiast! Ook Iman Vellani (Ms. Marvel) komt voorbij in de video.

Bioscoop en Disney+

 • De verwachting is dat She-Hulk: Attorney at Law veel cameos zal bevatten. Maar van bepaalde personages weten we al dat we deze sowieso niet te zien gaan krijgen. De makers waren vooral teleurgesteld dat ze Spider-Man en personages gelinkt aan hem niet mochten gebruiken.
 • In de Verenigde Staten keert op 26 augustus Rogue One: A Star Wars Story terug in de bioscoop. Het gaat om IMAX theaters. Ook zal er een preview te zien van Andor, de Disney+ serie over Cassian Andor die we voor het eerst in de film uit 2016 zagen. Er is nog niets bekend over een eventuele re-release in Nederland of België.
 • Disney+ heeft de eerste foto’s gedeeld van Rosaline, een komische hervertelling van Romeo and Juliet vanuit het standpunt van Romeo’s ex. De film is vanaf 14 oktober te streamen.
 • Wie Avatar op Disney+ wil kijken moet even geduld hebben. De film is namelijk wereldwijd verdwenen van de streamingdienst. Disney heeft dit gedaan omdat ze de film volgende maand opnieuw uitbrengen in de bioscoop ter voorbereiding op het vervolg: Avatar: The Way of Water. Die verschijnt in december.
 • Het regisseursduo Bert & Bertie, bekend van hun werk aan Hawkeye en Taika Waititi’s Our Flag Means Death, is gevraagd de regie van de nieuwe film over Big Thunder Mountain op zich te nemen. De film zal de tweede worden in een reeks films over klassieke Disney attracties. De eerste, Haunted Mansion, staat voor 2024 op de kalender.
 • Gisteren stond Disney stil bij de verjaardag van Percy Jackson en deelde de eerste foto van de drie hoofdpersonages van Percy Jackson and the Olympians. Die serie is nu in productie. En ook bijzonder: het Empire State Building kleurde voor deze gelegenheid blauw.
 • In het aankomende 34ste seizoen van The Simpsons heeft Simu Liu (Shang-Chi in de MCU) een gastrol. Hij speelt Lisa’s toekomstige perfecte vriendje.
 • De Hollywood Critics Association heeft voor de tweede keer de HCA TV Awards uitgereikt en Disney viel o.a. met Dopesick, The Beatles: Get Back en Only Murders in the Building verschillende keren in de prijzen. Chip ‘N Dale: Rescue Rangers won de award voor Best Streaming Movie.

Disney Cruise Line

 • De Disney Cruise Line is één van de weinige organisaties binnen de Company die nog druk bezig is met het terugdraaien van COVID-restricties. Voor kinderen onder de twaalf jaar is het vanaf begin september niet meer noodzakelijk om volledige gevaccineerd te zijn. Boven de 12 geldt de regel overigens nog wel.

Merchandise Roundup

 • De Merchandise Roundup van deze week: Disney’s Colorado Springs Resort in Walt Disney World viert zijn 25ste verjaardag met een speciale limited edition pin.
 • Na het 50-jarig bestaan van WDW vieren we binnenkort ook het 40-jarig bestaan van EPCOT. Nieuwe merchandise is daarvan nog niet officieel aangekondigd, maar een eerste blik krijgen we wel.
 • In het blokje Funko hebben we een flinke lijst nieuwe Funko’s ter ere van D23 Expo (via Kevin), maar ook een speciale Mickey en José uit de Enchanted Tiki Room in Walt Disney World.
De Funko’s ter ere van D23 Expo en waar je ze in Nederland kunt krijgen

Overig nieuws

 • Tijdens D23 Expo zal opnieuw de Disney Legends Awards Ceremony plaatsvinden. Deze ceremonie zal ook voor de thuisblijvers te volgen zijn via een livestream.
 • Een ander panel dat te volgen zal zijn via een livestream is het Disney & Marvel Games Showcase panel. Daarin kunnen we onthullingen en aankondigingen verwachten van verschillende games.
 • Gedoe bij de aandeelhouders: Daniel Loeb, die een miljard dollar aan aandelen bezit, wil graag een spin-off bedrijf van ESPN maken en Hulu en Disney+ sneller dan in 2024 – wanneer NBCUniversal de resterende rechten verliest – samenvoegen.
 • Ook deze Roundup weer verdrietig nieuws: Kal David is deze week op 79-jarige leeftijd overleden. De gitarist en Disney Legend is sinds de opening in 1994 de stem van Sonny Eclipse, de audio animatronic die je kunt vinden in het Cosmic Ray’s Starlight Cafe in Magic Kingdom.
 • EA en Marvel hebben een samenwerking aangekondigd voor FIFA 23. In de game zal er een FIFA Ultimate Team zijn, geïnspireerd op de Marvel helden.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot volgende week voor een nieuwe Weekly Disney Summer Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.