Weekly Disney Summer Roundup: Marvel tijdens Comic-Con

In de zomerperiode brengt het team van de Daily Disney Roundup elke vrijdag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines van de week, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van de week van 25 t/m 29 juli.

Nieuws uit de parken

 • D23 heeft het Disney Parks programma voor D23 Expo bekend gemaakt. In het Wonderful World of Dreams pavilion krijgen bezoekers “een blik achter de schermen bij Tiana’s Bayou Adventure, de transformatie van EPCOT, nieuwe Frozen-gethematiseerde ervaringen, Disney Cruise Line, live entertainment en meer”.
 • Er zijn ook verschillende presentaties waarvan A Boundless Future: Disney Parks Experiences and Products op zondag 11 september wellicht het meest interessant zal zijn. Hierin zal Josh D’Amaro meer vertellen over de verschillende projecten die in ontwikkeling zijn verspreid over de wereld.
 • Veel Disneyland-fans zullen teleurgesteld zijn, maar het recente werk aan de parkeerplaats achter Downtown Disney is, ondanks sterke geruchten, geen start van de DisneylandForward uitbreiding die is aangekondigd.
 • In Walt Disney World wordt hard gewerkt aan een nieuwe bewegwijzering langs de Buena Vista Drive. Deze vervangt het bord van de Hollywood Tower of Terror, die recent werd weggehaald.
 • In het Magic Kingdom wordt gewerkt aan een terugkeer van de WDW Railroad. De eerste Cast Members worden daar al getraind.
 • Het Zootopia gebied in Shanghai Disneyland gaat flink verticaal. Verschillende delen van de skyline beginnen al vorm te krijgen.
 • Tokyo DisneySea heeft hun nieuwe avondshow Believe! Sea of Dreams aangekondigd. De show is vanaf 11 november te zien.

Bioscoop en Disney+

Disney op SDCC 2022
 • Afgelopen zaterdag was de grote Marvel presentatie tijdens San Diego Comic-Con. Kevin Feige maakte daar veel bekend. De films van Phase 1 tot en met 3 staan bekend als The Infinity Saga. De films en series vanaf Phase 4 zijn omgedoopt tot The Multiverse Saga.
 • Black Panther: Wakanda Forever verschijnt in november in de bioscoop en zal de laatste titel zijn van Phase 4. Van deze film verscheen een emotionele teaser trailer:
 • Ant-Man And the Wasp: Quantumania zal de eerste film van Phase 5 zijn. Twee films die we vervolgens in 2024 gaan zien zijn Captain America: New World Order met Sam Wilson als Cap en Thunderbolts. In die laatste film staan villains centraal. Dit zal Phase 5 afsluiten.
 • Phase 6 start met Fantastic Four. Er zijn ook nieuwe films aangekondigd en niet de minste. In mei 2025 verschijnt Avengers: The Kang Dynasty en vervolgens in november 2025 verschijnt Avengers: Secret Wars. The Kang Dynasty zal geregisseerd worden door Shang-Chi regisseur Destin Daniel Cretton. Het lijkt erop dat Secret Wars een andere regisseur gaat krijgen.
 • Tijdens de presentatie was er ook ruimte voor de Disney+ series. Zo verscheen er een nieuwe trailer van She-Hulk: Attorney at Law. Bekijk ook deze featurette met nog meer extra beelden. De serie over heks Agatha kreeg een nieuwe titel: Agatha: Coven of Chaos. In 2024 kunnen we naar Daredevil: Born Again kijken. Een serie met, ongebruikelijk voor Disney+, maar liefst 18 afleveringen.
 • Een dag eerder was er een presentatie van de verschillende animatieprojecten van Marvel. What… If? seizoen 2 en X-Men ’97 verschijnen volgend jaar op Disney+. In 2024 verschijnt Spider-Man: Freshman Year. Een tweede seizoen (Spider-Man: Sophomore Year) werd nu al aangekondigd. Er was ook een trailer van I Am Groot, de verzameling shorts die op 10 augustus te streamen is.
 • Tijdens Comic-Con lag de focus voor Disney vooral op Marvel. Toch was er ook Star Wars nieuws. De hoofdrolspeler van The Acolyte is bekendgemaakt en dat is Amandla Stenberg (bekend van The Hunger Games en The Hate U Give).
 • We hebben ook een hoop dingen niet gehoord op SDCC, bijvoorbeeld de cast van de Fantastic Four en een eventuele terugkeer van Eternals. Volgens Marvel-baas Kevin Feige komen die aankondigingen op D23, later dit jaar. Daar voegt de grote baas aan toe dat F4 geen origin story zal zijn.
Filmnieuws
 • Op 5 augustus verschijnt er weer een nieuwe LEGO Star Wars special. Naast de Holiday Special en de Halloween special Terrifying Tales is een nieuwe editie nu rond de zomervakantie gemaakt. De eerste officiële clip van LEGO Star Wars: Summer Vacation is hieronder te zien.
Serienieuws
 • Er wordt gewerkt aan een Eragon live action serie voor Disney+. De serie zal gebaseerd zijn op de boekenserie The Inheritance Cycle geschreven door Christopher Paolini. Eragon is daarvan het eerste deel.
 • In de Disney+ serie The Santa Clauses zal acteur David Krumholtz terugkeren als Bernard de Elf. Hij speelde die rol ook in de films The Santa Clause en The Santa Clause 2 maar ontbrak in The Santa Clause 3: The Escape Clause.

Disney Cruise Line

 • Op zondag 31 julie zal de Disney Magic rond 6 uur ’s ochtends aanmeren in IJmuiden. Eigenlijk zou het schip doorvaren naar Amsterdam, maar dat is niet mogelijk vanwege de lage waterstand. In België komt de Magic ook, namelijk in Zeebrugge.

Overig nieuws

 • We feliciteren D-Taler van het eerste uur Jorn Jokker met zijn verjaardag!

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot volgende week voor een nieuwe Weekly Disney Summer Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.