Weekly Disney Summer Roundup: Enchantment is vernieuwd en Disney+ Day komt eraan!

In de zomerperiode brengt het team van de Daily Disney Roundup elke vrijdag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines van de week, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van de week van 22 t/m 26 augustus 2022.

Nieuws uit de parken

 • Disney viert op 8 september Disney+ Day en ook dit jaar vieren de parken het feestje mee. Bezoekers van Disneyland in Anaheim en Walt Disney World die ook Disney+ abonnee zijn, mogen dertig minuten eerder de parken in. Ook kunnen zij PhotoPass foto’s downloaden en zijn er bijzondere meet & greets en snacks.
 • Parijs blijft niet achter. Op 8 september kunnen Disney+ abonnees dertig minuten eerder het Disneyland Park in, er zijn speciale fotomogelijkheden en er is een blauwe hazelnootchocolade donut te koop.
 • Het Disneyland Resort Parijs is nu net even wat makkelijker voor mensen met een visuele en auditieve beperking: de nieuwe AudioSpot applicatie is in gebruik genomen (via Carmen).
 • Rachel Zegler was afgelopen week in Disneyland Parijs. De West Side Story actrice speelt de rol van Sneeuwwitje in de nog te verschijnen live action versie van “the one that started it all”.
 • Vanaf deze week is het Park Pass Reservation-systeem van Walt Disney World weer een beetje veranderd. Zo wordt het mogelijk om een reservering aan te passen en kunnen er meerdere reserveringen tegelijk worden gemaakt.
 • Het nieuwtje van Michiel ook hier: Toen de nieuwe vuurwerkshow voor het Magic Kingdom debuteerde in oktober, was de voornamelijke kritiek dat de show een ziel miste, zeker ter ere van de vijftigste verjaardag van Walt Disney World. Disney heeft die kritiek ter harte genomen, deze week werd een nieuwe versie van Enchantment voor het eerst getoond. We zien en horen Walt en Roy, er zijn beelden van the Florida Project én There’s A Great Big Beautiful Tomorrow is een onderdeel van de nieuwe show.

Bioscoop en Disney+

 • Nog niet bekend was dat je op deze dag kunt kijken naar Thor: Love and Thunder en tegelijk ook naar Marvel Studios Assembled: The Making of Thor: Love and Thunder. Ook is er weer een nieuwe short van The Simpsons.
 • Star Wars fans kunnen op Disney+ Day kijken naar Obi-Wan Kenobi: A Jedi’s Return. In deze documentaire krijgt men een blik achter de schermen van de serie die eerder dit jaar op Disney+ verscheen.
 • Over een kleine maand verschijnt Andor op Disney+. Lucasfilm heeft deze week een eerste fragment online gezet. In de scène zien we Diego Luna als Cassian Andor en Stellan Skarsgård als Luthen Rael.
 • Een deel van Amsterdam is afgelopen week teruggebracht naar de oorlogsjaren. Dit was vanwege de opnames van A Small Light, de achtdelige National Geographic serie over Miep Gies die gemaakt wordt voor Disney+. Er zijn ook opnames gepland in Haarlem en Praag.
 • Op 21 september keert Avatar terug in de bioscoop. Er is een nieuwe poster en een trailer verschenen voor deze re-release.
 • Een andere re-release in de bioscoop is de langere versie van Spider-Man: No Way Home. Daarvan zijn inmiddels ook in Nederland de tickets verkrijgbaar. Ook verscheen een korte promo waarin al een paar nieuwe beelden te zien zijn.
 • Het lijkt erop dat Disney zijn vizier nog ietsjes verder gaat uitbreiden: Disney Branded Television gaat namelijk een serie over King Kong maken. De serie wordt geschreven door Stephany Folsom (Paper Girls) en James Wan (Aquaman, The Conjuring) zal als producent aan dit project verbonden zijn.
 • Tijdens Disney+ Day vorig jaar werd de serie The Spiderwick Chronicles aangekondigd maar er is nu eindelijk casting nieuws te melden. Christian Slater gaat Mulgarath spelen en Lyon Daniels en Noah Cottrell zijn gecast als de tweeling Jared en Simon.

Merchandise Roundup

 • De Merchandise Roundup van deze week start met een algemene actie. Als je voor 30 euro besteld via shopdisney.eu krijg je er tot 30 augustus een gratis Haunted Mansion sleutel bij (via Veroniek).
 • In Disneyland Parijs zijn er heel wat mooie merchandise opties binnenkort, liet Jorn ons onder meer weten. Een metalen versie van de “commemorative passport” en een aantal medailles van EuroDisneyland (het vroegere Parijs, het heet al lang niet meer zo!). Alleen verkrijgbaar op 31 augustus in de oude Annual Pass Office in Discoveryland, vanaf 29 augustus te reserveren via de Lineberty app.

Overig nieuws

 • Zoals misschien wel verwacht trekt Ron DeSantis, gouverneur van Florida, langzaam zijn keutel in. Hij heeft gevraagd bij de Amerikaanse rechtbank om de rechtszaak rondom het ontmantelen van de Reedy Creek Improvement af te wijzen.
 • Bezoekers van de D23 Expo in Anaheim hebben vorige week de mogelijkheid gekregen om zich aan te melden voor de verschillende panels. Uit een loting moet blijken bij welke panels de bezoekers daadwerkelijk naar binnen mogen. Ook één van onze redacteuren moet tot 2 september in spanning wachten tot er een uitslag komt…
 • Voor wie er niet live bij kan zijn, zullen verschillende panels (maar niet allemaal) via een livestream te volgen zijn. Het meest interessante panel voor D-Tales luisteraars is waarschijnlijk A Boundless Future: Disney Parks, Experiences and Products. Dit door Josh D’Amaro gepresenteerde panel start op 11 september om 19:30 Nederlandse tijd.
 • Ook de Legends ceremonie zal worden gestreamd, en nu zijn ook de namen van de nieuwe Legends bekend. De opvallendste naam daartussen is misschien wel Chadwick Boseman, die de titel postuum zal ontvangen. Verder is het palet dit jaar zeer breed: Een groot deel van de Frozen-cast, waaronder Kristen Bell, Idina Menzel en Josh Gad, krijgen vallen de hoge status ten deel, maar ook “klassieke” Disney medewerkers als regisseur en producent Don Hahn, Imagineer Rob’t Coltrin en Robert Price “Bob” Foster, die begin dit jaar overleed, krijgen de Legend titel.
 • In het voorjaar van 2023 verschijnt de nieuwe game Star Wars Jedi: Survivor, het vervolg op Star Wars Jedi: Fallen Order. Rond dezelfde tijd verschijnen ook twee boeken. Naast The Art of Star Wars Jedi: Survivor met veel concept art van de game verschijnt ook het fictieboek Star Wars Jedi: Battle Scars dat zich afspeelt tussen de twee games.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot 1 september voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.