Tiana’s Bayou Adventure is ‘almost there’ in Walt Disney World

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 14 februari 2024.

Nieuws uit de parken

 • De opening van Tiana’s Bayou Adventure in het Magic Kingdom nadert snel. Al deze zomer zal de attractie openen met nieuwe audio-animatronics, muziek en Tiana’s verhaal. Al deze punten maken het een feest om naar de attractie uit te kijken. De eerste beelden van de logflume testing zijn dankzij X-gebruiker @DrewDisneyDude naar buiten gebracht.
 • Het Walt Disney World Resort biedt vanaf heden voor alle gasten in de meer dan 28.000 hotelkamers gratis toegang tot de Hey Disney!-service, de Alexa stemassistent met Disney-figuren voor het stellen van vragen en het verkrijgen van informatie over o.a. weersvoorspellingen en hotelvoorzieningen.
 • Disney’s Port Orleans Resort organiseerde dit jaar opnieuw een succesvolle Mardi Gras Parade, met Prinses Tiana in haar kenmerkende jurk en golfkarretjes versierd door Cast Members.
 • Bij Mickey en Minnie’s Runaway Railway in het Disneyland Park is een nieuw bord toegevoegd om verwarring te voorkomen. Het bord geeft aan dat er 5 gasten per rij kunnen zitten en dat het delen van een rij met andere groepen kan gebeuren.
 • Disneyland Paris breidt het Disney Premier Access-systeem uit met de Pirates of the Caribbean-attractie voor €5 per persoon. Het aanbod van Premier Access komt hiermee voor Disneyland Paris uit op 17 attracties.
 • Vandaag biedt Disneyland Paris twee exclusieve Magic Shots aan voor Valentijnsdag, waaronder met Stitch & Angel. Deze Magic Shots zijn te vinden op specifieke locaties in de parken.

Bioscoop en Disney+

 • Een nieuwe Disney-serie, Iwájú, speelt zich af in futuristisch Lagos, Nigeria, en volgt Tola en Kole. De serie belooft unieke visuele elementen, een authentieke soundtrack en de mobile game Disney Iwájú: Rising Chef. De trailer is gisteren verschenen. Ook in een Nederlands gesproken versie. In Nederland en België vanaf 3 april op Disney+. In andere landen waaronder de VS al vanaf 28 februari.
 • Star Wars: The Bad Batch keert terug voor zijn derde en laatste seizoen op 21 februari. Voor een opfrissing van de afgelopen twee seizoenen, heeft StarWars.com een overzicht gemaakt. Volg de avonturen van Clone Force 99, ontdek geheimen van Mount Tantiss en leer meer over Crosshair en Omega.
 • Hulu heeft de première aangekondigd en de officiële trailer uitgebracht van de nieuwe Original serie We Were the Lucky Ones. De serie, gebaseerd op een bestseller, vertelt het waargebeurde verhaal van een Joodse familie die tijdens WOII gescheiden wordt en strijdt om te overleven en te herenigen. Te zien vanaf 28 maart.
 • Hulu heeft Julia Lester en Antonia Gentry toegevoegd aan de cast van de nieuwe comedyfilm Prom Dates, waarin beste vrienden Jess en Hannah 24 uur voor het bal nieuwe dates moeten zien te vinden.
 • Disney en Hulu zijn cruciaal voor het succes van FX in streaming, volgens voorzitter John Landgraf. Hij deelt zorgen over het verlies van langlopende shows maar is enthousiast over nieuwe projecten zoals de Alien-serie. Daaropvolgend heeft FX een pilotorder gegeven aan The Sensitive Kind, een noir-dramaserie met Ethan Hawke in de hoofdrol en als uitvoerend producent. De serie komt van Sterlin Harjo, co-maker en uitvoerend producent van de befaamde serie Reservation Dogs. Harjo schrijft en regisseert de pilot als onderdeel van zijn deal met FX Productions.

Overig nieuws

 • Disneyland Cast Members van de afdeling Characters & Parades gaan een vakbond vormen samen met Actors’ Equity Association, genaamd Magic United. Het doel is om eerlijke arbeidsvoorwaarden te verkrijgen.
 • Twee kinderen die zijn geboren zonder een hand ontvingen als eerste ter wereld een 3D-geprinte Spider-Man bionische arm. De kinderen ervaren nu veel meer mogelijkheden zoals weer veilig kunnen fietsen evenals de cello bespelen.
Bron: Laughing Place
 • De Renée Crown Wellness Institute aan de Universiteit van Colorado Boulder heeft de lancering van de InsideU Sociaal Emotionele Leerapp aangekondigd. Deze app gebruikt personages uit de Pixar-film Inside Out om kinderen te helpen bij emotioneel bewustzijn en relaties. Met interactieve leeropties en clips uit de film begeleidt de app kinderen door emotionele lessen.
 • Nadat Steamboat Willie onderdeel is geworden van het publiek domein zijn er discussies over het gebruiken van het personage. John Oliver daagt de advocaten van Disney uit door Steamboat Mickey te gebruiken voor promotie van Last Week Tonight.
 • Nu bekend is geworden dat The Walt Disney Company gaat investeren in Epic Games (o.a. Fortnite), slaat Universal Studios terug door de krachten te bundelen met Minecraft om attracties van Universal Studios themaparken wereldwijd na te bootsen. Spelers kunnen avonturen beleven geinspireerd op Jurassic World, Revenge of the Mummy en meer.
 • Disney Enterprises Inc., een dochteronderneming van The Walt Disney Company, heeft een octrooi aangevraagd voor een nieuw ticketing- en toegangssysteem dat zowel fysieke als digitale tickets omvat. Het systeem voorkomt vervalsing en maakt overdracht van digitale activa mogelijk.
 • Disney’s D23 viert 15 jaar The Princess and the Frog in New Orleans met een feest vol muziek, eten, een speciale vertoning en verrassingen.
 • ESPN verlengt het contract met de College Football Playoff voor zes jaar, ter waarde van $7,8 miljard. De uitbreiding omvat onder andere een 12-team toernooi en nieuwe spelregels.
 • Gameloft blijft Disney Dreamlight Valley verbeteren met regelmatige updates. Binnenkort wordt een nieuwe update verwacht met een Star Path, mogelijk gebaseerd op Monsters Inc. met Mike en Sulley.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.