Walt Disney World organiseert tentoonstelling met schilderijen van George W. Bush

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 2 mei 2024.

Nieuws uit de parken

 • Walt Disney World heeft een bijzondere aangekondiging gedaan. Vanaf 9 juni zijn er in The American Adventure schilderijen van President George W. Bush te bewonderen in de tentoonstelling Portraits of Courage: A Commander in Chief’s Tribute to America’s Warriors.
 • Gisteren (1 mei) werd Disney’s Hollywood Studios exact 35 jaar oud. Er verscheen een speciale map voor de verjaardag en je kan uit de penny press machines nu vier speciale penny’s laten drukken om het feest mee in huis te halen. Uiteraard is er ook de nodige exclusieve merchandise te verkrijgen in verschillende winkels in Hollywood Studios.
Een selectie uit de speciale merchandise van 35 jaar Hollywood Studios. Foto: WDWNT
 • De viering werd ‘s ochtends ingeleid met een speciale ceremonie in het Theater of the Stars, met optredens van onder anderen Kermit en Miss Piggy en een speciale verschijning van Mickey in zijn Fantasmic! kostuum.
 • Donald Duck viert dit jaar zijn 90ste verjaardag. Voor deze gelegenheid is er merchandise die nu voor het eerst gespot is in Walt Disney World.
 • In EPCOT zijn er de nodige veranderingen gaande: Restaurant Marrakesh in het Marokko Paviljoen zal een speciale lounge worden voor jaarpashouders tijdens de V.I. Passholder Days. Jaarpashouders kunnen daar nu op de foto met Stitch en Mickey.
 • Het was op 1 mei de laatste dag dat je door het oorspronkelijke Critter Country in Disneyland kon lopen. De verschillende winkels en het gebied zelf zijn nu voorlopig dicht omdat zij zich klaar moeten maken voor de ombouw van de winkels naar het Tiana’s Bayou Adventure thema. Hoe die laatste dag er uit zag kan je in onderstaande video goed zien.
 • Volgens The Orange County Register is er een gevecht uitgebroken tussen twee groepen vrouwen in Disney California Adventure. Er zijn geen arrestaties verricht maar de bezoeker die het gevecht begon, is verwijderd van het terrein van Disneyland.
 • Hong Kong Disneyland heeft vijf Cast Members gekozen om culturele vertegenwoordigers te worden in EPCOT voor een periode van twaalf maanden. Alle vijf vertegenwoordigers hebben eerder deelgenomen aan Disney International-programma’s. Ze gaan aan de slag in het China paviljoen van World Showcase.
 • Bij Le Pays des Contes de Fées in Disneyland Paris is men momenteel bezig met het toevoegen van scènes gebaseerd op Frozen en Winnie the Pooh. Op foto’s van DLP Report is Elsa’s ijspaleis al te zien.
 • De natuur kan van grote invloed zijn op een dag in een Disney park. Een aardbeving in Californië zorgde er voor dat de meeste Disneyland Resort attracties tijdelijk moesten sluiten terwijl een flinke onweersbui in Disneyland Paris mooie beelden opleverde.

Bioscoop en Disney+

 • De allerlaatste aflevering van The Bad Batch is nog maar net verschenen, maar fans van Star Wars animatie hoeven niet lang te wachten op iets nieuws. Aanstaande zaterdag 4 mei (Star Wars Day) wordt Tales of the Empire toegevoegd aan het aanbod van Disney+. Van deze serie is gisteren onderstaand fragment vrijgegeven.
 • De bioscooprelease van Kingdom of the Planet of the Apes staat voor de deur. Wie nog even snel alle voorgaande films wil bingen kan dat doen met de Planet of the Apes-collectie op Disney+.
 • Young Woman and the Sea gaat over Gertrude “Trudy” Ederle, de eerste vrouw die het Engelse Kanaal over zwom. In een featurette vertellen cast- en crewleden, waaronder Daisy Ridley, over dit inspirerende waargebeurde verhaal.
 • Via het McDonald’s Happy Meal kregen we eerder deze week al de nieuwe Falcon te zien uit Captain America: Brave New World, maar nu is er nog iets (te) vroeg naar buiten gekomen. We zullen het hier nog niet verklappen, maar nieuwsgierigen kunnen doorklikken op de link.
 • Een nieuwe maand is begonnen en dus is er een nieuwe Disney+ preview. Deze is gebaseerd op de Verenigde Staten dus het is mogelijk dat niet alle titels ook bij ons te zien zullen zijn.

Disney Cruise Line

 • Er valt straks op Disney Lookout Cay, een nieuwe haven op Lighthouse Point, ook genoeg te genieten voor de mensen die daar aanleggen tijdens hun cruise. WDWNT brengt een volledig overzicht van al het eten en drinken dat daar straks te nuttigen is.

Overig nieuws

 • Er komt ter gelegenheid van Star Wars Day weer een cross-over tussen Fortnite en Star Wars. Dit zal gebeuren in verschillende delen van het Fortnite-universum: LEGO Fortnite, Battle Royale, Fortnite Festival en Rocket Racing. Van de cross-over met LEGO Fortnite is onderstaande preview verschenen.
 • Voor gamers is er rondom Star Wars Day nog veel meer te doen. Bijvoorbeeld kortingen op onder andere LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, het Star Wars Heritage Pack en de EA Star Wars Triple Bundle (met daarin Star Wars: SquadronsStar Wars Jedi: Fallen Order en Star Wars Battlefront II). Van de in augustus te verschijnen game Star Wars Outlaws is een nieuwe fankit verschenen met concept art en karakterbeschrijvingen.
 • AirBnB heeft drie iconische Disney-gerelateerde locaties onthuld waar men ook echt kan verblijven. Het gaat om het huis uit Up, het X-Mansion uit X-Men ’97 en Headquarters in het hoofd van Inside Out 2‘s Riley.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.